Blogging creativ

Mișcare cu stil – ghid pentru alegerea echipamentului sportiv

Stil leneș și mersul pe cele două picioare din dotare! Cam așa mă descriu atunci când vine vorba de sportul pe care îl practic. Nu am fost niciodată o fire sportivă, săritura în lungime mă făcea să aplic poziția struțului pe când îmi duceam veacul pe băncile școlii. Lucrurile nu s-au îmbunătățit nici mai târziu, poate doar prin faptul că acolo unde am de mers și timpul îmi permite, aleg mersul pe jos. Dar e musai să spun că la recomandarea medicului meu și la insistențele consortului, m-am pus și eu să merg la sală. Mi-am cumpărat și echipament premium, ca să nu fiu ca picată din cer. Am făcut muncă de cercetare și am găsit niște minunății de sneakers damă pe PRM, tricouri șic și bineînțeles o geantă, dar ce să vezi, după vreo două sesiuni de transpirat pe bandă, a venit pandemia și m-a pus la pas prin casă. Iar după ce valul a trecut, mi-a fost atât de dor de natură încât nu am mai pus piciorul în sala de fitness. Am ales plimbările lungi în parc, pentru că îmi oferă liniștea de care am nevoie, fiind o persoană introvertită, și pot să mă bucur de aer curat și de tabloul naturii.

Imagini PRM, editare Canva.com

De la mersul pe jos la orice sport

Drept să spun, acum iese consilierul de dezvoltare personală din mine, care îmi zice să pun aici și câteva întrebări revelatoare, pe care te invit să le explorezi înainte de a porni pe cărarea sportului, oricare ar fi el.

Care este sportul pe care îl privești la televizor? Ți-ar plăcea să-l practici?

Ai vreo recomandare de la medic? Pe baza istoricului medical, îți este interzisă o anumită formă de mișcare?

Ce sport/sporturi ai practicat în trecut? Dacă ar fi să alegi unul pe care să-l practici săptămânal, ce ai alege?

Ce îți dorești să obții din activitatea sportivă? Să dai câteva kilograme jos, să-ți îmbunătățești starea de sănătate, să ai mai multă energie, să te eliberezi de stres?

Îți dorești să lucrezi de unul singur sau apelezi la un antrenor personal?

Ei bine, dacă aceste întrebări te-au luminat, mai rămâne să alegi echipamentul sportiv și să treci la treabă. Poți fi un exemplu demn de urmat pentru partener sau pentru copiii tăi, așa că există posibilitatea să formați o gașca sportivă. Și pentru că nu doar mișcarea contează, ci și confortul fizic și psihic, abordez acum tema echipamentului sportiv potrivit.

Alegerea echipamentului sportiv – puncte de reper

– bumbacul, deoarece absoarbe ușor umezeala, este inamic în sala de fitness, dar aliat la yoga sau pilates

– dacă nu vrei să fii ,,lac de apă”, pentru sala de fitness sau alte antrenamente intense, amintește-ți de tehnologia de gestionare a umidității și îndreaptă-ți atenția spre articolele sportive din poliester și elastan

– imaginea din oglindă contează și în cazul antrenamentelor sportive, deci mizează pe calitate, design și culoare

– alege articole sportive în concordanță cu propriul stil vestimentar, care să-ți ofere confort și libertate de mișcare

– alege mărimea potrivită (nu te baza pe faptul că vei slăbi), te va face să te simți confortabil atât în mișcare, cât și în prejma colegilor de antrenament

– alege articole cu cusături plate, pentru a te scuti de iritații, mâncărimi și urme pe piele

– pentru mișcarea în aer liber, echipamentele sportive cu buzunare sunt alegeri inspirate

– pantofii sport sunt cireașa de pe tort, talpa lor trebuie să amortizeze șocurile și să asigure aderență pe sol

– sneakerșii potriviți se aleg în funcție de sportul practicat, locul de desfășurare, stabilitatea și confortul picioarelor tale

Imagini PRM, editare Canva.com

Acestea fiind spuse, nu pot să nu împărtășesc aici dorința mea de a practica sportul alb, deși sunt convinsă că lucrurile nu s-au schimbat prea mult din copilărie, când jucam cu vecinul meu și aveam racheta ,,spartă”, în traducere, loveam pe lângă minge de cele mai multe ori. Dar cu exercițiu orice se poate, nu la nivel de performanță, în cazul meu, dar la nivel de pasiune de ce nu. Și până îmi fac curaj să pun din nou mâna pe rachetă, mă pregătesc de noi plimbări în parc și am nevoie de un hanorac călduros, pe care îl caut exact aici – https://prm.com/ro/k/femei/imbracaminte/bluze-si-hanorace.

Concluzii sportive

Dacă ai ajuns până aici, ai răspuns la întrebările propuse înainte de a încerca un nou sport, ai luat în calcul sfaturile oferite cu privire la achiziționarea echipamentului sportiv adecvat, cred că îmi dai dreptate cu privire la faptul că sportul nu are vârstă și poate fi practicat cu bucurie, în siguranță, în sală sau în aer liber, indiferent de anotimp, cu răsplată în energie debordantă și o stare de spirit de vibrație înaltă.

Ești de acord că performanța nu vine doar din efort, ci și din confort?

Articol pentru SuperBlog 2023.

Lasă un comentariu