Blogging creativ, Comoara din cărţi

Copilul tău poate fi personaj de poveste

Lumea copilăriei este plină de culoare, este un univers în care totul este posibil, unde realul și imaginarul își dau mâna pentru a crea o poveste magică. Copiii sunt fascinați de povești, se identifică cu personajele principale și trăiesc cu sufletul la gură fiecare aventură a acestora. Copiii se identifică cu eroii din povești care sunt ghidați de spiritul de aventură, de curiozitate și de curaj pentru a depăși cu bine diverse încercări. Adevărul este că fiecare copil este un mic erou înzestrat cu o sete nemărginită de cunoaștere și cu o energie debordantă în a încerca noi și noi experiențe.

Copiii și cărțile

Copiii iubesc cărțile cu ilustrații viu colorate și glasul duios al părinților care îi poartă cu iubire pe firul narativ al poveștilor geniale. Dacă nu te regăsești în cele menționate de mine, îndrăznesc să te invit să faci un mic exercițiu de introspecție, să descoperi cât de mult iubești tu cărțile și cât de des dedici timp lecturii. Copiii nu fac ceea ce li se spune, fac ceea ce văd și devin în timp copii fidele ale propriilor părinți. Cunosc și mămici care spun că nu mai pot citi pentru că cel mic le rupe efectiv cartea. Da, curiozitatea micuților este la cote înalte, la fel și dorința de atenție. Dar ai avut în vedere să-i aduci în atenție cărți pentru copii? Dacă te gândești că este prea mic, s-ar putea să te înșeli, căci încă din primul an de viață va fi cucerit de imagini frumos colorate și va alege cu siguranța acea carte în locul celei pe care o citești tu. Cartea potrivită îți oferă șansa unor momente speciale de conectare cu propriul copil, care vor deveni amintiri neprețuite peste timp.

Sursa foto: pagina Facebook Elefantul meu – Carti personalizate

Dragostea pentru lectură se învață din frageda copilărie și aduce numeroase beneficii de-a lungul călătoriei pe Planeta Albastră. Poveștile pentru copii aduc în sfera de analiză a micilor exploratori diverse situații desprinse din realitatea cotidiană, ajutându-i să se raporteze mult mai ușor la situațiile reale de viață. Cărțile îmbogățesc universul cunoașterii celor mici, le dezvoltă vocabularul și le stimulează imaginația și creativitatea, le vorbesc despre curaj și putere interioară, despre o lume a frumosului și a iubirii.

Cărți personalizate pentru copii

Editura Elefantul Meu oferă fiecărui copil șansa de a fi personajul principal din propria poveste, bucuria de a descoperi universul înconjurător și ale sale bogății, diverse întâmplări prin care va dobândi un plus de încredere în forțele proprii și își va însuși importante valori ale vieții. În acest moment, pe rafturile editurii sunt disponibile 23 de cărți cuceritoare în care copilul tău poate fi personaj de poveste. Oferta se adresează copiilor între 1-10 ani, iar procedura de realizare a acestor cărți cadou este foarte simplă. Într-o astfel de carte mai poate fi inclus și numele unui prieten care îl va însoți pe micuțul tău în aventura care începe într-un loc cunoscut, chiar în orașul sau satul în care locuiește.

Imagini: elefantulmeu.ro, editare: canva.com

Cum am venit eu pe lume? Aceasta este o întrebare pe care fiecare copil o pune la un moment dat, astfel că o carte dedicată acestui moment special poate fi un dar minunat pentru îngerașul din viața ta.

Poveștile despre prietenii necuvântători sau cele despre călătorii pot fi de un real ajutor atunci când urmează să plecați într-o vacanță sau să petreceți câteva zile în mediul rural. De asemenea, universul din pădure, animalele de la Zoo sau cele din Africa pot fi descoperite în paginile unor povesti fascinante.

Ce vrei să te faci când vei fi mare? O întrebare pe care o primesc foarte des copiii și la care pot găsi răspunsul în paginile cu ilustrații sugestive ale unei cărți despre meserii, în timp ce curiozitatea năstrușnică a celor mici va fi satisfăcută prin poveștile de noapte bună.

Copiii pot avea prieteni cu puteri supranaturale sau pot porni în aventura descoperirii unei misterioase comori, pentru că, nu-i așa, universul poveștilor personalizate este unic, iar lectura în familie oferă un bun prilej pentru explorarea emoțiilor și plantarea unor semințe pentru reușită.

Articol pentru SuperBlog 2020.

Lasă un comentariu