Blogging creativ

Povești nemuritoare, vacanțe ispititoare

Dragul meu/draga mea, am pus mâna pe mașina timpului și m-am teleportat nu în viitor (de ce să stric surprizele de pe nisipul fierbinte), ci în trecut, pentru a ,,gusta” un strop din vacanțele de altădată și a împărtăși experiențe din zilele noastre. Veți observa diferențele și promit să vă ofer ponturi pentru o vacanță reușită în anul 2020.

În perioada comunistă, sejururile se achiziționau prin sindicat, românii norocoși având parte de o singură vacanță pe an, de clipe de relaxare pe litoralul Mării Negre, în iubita patrie România, în stațiuni ale căror localuri se închideau la ora 22:00, oră la care în vremurile noastre distracția abia stă să înceapă.

Dar timpul trece ca un nor…și povestim din viitor.

Oferte Early Booking

Sindicatul a ieșit din schemă, iar vacanța este visată și căutată de fiecare român în parte, în minunata patrie sau în orice colț de lume, singura limită fiind pusă doar de banii din propriul buzunar sau de zerourile din contul bancar.

Variantele sunt fără număr, trebuie doar să ai acces la internet și timpul necesar să cauți cea mai bună ofertă de vacanță, fie că vorbim de o destinație cu nisip fierbinte sau de un decor de basm al iernii. Eu apelez cu încredere la ofertele Christian Tour.

O vacanță plănuită și achiziționată din timp îți lasă o sumă frumușică în buzunar, suficient pentru câteva ,,aroganțe” ale zilelor noastre, o distracție în club, o plimbare în largul mării, o aventură pe skijet sau alte distracții care implică mai mult sau mai puțin curaj la purtător.

Este perioada în care te urci în propria mașină și cutreieri lumea, cu câte un popas unde îți poftește inima, sau alegi avionul și în câteva ore ajungi în marile capitale ale lumii sau în destinații de vacanță exclusiviste.

Doar dacă ții neapărat să faci o mică plimbare, că na… plimbarea pe jos face piciorul frumos, te poți deplasa la o agenție de turism și să beneficiezi astfel de sfaturi avizate în alegerea următoarei vacanțe. În schimb, dacă știi exact ce-ți dorești, poți achiziționa și plăti vacanța mult visată din confortul propriului cămin, într-o lume în care tehnologia e la putere maximă.

Standardele sunt ridicate în ceea ce privește condițiile de cazare și preparatele culinare cu care fiecare unitate își întâmpină oaspeții, tot mai des mizându-se și pe o surpriză dulce la sosire, diverse activități de relaxare și muzică live la masa de seară. Totul pentru o experiență memorabilă, în speranța că turiștii mulțumiți vor reveni sau cel puțin vor face o recomandare care va atrage noi turiști.

Vacanță în Grecia

Mulți români aleg să-și petreacă concediul în însorita Grecie, unde muntele și marea își dau mâna pentru un decor care încântă privirea, invitându-te să pui aparatul de fotografiat sau telefonul performant la treabă și să împărtășești totul cu cei dragi de acasă, stârnind admirația și invidia pe rețelele de socializare.

Grecia este locul în care nisipul fin și apa cristalină te invită la visare, în timp ce razele soarelui îți mângâie trupul, oferindu-ți prețioase clipe de relaxare. Vei descoperi și nenumărate posibilități de a-ți testa curajul, fie că vorbim de snorkeling, scufundări, windsurfing sau alte minunății.

Mâncarea grecească este renumită, promițând să cucerească papilele gustative ale tuturor gurmanzilor, printre cele mai apreciate preparate enumerând doar moussaka, souvlaki, spanakopita, yemista, gyros sau baclava, plus delicatesele cu pește și fructe de mare.

Poți opta pentru varianta all insclusiv, și te vei bucura de mese gustoase la hotelul unde ești cazat, fără a mai căuta unde să iei masa în fiecare zi, ori pentru varianta cu mic dejun sau pentru demipensiune, având astfel posibilitatea de a încerca preparate în restaurante diferite sau la colț de stradă, în locul în care te poartă pașii în acea zi, bazându-te pe mirosul ispititor și pe bunătăți care cuceresc privirea.

Frumusețea insulelor din Grecia este de-a dreptul răpitoare, iar atunci când va trebui să faci alegerea finală, vei fi pus într-o adevărată dificultate. Pentru a-ți ușura misiunea, iată care sunt pentru mine tot trei destinații din Grecia:

1. Insula Creta, cu ale sale plaje exotice, unde priveliștea îți taie respirația și te invită să fii model în fotografii memorabile. Este locul ideal pentru luna de miere sau pentru un sejur în familie, oferind obiective culturale și nenumărate posibilități de distracție, totul pentru o vacanță de vis.

2. Insula Corfu, denumită pe bună dreptate ,,Insula de smarald”, locul în care albastrul cristalin și verdele viu complotează pentru un tablou magnific, oferind un decor perfect pentru relaxare.

3. Insula Lefkada, destinația în care vegetația este luxuriantă, nesfârșitele plaje sălbatice, dealurile cu măslini, chiparoși, pini și flori viu colorate, alături de satele pitorești, dau naștere unui paradis care transformă turiștii în adevărați exploratori.

Nu-i așa că arată ispititor vacanțele din viitor? Tu ce alegi, dragul meu călător?

Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de Christian Tour.

Lasă un comentariu