Blogging creativ

Cazare Bușteni – Vacanță de poveste

,,Ninge, ninge liniștit, decor de basm se țese. / Cazare Bușteni – Vacanță de poveste.”

Acestea sunt versurile care îmi răsună în minte și-n suflet, cu gândul la momentul în care vom fi surprinși de fermecătoarea mantie a iernii ce îmbracă magistral măreția peisajului de munte.

Vacanță la munte

Când ai în casă un pasionat de munte, e de la sine înțeles să mergi în fiecare an măcar într-o vacanță cu nămeți și pârtii de schi deschise aventurii.

Dar dacă ești iubitor de mare, de soare, de nisip fierbinte, nu-ți rămâne decât opțiunea de a alege o locație drăguță care să-ți ofere căldură, o priveliște de vis și un ceai aromat.

Adevărul este că vacanța la munte este pentru mine mai mult o vacanță destinată introspecției, planificării atente a obiectivelor pentru anul viitor, sursă de liniște și conectare cu propria voce interioară și o bună ocazie de a descoperi obiectivele turistice ale zonei.

În timp ce pentru soțul meu este cea mai așteptată perioadă din an, momentul în care lasă să iasă la suprafață frumusețea copilului său interior, încântat fiind de magnificul peisaj pe care îl țese cu atâta măiestrie mama natură. Se lasă cucerit de adrenalina de pe pârtiile de schi și de aventura cu un ATV printre falnicii brazi, iar eu devin fotograf de ocazie pentru o comoara neprețuită de amintiri.

Am descoperit cu drag stațiunile montane din Apuseni, așa că anul acesta optăm pentru a petrece o săptămână de vis în Bușteni.

Am ales această stațiune pentru că adună mai multe obiective turistice pe care ne dorim să le descoperim și are o pârtie de schi apreciată de pasionații sporturilor de iarnă.

Hotel Silva este alegerea noastră pentru șapte nopți de cazare în inima naturii, unde liniștea domnește și peisajul este feeric, cu o priveliște impresionantă către Masivul Caraiman, unde Crucea Eroilor falnic strălucește.

Sunt absolut sigură că într-una dintre zile îmi voi face curaj să urc în telecabină alături de soțul meu și să ajungem pe Platoul Bucegi pentru a admira Sfinxul și Babele. Poate voi îndrăzni să pornesc și pe traseul spre cascada Urlătoarea, despre care am citit că este unul ușor de parcurs chiar și de persoanele sedentare și accesibil tot timpul anului, bineînțeles în condiții meteo favorabile.

Pe unde mergem ne face deosebită plăcere să descoperim și lăcașuri de cult, astfel că vom face un popas pentru suflet și la Mănăstirea Caraiman.

Deși sunt o persoană care intră ușor în panică și cu un rău de înălțime la purtător, am o nebunie frumoasă de a descoperi cele mai renumite peșteri ale patriei. Astfel că, aflându-ne în zonă, vom face un drum de aproximativ o oră cu mașina pentru a vizita și Peștera Ialomiței, despre care se zvonește că ar reprezenta ultima ascunzătoare a urșilor cavernelo.

În drumul nostru de întoarcere de la peșteră, ne vom opri pentru câteva ore pentru a descoperi pagini de istorie și cultură la Castelul Peleș și Casa Memorială ,,George Enescu”.

În drum spre casă plănuim un popas în Brașov, măcar pentru o ședință rapidă de shopping și un moment de conectare cu Divinitatea la Biserica Neagră.

După un așa plan ambițios, pe care ne dorim să-l respectăm întocmai, îmi dau seama cât de minunată este România, câte bogații adună și cât de norocoși suntem că ne-am născut și am ales să trăim aici, descoperind în fiecare vacanță câte un colț unic dintr-o imensă capodoperă.

Realizez că se pot împleti perfect pasiunea pentru schi și dorința arzătoare de cunoaștere, atunci când iubirea ne este ghid pe cărările vieții.

Indiferent ce destinație de vacanță vei alege, pornește la drum cu inima deschisă și lasă natura să te surprindă!

Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de AZ-Turism.ro

Lasă un comentariu