Blogging creativ

Căldura – factor cheie în productivitate

Fie că ne place sau nu, mediul ne influențează viața, alegerile, starea de spirit și productivitatea.

Avem nevoie de confort pentru a scoate la lumină toată bogăția care se află în noi, pentru a fi creativi, total implicați și fericiți, fie că vorbim de timpul petrecut în propriul cămin, la birou sau în sala de clasă.

Visul fiecăruia dintre noi este să ne simțim într-o vară continuă, chiar și atunci când fulgii de nea țes un peisaj feeric.

Certificatul energetic este cartea de vizită a fiecărei clădiri, cel care nu minte atunci când vine vorba de confort și performanță energetică. Clasa energetică A îți oferă certitudinea că tricoul poate fi piesa must have indiferent de anotimp și că facturile nu îți vor produce dureri de cap și o gaură în buget, pe când clasa energetică G vorbește despre cojoc, ciorapi de lână și cotizații costisitoare la întreținere.

Partea frumoasă este că fiecare clădire pusă la vânzare are un certificat energetic care îți oferă șansa de a alege în totală cunoștință de cauză când cumperi o locuință sau un sediu de firmă.

Atunci când ne-am cumpărat apartamentul, am fost impresionată de cum este compartimentat și amenajat, de zona liniștită în care se află, dar nu am uitat nicio clipă că una dintre condițiile obligatorii era să fie încadrat în clasa energetică A.

Eu sunt o mare friguroasă, am pătimit destul de-a lungul vieții din cauza frigului, așa că sunt perfect conștientă de ce-mi doresc și am nevoie pentru a mă simți confortabil. În plus, pe timp de iarnă, cheltuielile sunt pe jumătate față de cele din blocurile vechi, deci economia este în propriul buzunar.

În ultimii doi ani de liceu, am fost cumva retrogradați, trimiși într-o sală de clasă dintr-o clădire adiacentă liceului, unde geamurile ,,dansau” la intensificările de vânt, iar noi aveam geci groase și bocanci ce ascundeau ciorapii de lână.

Dacă s-ar fi făcut atunci o termografie a clădirii, s-ar fi constatat câte găuri existente în acei pereți permiteau căldurii să evadeze.

În aceste condiții vitrege, capacitatea de concentrare era vădit afectată, iar când ajungeam în camera mea călduroasă eram instant cuprinsă de un somn profund.

Nici pe unde am lucrat nu a fost mereu roz, suplimentul necesar de căldură fiind dat de multe ori de un radiator așezat strategic la picioare și de un ceai fierbinte.

M-am confruntat cu răceli repetate, cu lipsă totală de concentrare și cu productivitate ,,intrată la apă”, fapt care m-a determinat să cer să lucrez din confortul propriului cămin, de aici de unde este cald și bine.

Mă număr printre persoanele care pot face asta, însă să ne gândim și la cei care nu pot beneficia de un astfel de privilegiu și să le oferim condiții de muncă optime, un spațiu călduros, respect și șansa de a-și aduce contribuția prin propriile abilități și talente, aspecte care se vor reflecta în cifrele afacerii noastre și în starea de mulțumire a angajaților noștri.

Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de Enermed Impex SRL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s