Blogging creativ

Ce să iei în calcul când construiești o casă

O casă confortabilă și primitoare este visul fiecărui om, care are la bază una dintre nevoile primare prezentate în Piramida lui Maslow, nevoia de adăpost. O nevoie care de-a lungul timpului s-a împletit cu dorințe diferite, pe care fiecare membru al familiei le are atunci când vine vorba de căminul mult visat. O casă nu este precum un castel din cărți de joc, ea trebuie să fie bine proiectată și trainică, iar pentru asta este recomandat să apelăm la serviciile oferite de specialiști – https://aia-proiect.ro/

Case-cu-etaj-AIA-Proiect-birou-de-proiectare

În ziua de azi, tot mai mulți oameni își doresc case cu etaj, avantajele acestei opțiuni fiind multiple. Se reduce suprafața construită pe sol și este de preferat atunci când nu deții un teren, ci trebuie să faci o investiție și în acest sens, pentru că se știe că prețurile sunt destul de piperate în unele zone. Pe lângă acest aspect, poți obține mai mult spațiu pentru o gradină sau o mică livadă în spatele casei, un loc destinat relaxării. O casă cu etaj îți oferă o altă priveliște asupra naturii, iar răsăritul și apusul de soare privite de la înălțime dau o altă energie, să nu mai vorbim de spectaculosul cer înstelat admirat din balcon, în nopțile calde de vară.

O casă este un proiect amplu ce trebuie gândit în amănunt, analizat și pus în mâna celor mai pricepuți proiectanți și meșteri care să o transforme într-un cămin în care fiecare membru să se regăsească.

Etapele construirii unei case

1. Faceți consiliu de familie și puneți pe hârtie dorințele fiecărui membru. Cu toții ne dorim să avem locul nostru special în casă, așa că este de preferat să facem și unele concesii, să discutăm și să ajungem la cele mai bune soluții, unele care să fie acceptate în unanimitate.

Pentru camera fiecăruia lucrurile sunt simple, însă în ceea ce privește spațiile comune sau locul unde se va ridica casa, pot fi aspecte care să se ceară a fi analizate din perspectiva avantaje-dezavantaje, cu o atenție sporită atât asupra costului final, cât și a distanței față de punctele de interes ale fiecărui membru.

2. Alegeți un birou de proiectare cu specialiști bine cotați pe piață, bazându-vă pe părerile avizate și pe fapte reale, precum și pe propria percepție în urma unei întrevederi. Este foarte important ca arhitectul care se ocupă de proiectarea casei să vă înțeleagă dorințele și să vi le susțină cu cele mai bune soluții. Să fie un adevărat partener de drum, să vă ofere alternative și suport în fiecare etapă a construcției.

Proiectantul are un rol esențial în punerea în scenă a fiecărui aspect care să ducă în final la predarea unei case de vis, funcțională și personalizată în funcție de preferințele proprietarului.

Serviciile unui proiectant desăvârșit nu sunt ieftine, dar nici nu ar trebui să fie dacă ne gândim la responsabilitățile pe care le implică această muncă, la oamenii din subordine, la toate avizele necesare construcției și la testul final, satisfacerea clientului.

Eu, spre exemplu, atunci când aleg oamenii cu care lucrez iau în calcul deschiderea  acestora la nou pentru că este foarte important să simt că dorințele mele sunt importante, că se face tot posibilul să îmi fie satisfăcute, nu să mi se pună bețe în roate și să fiu cumva presată să aleg o variantă mai ușoară, mai simplu de pus în practică.

Mă bazez pe flexibilitatea oamenilor cu care lucrez și pe implicarea totală a acestora, chiar dacă asta presupune discuții suplimentare și unele adaptări ale planului pe măsură ce proiectul prinde contur.

Un proiectant este ca un consilier care îți arată cea mai bună cale spre atingerea obiectivului tău, în acest caz o casă cu fundație solidă, pereți călduroși, împărțire optimă a spațiului, lucrări de calitate superioară și un vis împlinit pentru întreaga familie.

3. Alegerea structurii casei și a materialelor de construcție este iarăși o etapă extrem de importantă în realizarea unei locuințe care să dăinuie peste ani ca și când timpul ar fi stat în loc.

Lucrezi cu specialiști, dar dacă materialele nu sunt de calitate superioară rezultatul final va fi unul care va lăsa de dorit.

Să investești în materiale de calitate te va scuti ulterior de reparații supărătoare care vor presupune bani în plus și lezarea aspectului estetic al casei tale, plus un disconfort emoțional de nedorit.

4. Sistemul de încălzire al locuinței își face simțită prezența în sezonul rece și poate face cu adevărat diferența între un cojoc în spate și ciorapi de lână în picioare și un tricou cu motive estivale.

Variantele sunt diverse și din ce în ce mai performante, alegerea urmând a se face în funcție de suprafața construită și cea utilizată, zonă, consum și bineînțeles preferințe și elemente de confort personal ale proprietarului.

5. Amenajarea locuinței este etapa cea mai frumoasă dintre toate, mai ales pentru doamne, care iubesc să aleagă mobila și să se piardă efectiv în lumea texturilor și a culorilor pentru combinarea accesoriile care să dea casei strălucire și personalitatea dorită.

Mobila potrivită contribuie nu doar estetic, ci și funcțional la confortul unei locuințe, iar să fii în pas cu moda, cel puțin în acest domeniu, este o adevărată provocare, variantele de pe piață fiind de-a dreptul cuceritoare.

6. Prima petrecere în casă nouă nu se uită niciodată, sentimentul este unic, mulțumirea maximă, iar aprecierea și susținerea celor dragi aduc un puternic sentiment de împlinire ca urmare a unei realizări pe care fiecare om își dorește să o bifeze în viață.

Să construiești o casă, să faci un copil și să scrii o carte, acestea sunt averile pe care se presupune că trebuie să le lăsăm moștenire vieții, ca urmare a unei călătorii într-o lume bogată în experiențe și de o frumusețe fără margini.

O casă pornește de la un vis măreț și devine realitate prin munca desăvârșită a unor specialiști!

AIA-Proiect-birou-de-proiectare


Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de AIA Proiect.

Lasă un comentariu