Blogging creativ

In AJUN…

ajun
foto preluata de aici

28 de zile pana la Craciun…

Deja simt mirosul de brad ce umple toata casa, frumos impodobit, cu beteala argintie si globulete de diferite culori, cu ingerasi si mosi in miniatura, avand in varf Steaua, ce ne aminteste de puternica insemnatate a acestei perioade.

Ma intorc in copilarie, in acel decor de basm, totul imbracat in haina alba a iernii, pe ulita satului copii veseli ce se bucura de sanius si fac oameni de zapada cu ochi de carbune, ce perioada…de neuitat.

In bucataria bunicii, un adevarat atelier de creatie, delicateti de toate felurile luau nastere acolo, din mainile muncite ale scumpei mele bunici, iar eu eram fascinata de tot, incantata ca puteam sa particip, revarsand peste toate zambetul si bucuria de copil.

Nimic nu se compara cu painea coapta in cuptor si cozonacii cu nuca ai bunicii, realizati cu un efort sustinut la framantat, cum zice o vorba ,,pana transpira tavanul”.

Amintiri de poveste, ce le voi pastra mereu in suflet, retraindu-le de fiecare data cu mare emotie in aceasta perioada din an.

Anii au trecum, iar eu sunt la casa mea, gata pentru a pregati o masa bogata de Craciun, la care sa ne asezam cu mic cu mare, sa ne bucuram de aceasta Sfanta Sarbatoare, retraind si creand noi amintiri.

Nu vor lipsi cozonacii si preparatele pe baza de porc, asa cum ii sta bine romanului. Voi pregati sarmalute, friptura, carnati, rulada de porc cu ciuperci si legume, salata de boeuf si salata de vinete, oua si rosii umplute, precum si salate de cruditati, pentru a ajuta organismul sa faca fata acestui festin.

Vor fi doua zile de foc, de pregatiri intense, doua maini si robotul de bucatarie profesional, pe post de ajutor de nadejde. Datorita lui legumele vor lua forma dorita, nuca si zaharul se vor macina intr-o clipa, amestecul pentru prajituri ma va scuti de efort, iar sucurile de fructe vor fi ,,cireasa de pe tort”.

Fara acest robot, timpul pe care l-as petrece in bucatarie s-ar tripla, efortul depus ar fi cu mult mai mare, mainile si unghiile ar avea mult de suferit, iar lacrimile si-ar face cu siguranta aparitia in procesul de tocare a cepei.

Sunt norocoasa ca am asa un ajutor in bucatarie, traind intr-o perioada in care tehnologia este la picioarele noastre.

http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/HR7778_00-MI1-global-001?wid=2688&hei=1400&fit=constrain&$jpgsmall$

Si acum, daca ati fost cuminti, il puteti ruga pe Mos Craciun sa faca un popas la magazinul MarketOnline.ro si sa aleaga pentru voi, electrocasnicele profesionale de care aveti nevoie, pentru preparate delicioase in fiecare zi.

Sarbatori fericite dragii mei, masa imbelsugata si momente magice!

Presentation1 (2)

Amintiri de poveste, pentru SuperBlog 2015!

Lasă un comentariu