Blogging creativ

Între haos și ordine se află Empria

Simți și tu că trăiești într-un univers în care haosul domnește? Specialiștii spun că lumea noastră exterioară este doar o reflexie a propriului univers interior. Raportându-mă la asta, îți sugerez să-ți faci ordine în minte, să-ți onorezi valorile și să fii personajul principal din viața ta. Și odată ce ai dobândit claritate și pace interioară, poți arunca un ochi obiectiv asupra căminului și a conviețuirii în familie.

Te asigur că vasele și rufele tot nu se spală singure. Și mașinile au nevoie de contribuția ta. Dar îți garantez că sunt și probleme care pot dispărea ca prin minune atunci când faci cunoștință cu Empria.

Empria nu este vreo zână bună care posedă o baghetă magică și restabilește ordinea cât ai zice pește. Nu este nici menajera la care să apelezi atunci când situația te copleșește. Empria este universul în care vei descoperi instrumentele de care ai nevoie pentru ca ordinea și siguranța să domnească în casa ta. Sună interesant, nu-i așa? Dar până să se instaleze pacea exterioară, să ne îndreptăm privirea spre dezlănțuirea haosului.

Juniorii, prietenii blănoși și Empria

Când copiii și prietenii blănoși se întâlnesc casa devine teren de joacă, pozne și lacrimi de crocodil. Nici nu știu care sunt mai periculoși, piticii alintați sau prietenii necuvântători cu chip de îngerași și dinți de fiare. Cert este că atât copiii, cât și animalele de companie ne pun răbdarea la încercare.

Perdele franjurate, covoare roase, papuci purtați prin curte, toate acestea îți sună cunoscute? Animalele de companie sunt actorii care știu să le execute. Trebuie să stai cu ochii pe ei ca pe butelie dacă nu vrei să scazi din cont sume cu zerouri multe. Dacă nu ai chef și buget pentru reamenajarea locuinței, poarta de siguranță devine o soluție. Le reduci spațiul de acțiune, dar nu le îngrădești libertatea și ai în vedere siguranța.

Această poartă de siguranță este o minune atunci când copilul merge de-a bușilea și când încalță papucii de explorator, cu misiunea clară de a cuceri fiecare colțișor. Nu poți nici să clipești că nu știi ce se mai întâmplă cu el. Iar dacă stai la casă și este una cu etaj, poarta de siguranță nu este un lucru opțional. Este imperios necesară, pentru liniștea părinților și integritatea copiilor.

Este adevărat, nu poți să-ți ții copilul într-o bulă roz, deși orice părinte ar cumpăra rețeta minune pentru asta. Dar se știe, copilăria va rămâne pentru totdeauna povestea genunchilor juliți și a numeroaselor cucuie. Nu există o soluție minune să le faci să dispară, dar le poți reduce. Într-o lume roz ar exista probabil doar piese de mobilier cu forme rotunde, dar în realitatea noastră există protecție colțuri mobilă, mai puține lacrimi, vânătăi și cucuie. Există Empria și bucuria siguranței în familie!

Și dacă ne-am lămurit cum stă treaba cu siguranța, să abordăm puțin și ordinea sau mai bine zis dezordinea, spinoasa problemă a familiilor cu copii mici.

,,Nu stă nimic de el/ea!”, probabil că ai auzit și ai rostit această afirmație de nenumărate ori. Dar te-ai gândit oare să cumperi siguranțe pentru sertare? Sunt mici, deloc costisitoare, dar sunt soluții salvatoare pentru timpul, energia și nervii tăi. Nu vei mai avea haine, oale și produse alimentare pe jos, nu vei mai face aceeași muncă de sute de ori, frustrarea va dispărea și vei avea mai mult timp pentru conectare și joacă în familia ta.

Concluzia: între haos și ordine se află Empria!

Articol pentru SuperBlog 2023.

Lasă un comentariu