Blogging creativ

Un city break magic

De când visezi și tu la o vacanță? Mă întreabă EL, ispitindu-mă parcă să ridic capul din caietul cu sute de notițe și să-mi îndrept privirea spre vremea frumoasă de afară.

Soarele își face și acum simțită prezența, îndemnându-ne parcă să pornim în aventura descoperirii tabloului arămiu pictat cu măiestrie de artista toamnă.

Toamna se numără bobocii, toamna se adună recolta și tot toamna poate fi un bun prilej pentru un city break in Veneția, îmi șoptește EL, cu vocea suavă a unui prieten intim.

Doar o frază și mii de amintiri mi se perindă prin fața ochilor, acea Veneție de care m-am îndrăgostit în perioada facultății, atunci când a fost subiectul ales pentru un amplu proiect în cadrul laboratorului de informatică.

Imaginația m-a purtat atunci pe străduțele înguste ale orașului pe care tot mai mulți îndrăgostiți îl aleg pentru o escapadă romantică, atunci am plutit prima dată într-o gondolă purtată parcă de vocea puternică a unui gondolier pasionat și tot atunci mi-am făcut promisiunea că visul se va transforma cândva într-o frumoasă realitate și că voi simți adevărata magie a orașului lacustru.

venetia.bun

Piata San Marco.1png

Realizez instant că au trecut de atunci mai bine de doisprezece ani, atât de multe zile în care am ținut ascuns în cotloanele inimii un vis ce se poate transforma rapid în realitate, cu un city break Christian Tour.

Ce te împiedică să o faci? Se aude din nou acea voce caldă ce seamănă cu a unui coach priceput.

Timpul, lipsa acestuia, se grăbește mintea să găsească răspunsul prin care încearcă să-l păcălească încă o dată.

Care-ți sunt prioritățile? Rostește acceași voce care, de această dată, seamănă izbitor cu cea a propriei conștiințe.

O întrebare care a fost precum un ceas deșteptător, un moment de profundă trezire, în care am deschis paginile uzate ale caietului ce adună 100 de visuri pentru o viață, precum și un exercițiu care cuprinde toate domeniile în care îmi doresc să investesc timp, energie, să mă dezvolt și să-mi sporesc cunoașterea, pentru a-mi da seama că la capitolul călătorii cam bate vântul și să hotărăsc imediat că este momentul oportun să caut bilete de avion Christian Tour.

Inima tresare cu putere, precum un gong care mă anunță că am luat decizia corectă, purtându-mă iar pe aripi de vise, pe tărâmul întinsului de ape line, acolo unde abia aștept să gust cea mai delicioasă pizza, acele paste italiene despre care se vorbește pretutindeni, dulciuri felurite și un strop din energia unui loc unic în lume.

Simt energia ce-mi zâmbește din străfundul inimii, locul în care EL se simte acasă devine luminos și încărcat de speranță, de dorința unor clipe speciale împreună.

Îmi doresc să luăm la pas Veneția, să ascultăm murmurul mulțimii, să ne pierdem printre clădirile viu colorate de pe insula Burano, iar după ce ne vom fi recules în Basilica San Marco și vom fi admirat Canal Grande și al său Pod Rialto, Puntea Suspinelor și minunata panoramă din turnul Campanilei, să mai avem energie și pentru o vizită pe insula Murano, de unde să-mi completez colecția de vaze cu una realizată de talentații meșteri sticlari.

Din multitudinea de oferte city break, eu am ales orașul îndrăgostiților, destinația în care îmi iau sufletul în vacanță, cu promisiunea că EL va fi singurul ghid în întreaga aventură.

Din partea unui ghid spiritual, vine și întrebarea de final: Vocea sufletului tău ce-ți șoptește, ce destinație de vacanță ți se potrivește?


Articol pentru SuperBlog, la proba propusă de CHRISTIAN TOUR.

Lasă un comentariu