Blogging creativ, Călător prin viață

Vacanta reusita te asteapta pe litoralulromanesc.ro

O vacanta reusita începe cu un plan de acțiune și cu o rezervare timpurie. O rezervare care aduce certitudine, liniște și libertate de visare, dar și economii, fie chiar și pentru un costum de baie în plus și pentru o rochiță de plajă cu dichis. Crede-mă, știu foarte bine ce zic, căci în 2021 mi-am luat-o în freză și am crezut că voi dormi în mașină. Am plecat pe fugă la mare, fără rezervare. Tot drumul am încercat să găsesc o cameră liberă, pentru o săptămână, la un hotel de trei stele în Mamaia. În zadar. După ce ne-am perpelit, am reușit să găsim, spre seară, cazare la două stele în Constanța. Am început cu stângul vacanța. Dar de atunci m-am pocăit, întâi fac rezervare și apoi plănuiesc vacanta fericita la mare. Iată oferte inscrieri timpurii.

Imagine Litoralulromanesc.ro

Vacanta pe litoralul romanesc

Am visat mulți ani la întâlnirea cu marea, întreaga adolescență i-am admirat albastrul cristalin la televizor și mi-am imaginat prima atingere a valurilor sale învolburate și primul răsărit în prezența ei. Am avut ceva de așteptat, căci prima întâlnire s-a produs la prima iubire. Îmi amintesc cu cât entuziasm am cuprins-o cu ochii și am închis-o în suflet, pentru a o putea regăsi de fiecare dată când mă lovește dorul de libertate.

Pentru mine, cea mai frumoasă vacanță este pe litoralul românesc, poate pentru că prima vacanță în Mamaia nu o voi uita niciodată. M-am îndrăgostit atunci de această stațiune, atât de iubită de unii și extrem de blamată de alții, pentru agitația pe care o poartă.

Dar mulți nu știu că la o aruncătură de băț de frenezia renumitelor cluburi se află un loc în care liniștea este la ea acasă. La o plimbare scurtă cu vaporașul pe lacul Siutghiol, în compania pescărușilor, vei descoperi Insula Ovidiu, colțul de rai care promite să te facă să uiți măcar pentru câteva ore de căldura dogoritoare și de aglomerația celei mai populare stațiuni de la noi.

Imagine arhiva personală

Cum alegi cea mai buna oferta pentru litoral 2023

Ce-mi doresc? Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când plănuiești o vacanta reusita pe litoralul romanesc. Care este bugetul de care dispun? Cu mențiunea că ar fi bine să nu-l depășești. Unde găsesc oferta buna (de nerefuzat) pentru cazare la mare?

Acum că am pus întrebările, zic să nu le lăsăm fără răspuns. Voi încerca să răspund apelând la inima din dotare și la amintirile de la mare. Deja se știe că Mamaia este prima mea iubire. Fără îndoială nu ai cum să te plictisești aici, pe lângă soare, nisip fin și mare, există cluburi, muzică bună, magazine, o telegondolă pentru o imagine de la înălțime care face toți banii și un sat de vacanță pe care ar fi bine să nu-l ratezi, mai ales că acolo te așteaptă Luna Park și o doză sănătoasă de adrenalină. Bineînțeles că te poți plimba cu vaporașul pe mare, cu trenulețul pe faleză și cu skijet-ul în mare viteză. Iar dacă te cuprinde dorința de liniște, știi cum să ajungi pe Insula Ovidiu.

Mamaia este agitată, colorată, versatilă, promite că te va ține în priză, fie că ești adult sau copil. Intrarea în mare este lină, unitățile de cazare sunt pentru fiecare buzunar, iar în nordul stațiunii și de aglomerație poți să scapi.

Imagine arhiva personală

Dacă pledoaria mea nu te-a convins, mărturisesc că nici Eforie Nord nu este de exclus, iar în Costinești cel puțin o dată în viață trebuie să mergi. Nava Evanghelia te va întâmpina și muzica bună va răsuna. Poate că nu este cea mai recomandată stațiune pentru familiile cu copii mici, dar merge cel puțin un răsărit sau un apus de soare aici și o plimbare în tihnă, culegând scoici pentru cufărul cu amintiri estivale.

Acum, dacă ne raportăm la buget, acesta variază în funcție de ce-ți dorești, cu mențiunea că ar fi bine să nu-l depășești de la început, atunci când cauți cel mai bun hotel la care să te cazezi, pentru simplul motiv că la fața locului va fi depășit oricum. În altă ordine de idei, pe lângă cheltuielile fixe, să aloci buget și pentru distracție, pentru tot ce vor pofti papilele gustative și inima ta.

Eu prefer să aleg un hotel de trei stele, cu mic dejun sau demipensiune, asta pentru că nu-mi place doar să lenevesc pe șezlong și să mă bucur de apa lină sau de valurile învolburate ale mării, ci îmi place să explorez, iar de obicei luăm prânzul pe traseu. Dar pentru familiile cu copii și pentru cei mai liniștiți turiști, varianta all inclusive s-ar potrivi.

De menționat este că nu recomand nimănui să plece spre mare fără rezervare, asta după ce am pătimit în trecut. Iar dacă ne raportăm la early booking litoral, s-ar putea să-ți permiți patru stele la hotel, la bugetul alocat pentru trei sau să salvezi o parte din buget pentru tot ce vrei să experimentezi pe litoralul romanesc.

Și iată că am ajuns și la ultima întrebare, cea mai fierbinte dintre toate. Unde găsesc cea mai bună ofertă pentru cazare la mare? Iar răspunsul meu, din papucii de client fidel (de prin 2017, dacă nu mă înșală memoria), este mai mult decât evident. Oferta de nerefuzat o găsești la turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, la agenția Litoralulromanesc.ro

ATENȚIE: PREȚURILE AU INTRAT LA APĂ, iar distracția ne așteaptă!

Articol pentru Spring SuperBlog 2023.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s