Blogging creativ

Zâna Empria aduce siguranța

Venirea pe lume a unui copil este o minune! La petrecerea de botez este vizitat de ursitoare, care-i zic câte-n lună și-n stele, să fie sănătos, frumos și cu conturi grele. Dar părinții informați și responsabili mai mizează pe ceva. Este vorba despre zâna Empria, cea care aduce siguranța. Și cine nu și-o dorește, nu-i așa? Știm cu toții că se află pe al doilea nivel în piramida lui Maslow, după nevoile fiziologice. Iar în ceea ce-i privește pe cei mici, siguranța este o datorie îmbrățișată de părinți.

Iată, astăzi este o zi specială, deoarece am privilegiul de a dialoga cu zâna Empria și de a vă face părtași la magia siguranței.

Eu: Cine este Empria și când intră ea, de fapt, în acțiune?

Empria: Sunt zâna bună care presară magia siguranței în toate casele cu pitici. Părinții sunt aliații mei, dorințele și nevoile lor sunt sursa mea de inspirație pentru a crea un univers în care copiii să fie liberi, liniștiți și în siguranță. Unii părinți mă caută înainte ca cel mic să se nască, pentru că doresc să pregătească micul univers pentru el. Recomandările mele sunt necesare chiar din primele zile de viață, pentru botez și mai ales atunci când minunatul copil devine un explorator.

Eu: Am întâmpinat cu bucurie ghioceii și primăvara. Natura revine la viață și știm că urmează vara cu ale sale zile dogoritoare. Care este recomandarea zânei pentru părinți, cu privire la menținerea confortului termic al copiilor?

Empria: Când vorbim despre bebeluși și copii mici, lucrurile sunt delicate, căldura și curentul de aer rece fiind doi inamici puternici. Așadar, recomand aerisirea spațiilor dimineața devreme și seara târziu și utilizarea cu prudență a aparatelor de aer condiționat, la care văd necesară montarea unui deflector de aer condiționat. Este un dispozitiv accesibil, care se montează direct pe aparatul de aer condiționat, constituind un scut împotriva curentului de aer supărător și periculos, protejând astfel întreaga familie.

Eu: Dacă ne-am lămurit cum stă treaba cu confortul termic, propun să ne îndreptăm atenția spre zgomot. Cum îi putem proteja pe cei mici de zgomotele puternice?

Empria: Problema zgomotului este una mai complexă decât se crede. Multe mămici se plâng că bebelușul lor se trezește la cel mai mic zgomot. Sunt suprasolicitate și nu reușesc să se ocupe de treburile casnice, pentru că atunci când doarme copilul, nu se pune problema să pună aspiratorul în funcțiune. Iar dacă locuiesc la apartament, zgomotul generat de vecini este și el prezent, mai ales în sezonul cald, atunci când se fac renovări intens. Pe lângă toate acestea, foarte puțini părinți conștientizează că probabil primul și cel mai puternic stres fonic la care este supus bebelușul lor se întâmplă chiar la botez. Muzica dată la maximum poate afecta auzul bebelușului, pe lângă stresul pe care în mod clar îl produce. Dar pentru toate aceste situații, căștile antifonice sunt soluția. Ele sunt colorate, atrăgătoare și cu dimensiune reglabilă, ceea ce le face perfecte pentru bebeluși, copii și adulți. Ele nu blochează complet sunetul, deci vocea liniștitoarea a mamei va putea fi auzită oricând.

Eu: Dragă zână, ne-ai liniștit. Dar ce facem atunci când bebelușul deprinde mișcările și patul nu mai oferă siguranță?

Empria: Da, din păcate, foarte mulți copii au la activ cel puțin o căzătură din pat. Iar aceste căzături, pe lângă sperietura evidentă, pot lăsa urme fizice și chiar probleme serioase de sănătate, dacă copilul se lovește în zona capului și a feței. Dar, din fericire, părinții de azi sunt mult mai implicați și mai informați și înțeleg beneficiile pe care protecția laterală pentru pat le oferă.

Imagini Empria.ro, editare Canva.com

Eu: De la rostogolirile hazlii, ne îndreptăm atenția spre mersul de-a bușilea, spre primii pași și spre misiunea de exploratori a celor mici. La ce trebuie să fim atenți aici?

Empria: Experiența ne-a dovedit că fiecare copil este un adevărat explorator energic și curios, dornic să descopere tot ce este de descoperit, din acest motiv, siguranțele pentru sertare sunt de un real ajutor pentru părinți, atât pentru a proteja obiectele și a menținea ordinea în casă, cât mai ales pentru protecția și integritatea celui mic. De asemenea, dacă vorbim despre o casă cu etaj, poarta de siguranță pentru scări sau uși este mai mult decât necesară. Din arsenalul de părinte responsabil mai pot face parte blocatoarele pentru uși și ferestre, siguranțele pentru prize, protecțiile pentru colțurile mobilierului, precum și plasa de siguranță pentru balustrade scări, balcoane și terase. Dar fiecare părinte, în funcție de comportamentul propriului copil, va ști mult mai bine care îi sunt nevoile și ce alegeri să facă.

Eu: Wow, ce discuție interesantă. Mă simt privilegiată și fericită că am avut ocazia de a intervieva o zână. Sunt absolut convinsă că mulți părinți vor găsi conversația noastră interesantă și vor descoperi informații care le va face viața mult mai ușoară, mizând pe siguranța celor mici. Mi-ar plăcea să mai punem la cale o întâlnire și să abordăm tema siguranței emoționale, la fel de importantă pentru creșterea armonioasă a fiecărui copil. Sunt tare curioasă ce materiale și cărți din domeniile parenting și dezvoltare personală ar recomanda o zână.

Empria: Bucuria este și de partea mea. Cu siguranță ne vom revedea. Siguranța este misiunea mea!

Articol pentru Spring SuperBlog 2023.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s