Blogging creativ

Confort Merino ține frigul și alergiile la distanță

Eu sunt o fată crescută la țară, printre găini, vaci, oi și alte animale domestice. Am băut lapte nefiert și am mâncat cu bucurie din farfurii de lut, uneori împărțindu-le cu verișorii mei. Am dormit în acele paturi cu saltea de paie și bineînțeles că m-am acoperit cu plapumă de lână. Țin minte că avea mătușa mea una tare faină, adusă din Maramureș, primită de fapt ca dar de nuntă. Oho… ce vremuri! Par atât de îndepărtate și chiar sunt, doar emoția și amintirile păstrate în suflet le mai atestă existența.

Acum sunt doamnă de oraș și chiar dacă sunt numeroase beneficii printre blocurile gri (vorba cântecului), mi-e dor de timpul petrecut în natură, alături de oameni dragi, trăind o viață simplă și lipsită de probleme. Azi, artificialul deține supremația, legumele și-au pierdut gustul și materialele naturale au fost înlocuite pe bandă rulantă cu cele sintetice. Timpul nu mai curge lin, ci totul este pe repede înainte.

Noroc că mai vine viața și ne mai scoate de pe pilot automat, ne lovește cu câte o alergie sau o altă problemă care ne face să ne îndreptăm atenția spre ce punem în farfurie, cu cât interes ne îngrijim pielea, ce obiecte ne înconjoară, ce relații hrănim și cum este mediul în care locuim. Bine ar fi să realizăm că omul este un întreg și că orice problemă se ivește trebuie privită din perspective diferite, într-un mod complex și integrat.

Știu foarte bine despre ce vorbesc, căci sunt Stan Pățitul, cum se spune. M-am trezit în primăvară, ca din senin, cu o dermatită atopică destul de agresivă, care la început m-a speriat, având în vedere cum arăta pielea mea și senzația de mâncărime care nu-mi dădea pace. După câteva zile de amânare, că doar așa face, din păcate, omul modern și ocupat, am ajuns și în cabinetul medicului, care, slavă cerului, m-a liniștit și mi-a sugerat să fac câteva schimbări în stilul de viață.

De atunci sunt mult mai atentă de unde provin fructele și legumele pe care le consum, folosesc doar detergenți ecologici și produse de îngrijire cât mai naturale, sunt mult mai atentă la compoziția pieselor vestimentare pe care le cumpăr și am spus adio tuturor produselor sintetice din dormitor. Da, am cam făcut revoluție, nu a fost deloc ușor, mai ales că aveam și idei preconcepute, în special cu privire la lână. Iar lâna, spre surprinderea mea, a fost recomandarea medicului meu. O recomandare care a vizat direct produsele pentru pat de la Confort Merino, asigurându-mă de calitatea și puritatea lor.

Detaliile pe care ar trebui să le știi sunt aici – https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino

Confort Merino nu alungă doar frigul, ci și alergiile

Știu, am spus că m-am acoperit în copilărie cu plapumă de lână, dar nu pot spune că am fost fan, mai ales că era destul de grea și nu era cea mai fină din lume. Așa că era de înțeles că nu îmi doream să arunc o plapumă ca un fulg și să iau una ca de plumb. Noroc că trăiesc într-o lume în care informațiile sunt la un click distanță, așa am aflat și eu că nici plapuma de lână nu mai este ce-a fost. Confort Merino i-a dat o altă față, una elegantă, fină și mai presus de orice sănătoasă. Ce mai, lână merinos pură, neatinsă de substanțe chimice, acoperită cu bumbac organic și cu un drapaj excelent, ceea ce o face să ia forma corpului fără probleme și să ofere confort termic sporit. Ba are chiar și capacități la care nu te-ai fi gândit, reglează ritmul cardiac și devine barieră pentru sudoare, întrucât are capacitate de termoreglare superioară.

Sună bine, ce să zic, dar și mai bine sună faptul că lâna este hipoalergenică, antimicrobiană, antibacteriană și rezistentă la mucegai în mod natural, ceea ce o transformă în alegerea perfectă pentru persoanele sensibile, dispuse la alergii, și pentru bebeluși. Lâna merinos este antistatică, deci nu reține praful, minimizând și chiar eliminând problema alergiilor la praf. Fibrele de lână permit aerului să circule din belșug și elimină umezeala, menținând un mediu uscat, deloc propice pentru bacterii, acarieni și mucegai.

Un studiu al companiei Woolmark, realizat recent, vine să-i liniștească și pe cei mai sceptici dintre noi, concluzionat că ”lâna nu este un alergen, iar dacă o țesătură provoacă senzații de mâncărime și înțepături pe piele, atunci este din cauza diametrului mare al fibrelor și nu din cauza tipului de fibră.” În mod cert, aici pot să vă liniștesc și eu, căci știu că pernele și pilotele produse de Confort Merino oferă atingeri fine și catifelate.

Iar în final, vreau să menționez tot un studiu, publicat în British Medical Journal, conform căruia, există o legătură puternică între produsele pentru pat sintetice și simptomele alergice cauzate de acarieni. Așa că nu pot decât să mă felicit pentru alegerile făcute și să vă recomand cu căldură perne, plăpumi și pilote Confort Merino, 100% naturale, create din grijă pentru sănătate. Cu mențiunea importantă că, până în 13 noiembrie 2022, puteți beneficia de reducerea de 25%.

Articol pentru SuperBlog 2022.

Publicitate

2 gânduri despre „Confort Merino ține frigul și alergiile la distanță”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s