Blogging creativ

Trei forme și milioane de comori

O lume cu milioane de comori este fără îndoială lumea cărților. Un univers în care ai posibilitatea să te pierzi fără a te simți vreodată singur. Iubesc cărțile, mi-au fost alături în cele mai dificile momente, atunci când mă căutam pe mine și rezolvarea diferitelor provocări, atunci când luptam să depășesc obstacole și acum, când îmi doresc să evoluez. Astfel că, am reușit să legăm o prietenie care mă îmbogățește și mă răsfață, o prietenie pentru întreaga viață.

Cred cu tărie că în paginile cărților se ascund adevărate comori și că acestea sunt diferite pentru fiecare cititor, dar pline de secrete și cu un clopoțel care sună a trezire, fie că vorbim despre legendara carte tipărită, despre practicul și economicul e-book sau despre vedeta momentului, cuceritorul audiobook.

Magicele cărți ne-au ghidat pașii din copilărie și continuă să o facă și astăzi, datorită editorilor pasionați și a editurilor care au înțeles că indiferent de forma cărții și de preferința cititorilor, valoarea care rămâne peste timp este educația.

Mizând pe educație continuă, Editura Niculescu se mândrește cu o experiență de aproape 30 de ani pe piața de carte din România, o istorie care a început cu coloratele manuale și auxiliare școlare și continuă să se scrie prin minunate cărți pentru copii, renumite cărți de self-help, valoroase cărți de cultură generală și afaceri și, mai nou, cu titluri atractive din categoria ficțiune.

Carte tipărită vs audiobook/e-book

Oare va reuși audiobook și e-book să transforme cartea tipărită într-o amintire? Eu tind să cred că nu se va întâmpla asta, poate pentru că eu iubesc să țin cartea în mâini atunci când citesc și știu că nu sunt singura din lume. Mirosul de carte, atingerea filelor, posibilitatea de a sublinia fragmente, relația intimă dintre autor și cititor, care se creează prin intermediul cărții fizice, nu pot fi înlocuite. Și chiar dacă am încercat și noile variante, la care apelez mai ales atunci când plec în vacanțe, cartea fizică și biblioteca pe care am construit-o în timp rămân comori neprețuite.

Pentru mine, cel mai frumos dar din lume poate fi o carte și nu am rețineri în a apela la cărți pentru a atinge inimi. Înțeleg nevoia de spațiu și de a accesa informații la doar un click distanță, așa că aplaud apariția e-book și audiobook, chiar dacă nu sunt fan înrăit și prefer în continuare o întindere de braț spre bibliotecă. Este clar, sunt de modă veche, dar tot trebuie să punctez beneficiile pe care cărțile electronice le aduc, beneficii care se văd în buzunarul cititorului, în principal datorită lipsei taxelor de transport, și în natură, prin protejarea numeroșilor copaci care nu devin file.

Este mult mai comod să accesezi un e-book și să asculți un audiobook atunci când pleci în vacanță, decât să pui 2-3 cărți în bagaj. Și trebuie să recunosc că audiobook-ul a transformat în cititori și oameni care declarau în trecut că nu iubesc lectura, așa că mă înclin în fața acestui demers inspirat pentru oamenii auditivi și de un real ajutor pentru toți cei care pot îmbina munca fizică cu cunoașterea.

Inspirație pentru afaceri de succes

Se spune că ești suma celor cinci oameni cu care îți petreci timpul. Și se face valuri pe ideea că dacă nu îți place unde te afli, să-ți muți cuibul, că doar nu ești copac. Cât se poate de adevărat, însă dacă este vorba despre prieteni, familie și locul de muncă care ne ajută să ne câștigăm existența, lucrurile se complică. Dar să nu uităm că educația rămâne la doar un click sau o carte distanță. Dacă mediul tău nu este format din oameni de succes, dar tu îți dorești să devii unul, cărțile te susțin în acest demers, îți oferă acces la modul de gândire al milionarilor, îți dezvăluie obiceiurile care construiesc măiestria și numeroase idei pe care le poți aplica pentru a atinge reușita. Și bine ar fi să îți amintești că atunci când citești cărți despre viața milionarilor, tu ești în cercul lor de influență. Așa că, alege înțelept și țintește spre succes!

Imagini Editura NICULESCU – Editare Canva.com

Cărți pentru copii inteligenți

Pot spune cu mâna pe inimă că dragostea pentru lectură se construiește din copilărie, mai mult, chiar din primii ani de viață. Dispunând de această informație, nu lăsa la voia întâmplării relația copilului tău cu cartea și ai grijă să fii un exemplu demn de urmat în ceea ce primește lectura. Iar dacă nu-l vezi interesat, ai răbdare și creează un ritual de lectură pentru el și pentru tine, citiți împreună, descoperiți lumi magice și discutați liber despre tot ce vă atrage atenția și vă stârnește emoția.

Imagini Editura NICULESCU – Editare Canva.com

Self-help pentru o imagine de sine construită corect

Relația cu sine pare a fi cea mai complicată din lume, căci nu ai cum să construiești relații dacă nu ești stăpân pe reacții. Este vorba despre autocunoaștere, acceptare, iertare, dorință de evoluție și inevitabila schimbare. Imaginea de sine este cea care ne influențează parcursul în viață, ne construiește sau distruge relații, ne ghidează spre eșec sau reușită, sub energia lui merit sau nu merit o viață împlinită. Poți alege să pășești prin întuneric, într-o vale a plângerii, sau te poți trezi și accepta că puterea stă în mâna ta. Pentru mine, cărțile de dezvoltare personală au fost salvarea, m-au ajutat să mă reinventez, să construiesc relații armonioase și o viață echilibrată. De aceea le iubesc, le recomand și le dăruiesc cu orice ocazie.

Imagini Editura NICULESCU – Editare Canva.com

Articol pentru SuperBlog 2022.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s