Blogging creativ

Somnorilă – pisoiul care mi-a dezghețat inima

Un ghemotoc de pisic mi-a cucerit inima în copilărie și mi-a înghețat-o atunci când a decis să nu mai fie. Am crescut împreună, eu deslușind alfabetul, iar ea moțăind în voie pe fotoliul de lângă sobă. O chema Pamela și era cea mai iubită pisică din lume. Era o pisică elegantă, niciodată grăbită, poate doar atunci când avea nevoi pe care și le făcea pe nisipul din curte. Cu un mieunat ascuțit ne atenționa că este timpul pentru ieșirea în aer liber, după care era din nou somn de voie și câte o repriză de alint între noi două. Am fost împreună ani de zile, până într-o zi de vară când, nu s-a mai întors din aventura destinată vânătorii de șoricei. Când acel suflețel a plecat, mi-a lăsat un imens gol în inimă, un gol pe care nu am dorit să-l umplu niciodată, nici vorbă să-mi dau voie să mă atașez de un alt pisic. Asta până anul trecut, într-o seară mohorâtă de toamnă, când m-am trezit la picioare cu un alt ghemotoc sur, atins de picăturile de ploaie, zgribulit, cu ochii mari, triști și rugători.

L-am luat în brațe fără să gândesc și am început să-i vorbesc, să-l chestionez de unde a apărut și să-mi exprim îngrijorarea vizavi de el. Nu părea că înțelege mare lucru, dar nu era deloc speriat de prezența mea, așa că l-am luat în apartament, i-am făcut o poză și am postat-o imediat pe grupul cartierului în care locuiesc, în speranța că îi voi găsi stăpânii și drăgălașul pisoi va fi bine. Dar mare mi-a fost mirarea să constat că nu-l revendica nimeni, iar a doua zi dimineața eram tot împreună. Eu grăbită să ajung la birou, el neliniștit după o noapte lungă și ceva nevoi făcute în lădița de carton în care dormise. Cum să-l cert, căci parcă știa și el că nu e bine, după felul în care se uita la mine și mieuna insistent. După ce i-am curățat spațiul și l-am mângâiat s-a liniștit și a făcut ce-i șade mai bine unei pisici, a căzut din nou în lumea viselor. Înainte să ies din casă i-am făcut o nouă poză, de această dată nu pentru rețelele de socializare, ci pentru a-l informa pe al meu soț, care trebuia să se întoarcă din delegație, că avem un nou locatar în apartament. Vădit îngândurată, i-am cerut părerea cu privire la situația dată, iar răspunsul lui m-a lăsat mască:

Cu Imperial Care White și multă iubire, noi și Somnorilă vom fi bine!

După ce mi-am revenit în fire și am rumegat ideea că invitatul meu din apartament s-ar putea să facă parte din familie, că nu mai este doar un pisoi luat de milă, acum are un nume, îl cheamă Somnorilă și avem deja o noapte petrecută sub același acoperiș, m-am gândit să întreb și ce este Imperial Care White, realizând totodată că al meu soț este mult mai informat decât mine în ceea ce privește îngrijirea iubitelor necuvântătoare.

Imperial Care White – atenție specială pentru pisici

Somnorilă îmi intrase deja în suflet, încă din seara în care îl luasem în brațe, chiar dacă nu voiam să recunosc asta, însă nu mă încânta ideea de a avea un pisoi în apartament, de a-i curăța nevoile zi de zi și nisipul împrăștiat prin toată casă, iar de miros ce să mai zic… Dar vezi tu, dragă cititorule, soțul meu este maestru în a-mi alunga toate îngrijorările și nu doar prin cuvinte, ci prin fapte. A venit acasă așa cum a promis, cu o cutie de așternut igienic pentru pisici Imperial Care White, despre care am aflat că este realizat în colaborare cu numeroși crescători de pisici din România, ținând cont de nevoile și sensibilitatea simpaticelor necuvântătoare.

Cu această informație auzită, dar nu integrată, cu mai mult sau mai puțin entuziasm, mai puțin din partea mea evident, am început să organizăm colțul special din casă pentru al nostru Somnorilă, cu jucării, bol pentru mâncare și bineînțeles litieră, iar când am ajuns la aceasta, am realizat și eu că nu vorbim despre un nisip obișnuit, ci despre nisip pentru pisici din bentonita alba premium, care nu scoate praf, se face bulgăre când pisicul își face nevoile, nu emană miros neplăcut, este economic, foarte prietenos cu pisica, ce mai… visul oricărui stăpân care trebuie să curețe zilnic litiera.

Văzându-mi uimirea, dar și urma de îndoială rămasă cu privire la decizia de a ne asuma îngrijirea unui pisic într-un spațiu restrâns, al meu soț îmi șoptește la ureche:

Am ales cel mai bun așternut igienic pentru pisici, testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română.

Totul va fi bine, cu miros de iasomie și iubire!

Și a avut dreptate, Somnorilă a fost și este încântat de tratamentul special. Este un răsfățat și un plimbăreț, adoră evadările în natură și chiar dacă mai face diverse pozne, cum ar fi să răstoarne cești cu cafea pe covoare, să distrugă perdele sau să dea iama printre florile mele, tot rămâne cel mai iubit pisic. Când mi se așază în poală și mă privește cu ochii lui plini de iubire, topește inima din mine!

Imagini Imperial Care White & arhiva personală – Editare Canva.com

Articol pentru SuperBlog 2022.

Publicitate

2 gânduri despre „Somnorilă – pisoiul care mi-a dezghețat inima”

  1. Ce poveste frumoasa! Si eu l-am luat pe Fred de pe strada, in ideea sa ii gasesc stapanul sau o noua familie iubitoare. Dar el avea alte planuri. :)) Asa ca a ramas la mine, acum e baiatu’ lu’ mama, cel mai rasfatat. :X

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s