Blogging creativ

Pietrele semiprețioase – calități estetice și terapeutice

În timp ce majoritatea femeilor visează la diamante, eu mă bucur de frumusețea și energia pietrelor semiprețioase, în special de minunatul ametist. Iubesc cărțile, pietrele de tot felul și culoarea mov, deci nu este deloc greu pentru oamenii mei dragi să aleagă cadouri cu semnificație pentru mine.

Pietre am căutat de când mă știu, și o fac și în ziua de azi. E ca o terapie să mă plimb pe marginea unui pârâu și să găsesc pietre de culori și forme felurite, pe care apoi le folosesc în diferite proiecte DIY. Chiar în urmă cu vreo două săptămâni mi-am folosit creativitatea și pietrele din colecție pentru a realiza un decor în jurul magnoliilor din curte.

Prima piatră care m-a cucerit cu frumusețea și strălucirea ei a fost o piatră de mină, pe care vecina mea mi-a oferit-o cu generozitate pentru un proiect inițiat de profesoara de chimie. Eram în clasa a noua și m-am simțit fericită să pun în colecția școlii cea mai frumoasă piatră. Am fost răsplătită cu o notă pe măsură, dar bucuria să-mi văd piatra strălucitoare admirată mi-a adus cea mai mare satisfacție.

Povestea cu ametistul este ceva mai recentă, i-am simțit energia în cadrul unui atelier de mandale și de atunci mi-am zis că e musai să-mi creez o colecție de pietre semiprețioase, unde regina să fie iubita mea piatră mov.

Ametistul – piesa de rezistență din colecția de pietre semiprețioase

Eu știu că totul în lumea asta este energie. Cred că oamenii se atrag în funcție de vibrația energetică și mai cred că în viața noastră apar lucruri și evenimente în funcție de propriile credințe și de necesitatea care există pentru a evolua.

Sunt absolut convinsă că întâlnirea mea cu ametistul nu a fost întâmplătoare, având în vedere că iubesc culoarea mov și că această piatră semiprețioasă este recomandată și pentru zodia Fecioară, zodia în care sunt născută și eu. Ulterior, am aflat că este și una dintre cele șapte pietre recomandate pentru echilibrarea chakrelor, așa că am început să o port sub formă de bijuterii și să-i ofer loc de cinste în cămin.

Imagini StoneMania Bijou – Editare Canva.com

Ametistul face parte din lista celor mai importante cristale, fiind denumit și ,,Ochiul Intuitiv”, având o vibrație spirituală înaltă și un important rol de protecție. Este cristalul care ține la distanță gândurile negative, instalând pacea și un somn odihnitor.

Pe lângă ametistul pe care îl ador, m-am documentat temeinic pentru a pune în colecția din living și alte pietre benefice oamenilor mei dragi. Așa am aflat că pentru mama mea, care este zodia Leu, este recomandat acvamarinul, care, pe lângă că are culoarea ei preferată, susține fluxul vieții, comunicarea clară și armonizarea relațiilor. Este denumit ,,Liniștitorul” și are loc de cinste în al nostru living.

Pentru că soțul meu are aceeași zodie ca și mine, cu el am aplicat o altă strategie, l-am invitat într-o incursiune în lumea cristalelor și i-am oferit opțiune de a a lege doar unul. Așa a apărut în colecția noastră din living și auralitul. Este recunoscut și ca ,,Aurul vindecătorului”, întrucât are în compoziția sa numeroase minerale și îi este recunoscut efectul benefic asupra corpului uman. Contribuie la trezirea unei noi conștiințe, la conectarea cu sinele superior, este un magnet pentru bunăstarea materială și pentru iubire. Deci, alegerea lui m-a încântat și pe mine.

Cristale terapeutice – recomandări pentru echilibrarea chakrelor

Ne întoarcem din nou la energie, la cei șapte centri energetici care ne influențează nu doar manifestarea în lume, ci și starea fizică. Este bine de știut că dezechilibrele la nivelul chakrelor pot fi înlăturate și prin utilizarea cristalelor terapeutice.

Cele șapte chakre și cristalele corespondente sunt:

– Chakra rădăcinii – Muladhara – situată la baza coloanei vertebrale – cristal corespondent Jasp roșu.

– Chakra sacrală – Svadhisthana – situată chiar sub buric – cristal corespondent Carneol.

– Chakra plexului solar – Manipura- situată în zona stomacului – cristal corespondent Citrin.

– Chakra inimii – Anahata – situată lângă inimă – cristal corespondent Aventurin.

– Chakra gâtului – Vishuddha – situată în zona gâtului – cristal corespondent Cuarț albastru.

– Chakra al treilea ochi – Ajna – situată între ochi – cristal corespondent Ametist.

– Chakra coroanei – Sahasrara – situată în creștetul capului – corespondent Cristal de stâncă.

Cele șapte cristale fac gașcă bună împreună, sporesc energia de vibrație înaltă și schimbările pozitive în viața. Vrei și tu o colecție isteață?

Imagine StoneMania Bijou

Articol pentru SuperBlog 2022.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s