Blogging creativ

Tehnologia – între WOW și BAU-BAU

Chiar dacă număr doar 37 de toamne ruginii pe cărările vieții, când vine vorba despre tehnologie, fac parte din vechea generație. Când văd aparate în fața mea îmi vine să dau bir cu fugiții. Parcă aș vedea balaurul cu șapte capete și am tendința să fug ca… de tămâie. Ce-i drept, relația se bazează pe reciprocitate, doar că ele nu o pot lua la fugă, dar după ce le butonez, în totală necunoștință de cauză, eroarea este fenomenul prin care își exprimă disperarea.

Declar cu mâna pe inimă că sunt de modă veche, încă iubesc să-mi înșir gândurile cu creionul pe hârtie, am caiete împrăștiate prin toată casa și știu că cea mai mare bogăție a mea este biblioteca. Dar sunt și posesoarea unui laptop, asta pentru că el mă ajută să fiu conectată la cele mai recente evenimente, să am acces la informații de tot felul și să-mi transmit darul în lume. Sunt profund recunoscătoare pentru darul de a scrie, iar cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată este chiar acest blog. Este spațiul meu de suflet, locul în care îmi exprim emoțiile, unde îmi împărtășesc experiențele, iar dacă reușesc să ofer un strop de inspirație prin textele mele, mă declar fericită.

Am în patrimoniu și un telefon, ca tot omul. El este ajutor de nădejde atunci când mă desprind de cuib și scot capul în lume. Datorită lui mă pot bucura de vocea oamenilor mei dragi și de chipul lor luminos, chiar dacă ne despart mări și oceane. El este asistentul meu în vacanțe, datorită lui am materiale geniale pentru articole, o adevărată comoară sub formă de imagini.

De ce este tehnologia wow

Fără tehnologie, viața de zi cu zi ar fi o experiență mult prea solitară chiar și pentru o introvertită ca mine. Faptul că știm că orice informație este la doar un click distanță ne face să ne simțim în siguranță. Și chiar dacă este recomandat să facem pauze de la tehnologie și de la rețelele de socializare, să nu uităm că un telefon devine salvator atunci când ne aflăm în situații limită.

Dacă progresul tehnologic nu ar fi avut loc, am călători și azi doar pe jos sau pe spinarea unor animale. Și chiar dacă mersul pe jos face piciorul frumos, când ne gândim la vacanțe nu ne putem imagina decât la volanul mașinii personale, într-un tren de mare viteză sau pe scaunul confortabil al unui avion. Concluzia certă fiind că tehnologia ne ușurează viața, ne ajută să economisim timp și să ne bucurăm inima cu un buchet mai bogat de experiențe.

Eu spun mereu că viața este o călătorie minunată, una care ne invită să ne lăsăm ghidați de vocea inimii, să dăm glas creativității și să nu uităm de gaming. Este important să ne lăsăm copilul interior să se manifeste, să ne permitem să ne jucăm, să simțim emoția muzicii și să fim autentici.

Recunosc, nu sunt fan jocuri pe calculator, mai degrabă îmi las pașii să mă poarte în natură cât pot de des. Blogging, sport și călătorie, acestea sunt cele trei domenii cheie pentru mine. Indiferent de activitate și de decor, asistenta mea este Boxa Spacer Topper. Îmi oferă libertate de mișcare și muzică de relaxare, două aspecte necesare pentru inima mea de blogger. O iau cu mine în decorul de munte și în grădina cu legume. Florile mele sunt răsfățate cu melodii de vibrații înalte, iar prietenii mei se minunează de ce aud de fiecare dată. Cunoaștere și relaxare într-o împletire făcută de tehnologie!

Imagini Spacer.ro – editare Canva.com

Este tehnologia un Bau-Bau?

Tehnologia poate fi Bau-Bau pentru oamenii atehnici, așa ca mine, dar până și aceștia au leac atunci când au nevoie de tehnologie pentru a-și trăi pasiunea. Cu deschidere și pași mici, totul se învață.

Mai există și categoria de oameni care cred că roboții ne vor înlocui. Este cât se poate de adevărat că utilajele și roboții au înlocuit cu brio munca umană în anumite domenii, însă acest fapt ar trebui să ne motiveze să ne căutăm unicitatea, să ne descoperim esența creatoare și să devenim indispensabili.

Chiar dacă roboții dirijează procese tehnologice complexe, au încălțat și papucii de ospătari iscusiți, iar azi am văzut la știri robotul cu răspunsuri inteligente și veleități de artist, un singur lucru nu vor avea niciodată: emoția umană.

Acestea fiind spuse, mă înclin în fața tehnologiei și sunt absolut convinsă că niciun robot din lume nu va putea vreodată înlocui bloggerul din mine!

Articol pentru SuperBlog 2022.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s