Blogging creativ

Stilul BIANO pentru grădină și balcon

Și tu visezi la o oază de relaxare la tine acasă? Dacă răspunsul este unul afirmativ, am certitudinea că ne-am adunat unde trebuie, căci am în plan să-mi las imaginația să zburde, să creez acel loc care să ne inspire, să ne determine să dăm uitării stresul și grijile de zi cu zi, să ne bucurăm și să visăm cu ochii deschiși.

Da, sunt o visătoare, am mereu în plan câte ceva, nu-mi pun frână atunci când vine vorba despre amenajări interioare sau exterioare și spun mereu că dacă aș fi primit un talent în plus atunci când m-am născut, aș fi un designer renumit. Nu știu să desenez, dar printre darurile pe care le-am primit se numără un simț estetic desăvârșit, care mă ajută să pun la cale diverse proiecte din categoria DIY.

Azi aduc în atenția ta proiecte care vizează relaxarea în aer liber, respectiv în balconul mare și mic sau în grădina celor norocoși, vreau să zic. După posibilitățile din dotare, am gândit trei idei de amenajare.

Balcon mic & chic

Un balcon mic nu este deloc de neglijat, e cel pe care și eu îl am, care poate fi decorat minimalist, dar fără a renunța la ideile de relaxare pe care le-am gândit. Așadar, eu îmi încep dimineața în balcon, privind cerul senin sau norișorii pufoși și mulțumind pentru darul minunat de a trăi.

Mulți dintre noi își servesc micul dejun și cafeaua sau ceaiul în balcon, respirând aerul curat al dimineții, în compania astrului suprem care ne luminează zilele și viața. Soarele are un aport major în starea noastră de bine, așa că ar fi minunat să nu uităm să-l lăsăm să ne răsfețe cât mai des.

Chiar și serile sunt o binecuvântare în balcon, când intră în scenă orarul de somn, e o liniște pe care o ador, iar aerul răcoros al nopții are puterea de a reduce tumultul interior și de a-l chema pe Moș Ene și al său somn profund și odihnitor.

Dacă am trecut în revistă ce putem face în balcon, zic să ne concentrăm și pe cum să-l decorăm. Masa suspendată pe care am ales-o și forma acesteia mă ajută să câștig spațiu în plus și să-mi permit să-i atașez două scaune agățate, care își aduc aportul la starea mea de relaxare prin al lor balans liniștitor. Am mai pus câteva ghivece cu plante în decor și spațiul din balcon devine cu adevărat primitor.

Binecuvântarea unui balcon mare

Dacă deții un balcon generos, posibilitățile de relaxare cresc, căci pe lângă obișnuita măsuță pentru cafea și scaunele aferente, poți miza pe un șezlong sau pe scaune de plajă pliabile și ești gata pentru niște ședințe de bronz ca la carte. Da, oamenii pot face plajă în balcon, pot citi, realiza obiecte handmade și tot ce le mai trece prin cap și este permis de asociația de proprietari.

Trăim într-o perioadă în care munca de acasă este un firesc, iar biroul din balcon nu este un fapt exclus. Agenda zilnică, un laptop și un cer senin transformă balconul într-un birou inedit în care monotonia nu are acces, iar eficiența și eficacitatea cresc.

Într-un balcon mare poți jongla cu ghivece și rafturi cu flori, cu lămpi solare și cu obiecte decorative menite să te inspire, îți poți pune amprenta personală pentru a-l transforma într-un spațiu intim și cochet. Următoarea imagine servește drept model.

Transformarea grădinii într-o oază de relaxare

Cei care dețin o grădină fac parte din categoria celor norocoși, spațiul nu mai reprezintă o problemă, iar imaginația poate să o ia pe câmpii, să se rostogolească peste cap și să creeze un loc de basm.

Verdeața este la ea acasă, calitatea aerului necontestată, iar posibilitățile de decorare îți permit să-ți lași inima să zboare. Să mă pierd în categoria Mobilier grădină, pe site-ul BIANO, este pentru mine un lucru firesc. Nu aș putea vreodată să mă plictisesc, iar dacă am o imagine cu o piesă de mobilier preferată, o încarc pe site și am mai multe variante instant.

Pentru grădina de la țară am planuri mărețe de amenajare, un melanj perfect între util și cochet. Piesa de rezistență pentru reuniunile de familie va fi grătarul, evident, și o masă mare în jurul căreia să ne adunăm, la umbra falnicului tei să înșirăm amintiri neprețuite și să mizăm pe veselie.

Fără șezlonguri și muzică bună nu ar mai fi vară în grădină, fără flori, pomi și legume cultivate în ghiveci, decorul ar fi imperfect. Despre balansoar ce să mai spun, copiii îl țintesc de cum ajung, iar hamacul este visul meu nebun, din el îmi pierd ochii printre stele și mă minunez de măreția universului, în serile calde petrecute în satul copilăriei mele.

Visătoarea din mine a ieșit în lume, se joacă în Biano Studio, creează designuri felurite, menite să inspire. Te invit și pe tine să pui la un loc piesele preferate și să te bucuri de rezultat. Dacă ceva nu se potrivește, îl poți înlocui imediat, astfel nu există riscul ca produsele achiziționate să nu se prindă într-un dans pentru un decor așa cum ai visat.

Imagine articol Biano.ro. Imagini amenajări balcon și grădină realizate în Biano Studio.

Articol pentru Spring SuperBlog 2022.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s