Povestiri

Prinși în dansul vieții

Dumnezeu, creatorul magicei noastre lumi nu a fluturat bagheta magică și a apărut întreaga întindere de ape și uscat. Nu, a fost nevoie de mai multe zile ca totul să prindă viață, a fost nevoie de analiză, de cugetare… Și atunci, de ce ne așteptăm noi să se întâmple totul într-o zi, într-o clipă, ca prin minune?

Ne place să credem în minuni, visăm la ele, iar atunci când nu apar, frustrarea pune stăpânire pe noi, ne face să ne simțim vinovați și neiubiți de Dumnezeu. Fiecare dintre noi și-a manifestat măcar o dată furia îndreptată spre Creator. De ce facem asta? Pentru că undeva în suflet, fiecare dintre noi vrea să fie cel mai iubit fiu al Lui. Avem nevoie de protecție și iubire, iar când răspunsul primit nu este cel așteptat ne simțim renegați.

Avem credința înrădăcinată că Dumnezeu ar trebui să ne salveze, să ne ridice din oceanul tristeții, să ne vindece, să aibă grijă de noi chiar și atunci când noi uităm să o facem. Dar cum ne-am mai învăța noi lecțiile dacă am fi mereu ghidați ca niște roboți? Liberul arbitru ne permite să ne alegem calea. Nimeni nu știe dacă toate drumurile duc în același loc, dar parcursul va fi cu siguranță influențat de poteca pe care ne poartă pașii.

Tare am vrea să trăim o viață fără durere, să deschidem larg ochii și să ne bucurăm de toate frumusețile lumii fără teama că următoarea clipă ne poate aduce sfârșitul. Oare am trăi la fel dacă am ști când se termină totul? Am alege parteneri diferiți în acest dans al vieții?

Eu sunt prinsă într-un dans cu frica de când mă știu, e ca o umbră a mea pe cărările vieții de zi cu zi. Are intenția de a mă proteja, dar și prostul obicei de a-mi pune frâne și când viața mi-ar putea zâmbi. Mi-am dat seama că are cuibul în minte și că rolul său este supraviețuirea. E bine să o ai de prietenă când pericolul te pândește la colț, dar dacă o lași să croșeteze scenarii felurite, te poți trezi că vezi stafii în locuri sfinte. Dacă înveți noi pași de dans în fiecare zi, în încredere o poți converti.

Am dansat cu furia în pași alerți spre mine însămi și spre ceilalți. Sistemul digestiv o resimte din plin, ca pe un cântec hard rock ce se aude zi de zi. Mult timp m-am blamat pentru că m-am prins în acest dans, dar am înțeles că doar iertarea are ac de cojocul său și croșetarea nu este deloc una simplă, cere timp și multă muncă.

Dansul cu tristețea cred că l-am început în altă dimensiune, e moștenirea cu care m-am născut în lume. Poate pentru că lecția supremă pe care o am de însușit este iubirea. Să accepți tristețea e primul pas din dansul de vals, un dans care se va desăvârși printr-un curcubeu de trăiri privite prin ochelarii curiozității.

Vinovăția m-a invitat la dans de nenumărate ori de când mă știu. Nu am refuzat-o niciodată, căci sufletul meu a vibrat pe energia sa și mi-a fost imposibil. Aveam pantofii de salvator în picioare, când de fapt trebuia să port cizme de cauciuc pentru a mă proteja de furtunile iminente ale vieții. Acum sunt în plin proces de a-mi învăța lecția, prin acceptare și prețuire de sine voi reuși să nu mai vibrez pe muzica sa.

Am dansat cu suflete minunate și încă mai dansez cu câteva, aș vrea să le păstrez pentru eternitate, dar știu că nu este doar alegerea mea. Dansul vieții ne pune în postura de dansatori începători, experimentați sau chiar rătăciți în pași feluriți și ritmuri diverse. Las în urmă stafii și privesc cu curaj spre dansul vieții de zi cu zi, mă prind în ritm și promit să mă bucur…

Povestire creată pentru S.I.M.T.

Imagine articol Pixabay.com

2 gânduri despre „Prinși în dansul vieții”

  1. Doamne, nu știu cum am ratat acest articol, te rog să mă ierți, Florina! Foarte frumos scris. Și azi a venit la fix. Poate de aceea am și întârziat lectura lui, iată. Pentru că aveam nevoie de el azi. ❤ Te îmbrățișez 🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s