Comoara din cărţi

Povestea mea și alte Litere pe Fulgi de Nea

Totul a început cu un concurs îndrăzneț pus la cale de Editura Siono, având ca temă magia iernii. Au fost 137 de texte înscrise în concurs, dintre care s-au ales 61, printre care și povestea mea, ,,Iarna sufletului, un capitol din cartea vieții”. Astfel au apărut pe rafturile bogate ale editurii două antologii cu coperte de sărbătoare și povești magice semnate de autori consacrați și de debutanți.

Povestea mea are loc de cinste în paginile cărții ,,Litere pe fulgi de nea” și reprezintă o călătorie prin cele patru anotimpuri ale inimii, cu un popas în decorul alb al iernii, pentru a face bilanțul unor evenimente, pentru a înțelege și a integra lecțiile transformatoare ale vieții.

Simt bucurie și mândrie pentru că am reușit să pun un colț din sufletul meu în această carte care adună povești speciale, în care realul și imaginarul își dau mâna pentru a crea magie prin atingeri gingașe ale inimii. Sunt povești care vorbesc despre iubirea care răzbate, care vorbesc despre speranță, despre durere și renaștere, prezentând imagini desprinse din tabloul multicolor al vieții, reușind să scoată la lumină lacrimi și zâmbete, punând cititorul în oglindă cu propriile trăiri, generând conștientizare, vindecare și dorință de mai bine.

Litere pe fulgi de nea

,,Litere pe fulgi de nea” este o carte cu povești magice de iarnă, una care își poate găsi loc de cinste sub fiecare brad de Crăciun, reprezentând un dar de suflet pentru cineva drag. Și pentru că eu cred atât de mult în ea, am de gând să-ți ofer un strop din magia sa.

,,Și iată că decorul îmbracă mantia strălucitoare a iernii, fumul caselor pictează tablouri felurite pe cerul infinit, iar copiii exprimă bucuria pură sub avalanșa de forme a fulgilor de nea. Magia este la ea acasă și parcă se aud colindele duioase și sunetul clopoțeilor ce vestesc Sfintele Sărbători.

Sărbătorile mă duc cu gândul la cozonacii împletiți ai bunicii, la gustul lor inconfundabil, pe care îl mai pot simți doar în dulceața amintirilor de odinioară, căci ea, femeia pentru care nu exista <<nu se poate>>, a plecat de curând să deseneze o stea strălucitoare pe cerul nopții. O caut cu privirea în fiecare seară și-i mulțumesc pentru toate darurile pe care mi le-a oferit de-a lungul vieții, pentru fiecare mână întinsă și pentru fiecare lecție pe care mi-a predat-o. S-a ridicat de atât de multe ori din prăpastia existenței, încât am ajuns să o cred nemuritoare, dar a a venit și clipa în care a ales să continue povestea într-o altă dimensiune, arătându-ne tuturor că omul este un simplu călător care pune în buchetul vieții ale curcubeului culori și o iubire care răzbate dincolo de timp și spațiu.” – Un fragment din ,,Iarna sufletului, un capitol din cartea vieții”, povestea mea.

,, – […] Ai ochii pustii, asta înseamnă că sufletul tău e golit pe undeva. Nu e bine să fii singur, e un soi de autoflagelare. Uită-te la mine doar… Eu am ales asta și am ajuns doar o epavă, ba nu, iceberg-ul de care s-a ciocnit Titanicul… Pentru epave oamenii mai au milă, admirație, pentru nenorocitul ăla de iceberg nu au nimic… Însă tu mai poți face ceva, ai toată viața înainte, copilă, nu înapoi…

Ultimul lui cuvânt, <<înapoi>>, a început să se învârtă în mintea mea de parcă băusem vreo zece Margarita, când, de fapt, începusem să mă trezesc…” – ,,Back to December” de Diana Gole (www.dealedianei.ro).

,, – Am renunțat să te mai divinizez! Ți-am smuls aripile și te-am făcut om. Nu te mai otrăvesc cu dragostea mea, iar eu, odată cu trecerea acestei nopți de decembrie și cu epuizarea paharelor de vin, am conștientizat că iubirea începe cu mine, întreagă, completă și independentă de prezența unui Arhanghel.” – ,,Iarna sufletului meu ai fost TU…” de Alina Gheorghe (www.voceacreatoare.ro).

În speranța că ți-am stârnit curiozitatea, te invit să descoperi cele 30 de povești cuprinse în paginile antologiei ,,Litere pe fulgi de nea”, să-ți acorzi timp pentru inima ta și să lași magia anotimpului alb să te cuprindă.

3 gânduri despre „Povestea mea și alte Litere pe Fulgi de Nea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s