Comoara din cărţi

Mă faci să zâmbesc

Ce este zâmbetul? Aș putea spune că este exprimarea naturală a inimii fericite, este cheia care apropie oamenii și butonul care deschide uși. Când zâmbim înlăturăm ziduri și apropiem inimi.

Zâmbetul este resursa la care putem apela în fiecare zi, și chiar este recomandat să o facem, căci puterea lui este nemărginită, poate modifica chiar și chimia propriului organism și instala starea de liniște și de echilibru.

Zâmbetul este prezent în cele mai importante momente ale vieții și nelipsit în fiecare zi a copilăriei, căci zâmbetul unui copil nu poate fi decât autentic. Zâmbetul copiilor răsare precum curcubeul după o ploaie sănătoasă, face să răsară noi zâmbete și transmite iubire pură.

Alături de zâmbet, povestea potrivită poate face drumul spre sufletul, emoțiile și trăirile unui copil mult mai accesibil și mai ușor. Poveștile unesc inimi mari și mici, aduc povețe și importante lecții de viață. O astfel de poveste magică este ,,Mă faci să zâmbesc”, apărută sub egida Editurii Cartemma, citită și apreciată de părinți, copii și bunici.

Mă faci să zâmbesc

Sofia este o fetiță ca oricare alta, care merge la școală și are un coleg care se situează pe primul loc în topul preferințelor. În procesul înțelegerii propriilor sentimente și a mărturisirii acestora, copila poartă cititorii mici și mari pe cărările prietenie și ale iubirii adevărate, exprimate pe înțelesul tuturor, cu simplitate și puritate specifice copilăriei.

Din dialogul dintre Sofia și bunica ei, cei mici vor înțelege cât este de important să ne exprimăm sentimentele pe care le nutrim față de oamenii dragi și cum mărturisirea acestora poate să ne apropie și mai mult.

În discuția deschisă despre sentimente, bunica îi împărtășește Sofiei povestea ei și a bunicului, cum i-a mărturisit că-l place, ce i-a unit și i-a determinat să rămână împreună. Inspirată de povestea bunicilor ei, Sofia hotărăște într-un mod jucăuș să-i mărturisească colegului de clasă că-l place.

Dacă vrei să descoperi întreaga poveste din paginile cărții ,,Mă faci să zâmbesc” și să o parcurgi alături de de cei mici, te îndemn să o achiziționezi pentru ghetuțele pe care le umple cu generozitate Moș Nicolae.

Și să nu uiți niciodată că zâmbetele adevărate nasc povești demne de a fi împărtășite peste ani. Nu ezita să împărtășești copiilor propria poveste și să creați împreună punți pentru sentimente adânci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s