Lumea noastră are o frumusețe aparte, dată de magicele peisaje pe care natura ni le prezintă în fiecare anotimp și de oamenii inovatori, visători și puși pe fapte mari. Vorbesc despre acei oameni care au curajul să viseze și să pună pe picioare proiecte ambițioase, chiar dacă la început pot părea nebunești sau de prea puțini oameni înțelese. Cred că doar așa vom putea viza mereu evoluția, bazându-ne pe visuri mărețe, pe acțiune neobosită și pe dorința de a aduce bucurie și frumos în lume.
Se spune că locul în care te-ai născut este cel mai frumos din univers și cred că este cât se poate de adevărat, pentru că acel loc îți este profund întipărit în minte și-n suflet, de el te leagă amintirea unor momente magice și relații cu oameni speciali care ți-au influențat copilăria și întreaga viață.
Chiar dacă pașii m-au purtat printre blocurile gri ale unui oraș, mă întorc de fiecare dată cu mare bucurie în satul copilăriei, la casa mea din margine de sat, locul în care stelele au o strălucire aparte, iar aerul este cât se poate de sănătos. Satul copilăriei mele este mai bătrân ca niciodată, căci majoritatea tinerilor și-au căutat rostul prin marile orașe sau prin țările învecinate. Nici câmpia ce împrejmuiește satul nu mai are culoarea de odinioară, căci culturile de grâu, cartofi și porumb nu mai există, se vede doar o mare de iarbă necosită și spini care se extind cu repeziciune.
Este un peisaj care mi-a trezit un puternic sentiment de tristețe, dar în același timp mi-a creionat în minte un proiect ambițios, unul care să aducă la viață tradițiile din străbuni și să pună satul copilăriei mele la loc de cinste pe harta frumoasei noastre țări.
Proiectul Colț de Suflet prinde viață cu FRISOMAT
Colț de suflet este proiectul meu ambițios, locul în care tradiția va fi la ea acasă, iar timpul de calitate și relaxarea își vor da mâna pentru o experiență demnă să fie trăită de întreaga familie.
Visez la un loc special în inima naturii, unde săteni, orășeni și de ce nu cetățenii străini care ne vizitează țara să poată petrece o zi demnă de ținut minte.
Câmpia este locul în care proiectul meu de suflet se va înălța falnic. Și unde mai pui că în mijlocul acestei câmpii există și un lac, pe care am de gând să-l fac celebru, căci pe lângă stuf va mai susține și un restaurantul rustic la înălțime și un ponton desprins din basmele cu zâne.
Pentru un astfel de proiect am nevoie de un partener de nădejde, care să pună calitatea și sustenabilitatea la loc de cinste. Iar eu am ales să mizez pe Frisomat, căci vasta experiență pe piața din România și cele peste 990 de hale metalice construite îi recomandă.

Frisomat – Lider în construcții metalice
În puține cuvinte, FRISOMAT înseamnă:
– Fiabilitate indiferent de zona geografică în care se va înălța proiectul.
– Rapiditate în execuție. Majoritatea clienților vorbesc despre 6-8 săptămâni până când și-au văzut visul cu ochii.
– Inovație înainte de orice, întrucât construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece utilizează cu 30% mai puțin oțel (sunt solide, durabile și cu un aspect estetic apreciat la nivel mondial).
Sustenabilitate prin folosirea de materie primă 100% reutilizabilă și integrarea energiei regenerabile în procesul de producție.
Originalitate prin soluții personalizate.
Maturitate dobândită în cei peste 25 de ani de experiență.
Angajament onorat la termen și în condiții optime. Garanția pentru structurile metalice este de 50 de ani, compania venind și cu un serviciu de mentenanță care să ofere clienților siguranță.
Transparență asigurată de asumarea întregului ciclu constructiv (Frisomat proiectează, produce, livrează și construiește hale metalice).


Colț de suflet va fi un trio proiect, căci pe lângă restaurantul rustic pe lac, va mai exista o sală de evenimente rustice sau moderne și un muzeu al meșteșugurilor populare românești, totul în inima naturii, unde copacii, florile și obiectele de decor sculptate în lemn vor crea magie pentru fiecare vizitator.
Îmi doresc ca 90% dintre ingredientele folosite în restaurant să fie procurate local, direct din gospodăriile din zonă, iar în acest fel să susținem activitatea țăranilor. Se vor servi sarmale cu mămăliguță și smântână, plăcintă cu brânză în foi, prăjitură cu mere după rețeta mea genială și multe alte produse tradiționale inspirate din rețetele de odinioară.
Ideea de a crea un mic muzeu al satului mi-a venit gândindu-mă la toate obiectele de odinioară pe care le păstrăm prin diverse colțuri din casă și care s-ar așeza atât de frumos într-un spațiu care să ne ducă cu gândul la viața simplă trăită de bunicii și străbunicii noștri. Un loc care să onoreze meșteșugul țesăturilor, tradiția olăritului și arta sculpturii în lemn.
Și dacă ne-am gândit la delectarea papilelor gustative și la mediul care să ne poarte în timp și să ne încânte prin culori și forme inedite, mi-ar plăcea enorm ca în acest complex de suflet să existe și o sală pentru evenimente, un spațiu care să ofere experiențe dintre cele mai diverse: ateliere de țesut în război, de olărit, de sculptat în lemn, cursuri de dezvoltare personală, de educație financiară și antreprenoriat, meditație, chiar și lansări de carte sau conferințe pe teme diverse.
Într-un colț din acest loc aș dori să existe și un magazin prin care să promovăm produsele meșterilor populari și să oferim posibilitatea vizitatorilor ocazia de a lua acasă un suvenir autentic și o amintire deosebită.
Clipele petrecute printre flori multicolore, la umbra unui falnic copac, pe un balansoar sculptat în lemn și având o carte în mână ar putea creiona tabloul unei zile ideale, care mi-aș dori să poată fi trăită aici, alături de alte activități care pot constitui experiențe deosebite împreună cu copiii sau cu persoana iubită.
Bineînțeles că mă gândesc și la concerte în aer liber, sub cerul înstelat, la sărbători câmpenești și chiar la un Halloween cu dovleci fioroși, de fapt la un loc care să-și merite statutul de Colț de suflet.
Vestea bună pentru mine și pentru cei care au în plan un proiect ambițios este că un proiect cu hale metalice poate fi finanțat din fonduri europene.
Dragi visători, visați, acționați și cu cei mai buni vă aliați!
Imagini Frisomat și Pixabay.com
Articol pentru SuperBlog 2021.