Blogging creativ

5 alegeri pentru o atmosferă cozy acasă

Atunci când vorbesc despre casa noastră zâmbetul îmi este întotdeauna pe buze, iar inima îmi zâmbește și ea, căci am reușit să creez o atmosferă relaxantă, vie și personală într-un apartament de doar două camere și să transmit căldura căminului adevărat. Pentru mine, casa înseamnă confort, armonie, siguranță și autenticitate.

Am făcut mereu alegeri inspirate, ghidate de suflet, bazându-mă pe simțul estetic și pe propria personalitate, și pot spune că nu am dat greș în amenajare, ba chiar primesc laude de la cei care-mi trec pragul casei. Unii mă întreabă sfioși dacă am avut ajutoare. Le răspund cu satisfacție că eu am gândit fiecare colțișor, fiecare alegere îmi aparține, fiecare decorațiune m-a cucerit întâi pe mine și nu vă imaginați că am umblat prin magazine, nici vorbă, am accesat site-ul Favi.ro și timp de câteva ore am fost într-o altă lume, printre piese de mobilier și decorațiuni pentru fiecare buzunar și gust. A fost treabă serioasă să aleg din oferta generoasă a peste 250 de magazine din România. Dar o femeie pasionată duce la bun sfârșit sarcina asumată și inspiră prin prestanță.

Cele 5 alegeri pentru o atmosferă cozy acasă sunt:

Canapeaua confortabilă din living

Regina din living este cu siguranță canapeaua, cea care ne oferă clipe de relaxare după o zi de muncă, ne susține spatele și picioarele obosite în timp ce savurăm un ceai aromat și ne lăsăm purtați prin pagini de poveste sau urmărim unul dintre filmele preferate. Ea ne știe toate secretele, căci o facem părtașă atunci când depănăm amintiri, visăm cu ochii deschiși sau despicăm în patru firul problemelor de zi cu zi.

Este prima piesă de mobilier care ne-a intrat pe ușa casei și în jurul ei am creat totul, nu degeaba este intens admirată și apreciată de oamenii noștri dragi care vin în vizită. Este elegantă, confortabilă și cu dublă personalitate, se transformă instant în pat pe timp de noapte.

Biblioteca încăpătoare

Din papuci de iubitoare de carte, nu puteam să ignor acest aspect din misiunea de designer de interior pentru propria casă. O bibliotecă generoasă este semn de bogăție interioară, căci minunatele cărți sunt surse inepuizabile de cunoaștere și inspirație și merită să fie onorate. Ar trebui să aibă loc de cinste în fiecare casă.

Obiectele decorative viu colorate

Decorațiunile sunt cele care dau pata de culoare și adevărata personalitate casei tale, ele au puterea de a transforma casa în acasă, de a îndulci un spațiu rece și de a crea armonie între stilurile diferite și preferințele celor dragi.

Eu iubesc vazele și le ofer loc de cinste în casa mea, alături de tablouri ce înfățișează natura, de mici suvenire aduse de prin locuri în care ne-au purtat pașii în momente speciale ale vieții și de minunatele fotografii ale familiei.

Lumina ambientală

Iubesc să deschid geamul dimineața și să las razele soarelui să ne pătrundă în casă. Iubesc lumina și întunericul. De multe ori mă așez confortabil pe canapeaua din living și privesc pe geam cum se înserează. Este un obicei care are puterea să-mi liniștească tumultul gândurilor și să-l cheme pe Moș Ene.

Seara, lumina din casa noastră este una difuză, care îndeamnă la relaxare și la clipe de liniște, iar pentru momentele în care lecturez o carte apelez cu încredere la lampa de sare, care oferă lumină, culoare și un aer mai curat în încăpere.

Șemineul pentru sărbătorile de iarnă

Iarna mă duce cu gândul la cozonacii împletiți ai bunicii, la ceaiul aromat cu coji de portocale și la clipele minunate petrecute alături de cei dragi. Pentru un plus de magie în al nostru cămin, am pus la cale cu Moș Crăciun să ne surprindă cu un șemineu. Lângă el voi așeza un balansoar comod și timpul s-ar putea opri în loc.

Sper că cele 5 alegeri pentru o atmosferă cozy te-au inspirat să-ți transformi casa în căminul visat! Favi.ro îți poate fi aliat!

Imagini Favi.ro – Editare Canva.com

Articol pentru SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s