Blogging creativ

În papuci de antreprenor: perspectiva lui Valentin Anghel

Omul nu se naște nici agricultor, nici angajat, nici antreprenor, omul devine, iar procesul acestei deveniri presupune cel puțin trei direcții de acțiune: cunoaștere de sine, educație și investiție în direcția dorită.

Antreprenorul de succes al zilelor noastre este omul deschis schimbării, cel care îndrăznește să-și testeze visurile și să se inspire de la cei mai buni.

Valentin Anghel este un astfel de om, care nu s-a mulțumit cu zona de confort și cu salariul sigur dintr-un birou notarial, ci și-a dorit să fie un deschizător de drumuri, mizând pe încrederea în forțele proprii și pe dorința în mai bine.

Deschis oportunităților de evoluție și identificând nevoia din piață, în anul 2007 schimbă statutul de angajat cu cel de antreprenor, punând bazele companiei de brokeraj bancar AVBS Credit.

Drumul nu a fost întotdeauna unul lin, mai ales în contextul crizei din 2008, însă perseverența și regândirea strategiei de business și a serviciilor oferite a determinat ascensiunea AVBS Credit, în acest moment compania fiind reprezentată în peste 25 de orașe ale țării, oferind servicii personalizate și 100% gratuite de intermediere credite bancare.

Cu privire la parcursul său, antreprenorul de succes Valentin Anghel declară:

,,Am convingerea că studiile de specialitate, experiența în afaceri, perseverența și adaptabilitatea, profesionalismul și dorința de a ajuta oamenii să obțină soluții de finanțare potrivite m-au călăuzit corect. Astfel, am ghidat AVBS Credit în topul marilor companii de brokeraj bancar din România.

Dezvoltarea personală în antreprenoriat

Înainte de a pune bazele unei afaceri este absolut necesar să-ți faci un proces de analiză interioară, să descoperi cine ești cu adevărat și ce-ți dorești de la viața ta. Să identifici care-ți sunt pasiunile și abilitățile, care sunt domeniile de interes pentru tine și care este schimbarea pe care vrei să o aduci în lume.

,,Ce-mi doresc cu adevărat?” și ,,Care este mărețul vis al vieții mele?” sunt întrebările la care te invit să-ți găsești propriul răspuns.

Pentru a atinge succesul, indiferent de domeniul afacerii, orice antreprenor are nevoie să investească în sine, atât din punct de vedere al educației formale, cât și în ceea ce privește gestionarea propriilor trăiri interioare.

Un lider adevărat are valori sănătoase și vizează mereu evoluția, are încredere în forțele proprii și este o adevărată sursă de inspirație pentru oamenii din jurul său, fie ei angajați, colaboratori sau viitori antreprenori.

Antreprenorul Valentin Anghel declară cu mândrie că se lasă inspirat de soția sa și de cărțile bune. Autorii care îl călăuzesc pe cărările antreprenoriatului și ale vieții sunt David R. Hawkins și Jiddu Krishnamurti, iar titlurile recomandate sunt:

  • Putere versus forță
  • Letting Go – Calea renunțării
  • Transcenderea nivelurilor conștiinței
  • Vindecare și recuperare
  • Eliberarea de cunoscut

10 principii în antreprenoriat

Antreprenoriatul nu este un joc de noroc, presupune asumarea responsabilității și multă muncă, astfel că aș vrea să creionăm aici câteva principii care se cer a fi respectate pe drumul spre succes:

1. Investește într-un domeniu care te pasionează, pe care îl cunoști și în care îți poți aduce contribuția;

2. Identifică ce te motivează să încalți papucii de antreprenor și în ce mod dorești să influențezi viața clienților tăi;

3. Investește mereu în tine și plătește-te primul;

4. Înconjoară-te de oameni competenți, mai bine pregătiți decât tine în anumite domenii;

5. Deschide larg ochii când îți alegi partenerii de afaceri și colaboratorii. Valorile și viziunile diferite vă pot crea probleme pe viitor și pot pune afacerea în pericol;

6. Nu confunda banii firmei cu banii tăi;

7. Tratează-ți angajații de la egal la egal, nu uita că suntem cu toții oameni;

8. Identifică nevoile angajaților tăi la locul de muncă și vino în întâmpinarea lor. Descoperă ce-i motivează și punctează la capitolele care îi fac să simtă satisfacție și apreciere;

9. Alege să fii lider, nu șef. Fii un model demn de urmat, susține-ți angajații, provoacă-i să se autodepășească și recunoaște-le reușita;

10. Împărtășește din experiența ta și satisfacția va fi maximă. Devino mentor pentru un student sau pentru un antreprenor la început de drum.

În acest articol, mentorul nostru este Valentin Anghel, antreprenorul care transmite încredere și celor mai sceptici dintre noi, celor care cred că nu orice om poate să se avânte în apele adânci și uneori tulburi ale antreprenoriatului.

Prin vorbe simple și pline de însemnătate, acesta ne spune chiar așa:

,,O persoană asumată, în domeniul antreprenorial poate să facă orice!”

Banii și statutul de antreprenor

Banii reprezintă unul dintre elementele fără de care orice idee, fie ea și genială, rămâne doar la stadiul de vis frumos. Lipsa banilor face ca multe ideei de afaceri cu potențial real să nu fie puse în aplicare și poate că angajatul care visează la statutul de antreprenor ar trebui să înțeleagă că relația cu banii este un subiect care trebuie explorat în amănunt.

Economisirea, creșterea și diversificarea veniturilor sunt teme care se cer integrate în viața fiecărui om și cu precădere în cea a viitorilor antreprenori, alături de ideea de asociere sau posibilitatea de a contractat un credit pentru demararea afacerii.

,,Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE” este crezul pe care omul de afaceri Valentin Anghel mizează pe cărările antreprenoriatului românesc și pe care-l împărtășește cu noi din dorința de a ne motiva să observăm oportunitățile și să depășim obstacolele, să ieșim din propria carapace și să ne transformăm visurile și ideile geniale în afaceri înfloritoare.

Articol pentru SuperBlog 2021.

2 gânduri despre „În papuci de antreprenor: perspectiva lui Valentin Anghel”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s