Blogging creativ

Aventuri cu mașina din dotare

Pentru mine, o mașină bună este cea care mă duce din punctul A în punctul B fără probleme, care plusează la capitolul siguranță și are un consum care nu mă face să mă întreb unde s-au evaporat banii din cont. Însă pentru el, pentru consortul meu pasionat de mașini, bijuteria din garaj este o prelungire a propriei personalități.

A schimbat doar vreo patru mașini la viața lui, deci l-aș putea numi chiar un pasionat fidel, unul care lustruiește în fiecare weekend mașina personală, interior și exterior, exact cum scrie la carte și are grijă să fie dotată corespunzător. Mai că m-ar ruga uneori să-mi iau picioarele în spinare, doar, doar nu-i las firicele de nisip pe covorașele auto, căci de ronțăit ceva în prețioasa sa mașină nici nu poate fi vorba.

Uneori stârnește și invidia în mine, și știu că unele femei vor fi în asentimentul meu, căci în casă poate cădea și bomba, firimiturile fac parte din decor, iar șosetele folosite sunt la loc de cinste, însă mașina e mereu dichisită, că doar e a lui și-l reprezintă. E utilă, partener de aventură și motiv de mândrie pură.

Aventuri pe patru roți

Consortul meu a făcut timp de un an și ceva economii pentru a achiziționa mașina actuală, mânat de pasiune și de un vis, mereu cu gândul la cât de ușor va urca pe cărările de munte și ce peisaje îi va fi dat să admire fără a se obosi să-și pună picioarele la treabă. A avut și el dreptatea lui, iar atunci când am ales vacanța cu cortul a fost salvarea mea, căci dormitul în aer liber nu se numără printre lucrurile care-mi fac plăcere, așa că m-am aciuat pe bancheta din spate și l-am chemat pe Moș Ene.

Iubim amândoi natura, răsăritul pe malul mării, plimbările pe câmpie și drumețiile pe cărările de munte. Cei drept, m-am cam molipsit de la el, căci nu eram eu tocmai o aventurieră care caută ciuperci prin pădure, fragi sau mure…peșteri sau cascade.

Dar mi-a zis că plimbarea pe jos face piciorul frumos, m-a atras cu pasiunea lui pentru munte și a făcut lucrurile și mai simple, mi-a făcut cadou o bicicletă și m-a făcut partener de joacă. O joacă eficientă, căci mizăm întotdeauna pe aer curat, peisaje încântătoare, o doză recomandată de mișcare și mult râvnita relaxare. Iar când soarele merge la culcare ne îndreptăm spre mașină, punem partenerele pe două roți pe suportul pentru biciclete și ne îndreptăm spre o seară de poveste, cu un pahar de vin și depănat de amintiri în fața unui șemineu. Cam așa arată vacanțele noastre tomnatice în decorul guvernat de regele brad.

Avem multe peripeții pe patru roți, însă cea mai tare mi-a dat palpitații. Să tot fie vreo doi ani de atunci, într-o dimineață de duminică, ne întorceam de la nunta unei rude, noi și fratele soțului cu familia, fiecare cu mașina proprie. Ca de obicei, soțul meu era deschizător de drumuri, mereu primul pe șosele, căci nu degeaba îi tot spun eu că ar trebui să aibă un drum al lui, întrucât nu are răbdare să stea în spatele vreunei mașini.

Așadar, fratele lui ne urma și la un moment dat, am văzut în oglinda retrovizoare că îi săreau flăcări de sub mașină. L-am oprit imediat, omul habar nu avea ce se întâmplă, însă soțul meu a pus măna pe extinctor și a rezolvat instant problema. Bine că am observat la timp și că mașina funcționa cu motorină, căci dacă era pe benzină, am înțeles că problemele puteau fi mult mai grave.

Partea electrică îi luase foc, deci rămăsesem în mijlocul drumului șase oameni obosiți și unii, printre care mă număram și eu, destul de speriați, cu o singura mașină funcțională, însă noroc mare că mașina familiei era dotată cu cârlig de remorcare. Astfel, în câteva minute, am ajuns cu toții în siguranță acasă, fără să lăsăm mașina pe drum și fără să apelăm la serviciile unei firme de tractări auto. Totul s-a rezolvat ușor, în familie…datorită unui soț prevăzător, pasionat de mașini și de tot ce e nou. Lângă el viața este o aventură pe patru sau două roți…uneori doar pe jos, printre ghiocei sau alte flori cu parfum intens!

Imagini AutoGedal, editare Canva.com

Articol pentru SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s