Comoara din cărţi

Mă doare portofelul

Specialiștii din domeniul afacerilor sunt de părere că banii sunt măsura valorii pe care o oferim prin muncă proprie, iar dacă venitul lunar nu ne mulțumește nu ne rămâne decât să investim în propria persoană și în dezvoltarea abilităților, ori să căutăm un alt loc de muncă, un alt angajator care să fie conștient de adevăratul nostru potențial și să ne ofere un salariu pe măsura contribuției.

Dacă luăm în calcul părerea altor specialiști, putem miza pe faptul că banii sunt doar o formă de energie și că ei se adună acolo unde sunt apreciați și unde nu există credințe limitative cu privire la succes și bogăție.

Însă, dacă acordăm atenția cuvenită informațiilor cuprinse în paginile cărții ,,Mă doare portofelul”, vom realiza că relația cu banii este mult mai complexă, că poate fi influențată de moștenirea lăsată de predecesorii noștri și că stă în puterea noastră să identificăm și să depășim loialitățile familiale inconștiente.

Relația cu banii și succesul

Dincolo de munca prestată și de unele credințe limitative cu privire la bani, lipsa acestora din portofelele multor oameni poate fi cauzată de sentimentul de insuficiență dobândit în copilărie sau dintr-o asumare inconștientă de a nu ne depăși condiția și implicit statutul părinților ori al bunicilor noștri.

Cartea scrisă de Marie-Noelle Maston-Lerat, publicată la editura Philobia, propune o perspectivă diferită asupra banilor și a succesului, invitând cititorul să studieze propriul proiect de sens și să facă o analiză amănunțită a arborelui genealogic în vederea identificării acelor condiționări care determină spirala eșecului, prezentând studii de caz și soluții simple pentru o viață prosperă și fericită.

,, E vorba despre clarificarea istoriei unui individ și a familiei lui pornind de la premisele vieții sale, anume, perioada de timp ce începe cu trei luni înainte de concepție și care se încheie la un an după naștere. Acești doi ani reprezintă însăși fundația existenței individului, pentru că atunci se formează proiectul de sens. Îmi place să spun că proiectul de sens constituie <<nucleul dur>> al unei vieți.”

Cartea ,,Mă doare portofelul” cuprinde șapte capitole revelatoare:

  1. Psihogenealogia, relația cu banii și succesul
  2. Depășirea fidelităților familiale inconștiente
  3. Cuplul și relația cu banii
  4. Copilăria și educația financiară
  5. Munca și relația cu banii
  6. Comportamentele patologice în relația cu banii și succesul
  7. Exerciții practice

Am descoperit această carte în cadrul unui webinar de educație financiară și a reușit să mă surprindă prin analiza edificatoare a poveștilor de viață și prin exercițiile menite să aducă conștientizare și schimbare la nivel de gând, emoție și raportare în relația cu banii și succesul.

Așadar, dacă simți că între tine și banii pe care îi meriți există un zid invizibil, această carte s-ar putea să facă magia posibilă, să te ajute să pășești pe strada prosperității.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s