Blogging creativ, Călător prin viață

2021 – Vacanta in siguranta pe litoralul romanesc

Nu știu ce faci tu, dar eu merg la mare vara aceasta. Am în agendă scris cu litere curcubeu ,,LITORAL 2021” și nu dau înapoi de la planurile de vacanță buchisite timp de un an și ceva, atât cât inamicul cu litera C ne-a ținut pe tușă, închiși în apartamente și în case.

Totuși, într-o lume cu bariere de tot felul, singura libertate adevărată ne este dată de propria imaginație. Și cât n-am mai călătorit cu mintea și cu sufletul în aceste vremuri tulburi, navigând printre fotografii din zilele senine, când pășeam relaxată pe nisipul fin al plajelor întinse, aventurându-mă cu colacul meu celebru în valurile învolburate ale mării.

Noroc că putem visa, noroc că marea e mare și că românii sunt oameni curajoși, căci merităm o vacanță ca la carte după această perioadă țesută cu frici de tot felul.

Vacanta pe litoralul romanesc

Nu am în plan să zbor peste mări și țări, ci să redescopăr stațiunea Mamaia, de care m-am îndrăgostit cu ani în urmă. Îmi doresc pur și simplu să mă bucur de vacanta in siguranta pe pământ românesc. Să mă rup câteva zile de tumultul orașului, se sarcini de birou și de obligații casnice, să lenevesc în voie pe un șezlong, sub razele mângâietoare ale regelui Soare, de care mi-a fost atât de dor. Să ascult liniștea și murmurul mării și să mă minunez de tabloul magic pictat de răsăritul dimineților pline de energie de pe litoral.

Dacă în trecut s-a întâmplat să plecăm pe nepusă masă, să căutăm cazare la fața locului și să mâncăm în fiecare zi în locul în care ne purtau pașii, acum ne luăm toate măsurile de siguranță, căutăm un hotel și optăm și pentru masă, să fie totul ,,la un click distanță”, că doar am învățat ceva din pandemia care a pus stăpânire pe planeta albastră.

La fel cum am procedat și în 2017, când ne-am bucurat de ultima vacanță estivală în țară, apelez la agenția Litoralulromanesc.roturoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, pentru a rezerva un sejur de vis în nordul stațiunii Mamaia.

Ultima dată am fost cazați la Hotel Florida, situat pe malul lacului Siutghiol, unde ne-am bucurat de o cameră confortabilă, preparate gustoase și o frumoasă terasă pe lac.

În condițiile actuale, ne-am gândit că un hotel de patru stele, cu all inclusive, situat în nordul stațiunii Mamaia, acolo unde este mai multă liniște, ar fi cea mai bună variantă pentru noi. Vom face o rezervare din timp, pentru a ne asigura cel mai bun preț și cazare acolo unde ne dorim, iar pentru a avea spatele asigurat, avem în vedere încheierea unei asigurări storno care să acopere și situațiile neprevăzute generate de Covid-19.

Probabil că vom opta pentru Hotel Phoenicia Holiday Resort, pe care l-am descoperit în luna de miere și la care ne va face mare plăcere să ne întoarcem, având garanția unui mediu curat și confortabil, mizând pe mese bogate și delicioase și pe numeroase opțiuni de petrecere a timpului din zilele de vacanță.

Nu vom sta doar în mare și pe nisipul fierbinte, cu siguranță vom descoperi stațiunea, ne vom plimba cu vaporașul până pe Insula Ovidiu, oaza de liniște și relaxare din apropierea vibrantelor stațiuni de pe litoral.

Și pentru că întotdeauna îmi place să ajung și într-un lăcaș de cult, vom popoși și la Techirghiol, acolo unde cu ani în urmă am descoperit Mănăstirea Sfânta Maria, un loc în care pacea domnește și energia este înălțătoare.

Mai avem în plan și o zi de evadare în Delta Dunării, pentru a descoperi un colț de rai al României, pentru a elucida misterele Pădurii Letea și a lua pulsul unui loc desprins parcă dintr-o altă lume.

Tara noastră are multe bogății care se cer descoperite, iar o vacanță la malul mării nu trebuie să presupună doar lenevit pe șezlong, ci și aventură și multe amintiri adunate într-un colț de suflet.

Imagini Litoralulromanesc.ro

Articol pentru Spring SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s