Blogging creativ

Parchet cu suflet (ALMA) pentru eleganță și confort în propriul cămin

Casa părintească nu se vinde, spune o vorbă înțeleaptă din popor, cu care rezonez din străfundul inimii mele de femeie sensibilă și atașată de locul în care am făcut primii pași, unde mi-am julit genunchii de nenumărate ori și am trăit cele mai frumoase clipe alături de oamenii dragi din viața mea.

Chiar dacă viața m-a purtat spre inima orașului, printre blocuri mai mult sau mai puțin gri, la sfârșit de săptămână mă refugiez tot acolo, la casa mea din margine de sat, unde aerul se simte altfel și timpul are un alt curs.

Căsuța copilăriei mele este un spațiu dedicat relaxării, având un singur minus resimțit din plin în sezonul rece. Chiar dacă soba cu lemne și-a făcut treaba cu brio, dimineața camera era întotdeauna rece, iar dușumeaua deloc prietenoasă cu picioarele mele sensibile la diferența de temperatură.

Și pentru că sunt o fire întreprinzătoare, cu un simț estetic dezvoltat, care apreciază confortul înainte de orice, am făcut consiliu de familie și am stabilit că este momentul oportun pentru renovare. Pereții vor fi izolați și vor îmbrăca o altă culoare, soba cu lemne va produce căldură într-o altă casă, iar dușumeaua afectată de umiditate va dispărea, iar în locul ei se va monta un sistem de încălzire prin pardoseală și un parchet stratificat elegant și de cea mai bună calitate, o investiție pentru întreaga viață.

Pardoseală premium de la Alma Parchet

Din papuci de perfecționistă, înzestrată cu capacitate de analiză adesea apreciată, am făcut un inventar riguros al opțiunilor de pe piață, cu mențiunea că am dorit de la bun început să aleg un parchet din lemn, nu unul laminat. Motivele care stau la baza acestei alegeri sunt numeroase, plecând de la faptul că mi-am dorit să aduc energia naturii în casa mea, să mizez pe autenticitate și pe un plus de eleganță dată de aspectul natural al lemnului.

În plus, experiența mea cu parchetul laminat din apartament nu este una fericită, reușind, după câteva runde de curățenie generală, să-l fac să ,,zâmbească” fără încetare. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă, neîndemânatică cum sunt, aș vărsa pe el apa folosită pentru curățare. Probabil m-aș alege cu un ,,munte” de toată frumusețea în propriul cămin și cu o renovare pe nepusă masă.

Desigur, și în cazul parchetului din lemn trebuie să avem grijă la cantitatea de apă folosită și la soluțiile de curățare, însă, spre deosebire de cel menționat anterior, cel din lemn natural are capacitatea de a reveni la forma inițială dacă este supus umezelii.

O altă diferență majoră este că poate fi refinisat și colorat în nuanța preferată atunci când se dorește o schimbare, aducând energia noului în propriul cămin fără alte bătăi de cap și fără o nouă investiție costisitoare. Și chiar dacă investiția inițială este mai mare, pe termen lung este varianta care ne permite să economisim, căci durata de viață a parchetului din lemn este de până la 50 de ani.

Alma Parchet pune pardoseala în prim-plan, oferta fiind gândită pentru cele mai sofisticate gusturi, de la parchet din lemn masiv, cu esențe autohtone sau exotice, în nuanțe deosebite, la parchet stratificat, perfect pentru cei care aleg încălzirea în pardoseală, până la parchet de lux, adaptat cerințelor celor mai exigenți clienți.

Am descoperit oferte personalizate pentru scările din lemn, mese din lemn masiv, lenjerii de pat cu broderie, tablouri și elemente de decor menite să aducă aerul nobil și bunăstarea în casa fiecărui client care le acordă încredere.

Tot în oferta lor am găsit ceva ce m-a făcut să zâmbesc instant, gândindu-mă că nu voi mai avea probleme cu bucătăria și baia dacă voi alege pardoseală SPC, indiferent câtă apă sau obiecte dure voi scăpa din mâini, căci este confecționată din piatră, fiind o pardoseală extrem de rezistentă, modernă, pretabilă pentru încălzirea în pardoseală și cu un aspect senzațional.

În căsuța noastră proaspăt renovată, cățelul și pisicuțele vor face fără îndoială pași pe pardoseală, iar bebelușul nostru o va cerceta în amănunt, așa că trebuie să discut cu consultantul despre stratul de uzură recomandat pentru parchetul din stejar pe care l-am ales. Pentru livrare și montaj nu ne facem probleme pentru că vor fi asigurate tot de echipa Alma Parchet, având astfel garanția lucrului bine făcut de la cap la coadă.

Mizăm pe căldura, rezistența, durabilitatea și eleganța parchetului din lemn pentru a ne transforma casa în căminul visat!

Articol pentru Spring SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s