Blogging creativ

Ce cadouri punem în sacul Moșului?

Copiii cuminți primesc cu siguranță cadoul dorit din partea Moșului. Ei îi scriu scrisori și așteaptă cu nerăbdarea dimineața de Crăciun pentru a despacheta darurile lăsate sub brăduțul frumos împodobit. Dar noi, oamenii mari, noi ce dorim să ne aducă Moșul darnic?

Cine sune că nu îi plac surprizele, cadourile, gesturile de apreciere nu face apel la sinceritate. Prin natura noastră avem nevoie de atenție, de recunoaștere și validare din partea celor dragi. Iar cine nu știe, află acum că printre limbajele de iubire se numără și cadourile. Da, printre noi sunt oameni care atunci când primesc cadouri se simt iubiți, iar dacă pe lângă obiectele pe care și le doresc mai primesc și cuvinte care ating inimi, atunci putem vorbi despre fericire.

Cum alegem cadoul potrivit

Nu există cadoul perfect, există cadoul potrivit pentru fiecare dintre noi. Îndemnul meu este să ținem cont de câteva criterii atunci când alegem să-i surprindem pe cei dragi:

– mizează pe utilitate, nu pe extravaganță

– alege calitatea

– ține cont de personalitatea celui pe care vrei să-l surprinzi

– ai în vedere pasiunile persoanei căreia te pregătești să-i oferi un cadou

– alege ceea ce i-ar plăcea ei/lui, nu ceea ce îți place ție

– alege înțelept, nu intenționa să epatezi

– cadourile pot fi mici atenții, nu trebuie să lase un gol în propriul buget

– gestul chiar contează, uneori mai mult decât cadoul în sine

Pentru mine, și sunt sigură că pentru multe persoane preocupate de propria dezvoltare, cărțile sunt cele mai frumoase cadouri din lume, alături de ceva dulce sau de un obiect decorativ care să dăinuie peste timp, care să-mi amintească mereu de cel care cu drag mi l-a oferit. Desigur, când vine vorba despre sacul Moșului, îndrăznesc să visez și la un pulover de damă pufos, care să îmi țină de cald și cu care să mă mândresc în zilele de sărbătoare.

De asemenea, ca orice femeie, îmi manifest interesul sporit pentru încălțămintea de damă. O pereche de botine călduroase, cu care să mărșăluiesc pe cărările iernii, pot fi darul potrivit pe care să-l descopăr sub bradul de Crăciun.

Ce cadouri alegem pentru sacul Moșului

Eu zic să începem cu începutul, adică cu o listă pe care să trecem persoanele pe care vrem să le surprindem cu un dar de suflet. În dreptul fiecărei persoane putem pune două sau mai multe variante de cadouri. Putem alege un obiect sau mai multe pentru fiecare om drag, în funcție de bugetul avut la dispoziție, însă trebuie să avem în vedere să fie ceva care să aducă bucurie, să fie util și de calitate.

Cadouri pentru soț

Dacă bărbații au o misiune destul de simplă, având în vedere că o geantă, o pereche de pantofi, lenjerie de damă sau parfumul preferat nu vor da niciodată greș în misiunea de a duce zâmbetul pe buze femeii iubite, doamnele au ceva mai multă bătaie de cap când vine vorba despre alegerea cadoului pentru iubit sau soț. Este adevărat că sunt și numeroși bărbați preocupați de trenduri în materie de vestimentație, dar misiunea rămâne totuși una provocatoare, care poate avea în vedere mai mult utilitatea cadoului ales decât tendințele modei.

Un portofel pentru bărbați este alegerea mea din acest an, alături de un hanorac care să-i țină de cald în zilele pe care le vom petrece în decorul feeric de munte. Mi-au mai atras atenția și câteva pulovere pentru bărbați, potrivite pentru acei domni nițel mai eleganți.

Cadouri pentru mama

Orice mamă va aprecia o felicitare de sărbători, în care să așterni câteva rânduri izvorâte din străfundul inimii, cu apreciere și iubire pură. A mea mamă va primi una și în acest an, alături de un bol cu dulciuri felurite, decorat handmade chiar de mine. Pe lângă acestea voi miza și pe două accesorii indispensabile în anotimpul alb, un fular elegant și o pereche de mănuși călduroase.

Cadouri pentru cele mai bune prietene

Gusturile nu se discută, zice o vorbă înțeleaptă din popor, așa că este bine să ținem cont de ea mai ales când alegem cadourile pentru cele mai bune prietene. Așa că avem mare grijă să alegem ceva ce le va plăcea lor, nu ce ne face nouă cu ochiul. Eu nu am dat niciodată greș alegând un rucsac de damă sau un ceas.

Cadouri pentru copii

Știm cu toții că jucăriile și dulciurile sunt cadourile preferate de copii. Totuși, în calitate de adulți trebuie să menținem balanța echilibrată, să oferim modele demne de urmat, să îi învățăm pe copii ce înseamnă echilibrul în viață, să poată face distincția între dorință și nevoie. Putem pune în cadoul de Crăciun și câteva piese vestimentare pentru cei mici, bifând astfel capitolul necesitate, alături de cel de dorințe satisfăcut prin cadouri dulci și diverse jucării mai mult sau mai puțin grăitoare.

Pe answear.ro, pe lângă piesele vestimentare pentru femei și bărbați, de la cele mai renumite branduri, am descoperit numeroase bluzițe pentru copii.

Indiferent de alegerea ta, ai în vedere să oferi cadouri cu însemnătate, ambalate corespunzător și întotdeauna presărate cu praf de iubire.

Articol pentru SuperBlog 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s