Comoara din cărţi

Eliberează-te de stres

Stresul face parte din viața noastră, îl simțim zilnic, dăm vina pe el pentru propriile frământări interioare sau eșecuri personale. Dar tu știai că există și stres bun? Da, există și se numește eustres. Este cel pe care îl simțim în momentele fericite, atunci când facem ce ne place cu adevărat sau trăim surprize frumoase ale vieții. Stresul bun este cel care ne pune în mișcare, doar că resimțit pe perioade prelungite se poate transforma în reversul medaliei, în distres, de aceea avem nevoie de perioade de pauză, de liniște și relaxare pentru a ne încărca bateriile și a porni din nou la drum.

,,Stresul este un mod de a te comporta, nu este ceva ce ți se întâmplă”

Conform acestui citat, exprimat de Daniela Irimia în cartea sa ,,Eliberează-te de stres”, puterea este în mâinile noastre, stă în lentilele prin care alegem să privim viața și în schimbările pe care suntem dispuși să le facem pentru a experimenta o realitate diferită.

,,Eliberează-te de stres” este o pledoarie pentru revendicarea puterii personale, iar dacă te întrebi cum să scapi de griji și să te bucuri de viață, secretul constă în identificarea factorilor stresori și eliminarea pe cât posibil a acestora, precum și în creșterea rezilienței la stres.

În cartea de față, factorii de stres sunt grupați astfel:

  • boală fizică sau psihică
  • abuz fizic, emoțional sau sexual
  • situație financiară precară
  • probleme la locul de muncă
  • familia
  • prietenii
  • dezastre naturale, pandemii, războaie
  • propria persoană

Da, dacă stăm să ne gândim bine, noi punem cea mai mare presiune pe noi, noi stăm cu noi zi de zi, clipă de clipă, așa că poate ar fi bine să pornim analiza dinspre interior spre exterior, să apelăm la blândețe și la înțelegere față de propria persoană.

În procesul de eliminare a stresului trebuie să avem în vedere identificarea propriilor nevoi și onorarea acestora, continuând cu trăirea propriilor valori și cu deschiderea de a primi darurile vieții.

,,Pe tine te vei găsi atunci când te accepți și te iubești necondiționat”

În carte sunt relatate și două povești de viață, una despre decădere și refuzul de a privi realitatea în față și una despre regăsirea puterii personale, despre renaștere și evoluție personală, două povești din care fiecare cititor își va trage propriile învățăminte. Căci, nu-i așa, poveștile sunt cele care ne ating inima și ne rămân mult mai mult timp în memorie, le putem lua drept exemple și ne pot inspira în propriile alegeri.

În acest ghid dedicat omului modern vei găsi o analiză a factorilor de stres anterior menționați, exerciții de conștientizare și numeroase sugestii pentru a te elibera din capcana stresului de zi cu zi. Vei descoperi un capitol dedicat metodelor de relaxare și de gestionare a stresului și unul despre gestionarea eficientă a timpului, pentru ca în încheiere să ai în vedere câteva provocări și lecții din pandemia de Coronavirus.

Te invit să citești cărțile ,,Eliberează-te de stres” și ,,Femeia independentă”, cele două apariții editoriale ale autoarei Daniela Irimia, dar și să intri în grupul de facebook în care ne inspiră în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s