Blogging creativ

În șir indian

Au apus vremurile în care mergeam la piață, la măcelărie, la brutărie și la magazinul alimentar din colț. Acum, când timpul parcă are alt curs și cele 24 de ore nu ne mai ajung, căutăm o monedă de 50 de bani rătăcită prin geantă, luăm căruciorul pentru cumpărături și poposim în cel mai apropiat supermarket, cu gândul de a umple frigiderul pentru o întreagă săptămână.

În acestă epocă avem parte și de beneficii, nu totul este negru și nu totul poate fi roz. O sesiune de cumpărături decurge acum mult mai repede decât în urmă cu ani de zile, când suma de încasat era dată de un calculator cu taste tocite. Acum există SmartCash RMS – cea mai răspândită soluție software pentru retail din România. În acest fel, munca angajaților este mult simplificată, iar timpul de așteptare pentru client este mult redus. Aceste beneficii s-ar putea traduce prin economie de timp, angajați mai relaxați și clienți mai mulțumiți.

Acum nu se mai stă la coadă la lapte și zahăr, la pâine și carne, ci se merge în șir indian spre casa de marcat și a sa bandă rulantă pe care urcă zilnic mii de bunătăți. Singurul inconvenient este că trebuie să păstrăm distanța regulamentară și suntem obligați să purtăm masca de protecție, care pentru unii a devenit necesitate și obișnuință, iar pentru alții un accesoriu opțional atunci când nu sunt în vizorul celor care i-ar putea trage de mânecă.

Am ajuns să fim ,,scanați”, la fel ca orice produs, atunci când pașii ne calcă pragul marilor magazine, iar după ce temperatura ne dă undă verde, putem să ne bucurăm în voie de o sesiune de cumpărături, să punem în coș tot ce ne poftește inima și ne permite bugetul.

La intrarea în supermarket zărim rafturile cu legume și fructe, așa că punem frumos în pungi cele necesare, și ne îndreptăm spre cântarul inteligent, care nu arată doar cuvinte înșirate, ci și imagini cu produsele disponibile. În acest fel este mult mai simplu și mai rapid procesul de cântărire. Bine, soțului meu i s-a mai întâmplat ,,să încurce blidul cu brânză”, să aibă dovlecei în pungă și zucchini pe etichetă. Noroc cu vigilența doamnei de la casa de marcat, care a rezolvat imediat problema, având grijă de stocul magazinului și de bugetul soțului.

În ceea ce privește carnea și mezelurile, nici nu ne mai aducem aminte de vremurile apuse ale comunismului. Acum privești în vitrină, alegi ce-ți dorești și un angajat te servește instant. Produsul este pus pe cântar și în câteva secunde își primește eticheta aferentă.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici, asta pentru că există minți luminate și curaj în implementarea ideilor inovatoare. Acum există opțiunea să-ți scanezi singur produsele, să plătești cu cardul din dotare și să ieși mult mai repede din magazin. De ce mai repede? Pentru că majoritatea cumpărătorilor preferă să apeleze la serviciile angajaților de la casele de marcat, din comoditate sau pentru că sunt atehnici, așa ca mine, și când văd un aparat, fug ca …ăla de tămâie.

În această perioadă grea, Magister a făcut lucrurile și mai simple, a pus în mod gratuit la dispoziția comercianților de proximitate care folosesc soluțiile SmartCash RMS portalul online smartcash.store, care oferă clienților posibilitatea de a comanda online și de a ridica rapid produsele din magazin sau chiar de a opta pentru livrare la domiciliu.

Am amintiri de toate felurile din supermarket, dar nu voi uita niciodată perioada în care făina și uleiul erau inexistente, rafturile erau ,,dezbrăcate” și panica se simțea în aer. Luând în calcul acea perioadă, marile sărbători de peste an și fiecare sfârșit de săptămână, consider, fără doar și poate, că un software pentru supermarket este mană cerească pentru comerciant și cireașa de relaxare pentru cumpărător.

Articol pentru SuperBlog 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s