Blogging creativ

Jurnal de croitor

Aveam câțiva anișori când am pus prima dată mâna pe ac și ață și am creat diverse hăinuțe pentru păpușile din colecție. Le-am avut modele de urmat pe mama și bunica, care, în special în serile de iarnă, dedicau timp și pasiune lucrului de mână.

M-am înțepat de nenumărate ori cu acul în degete, dar nu m-am lăsat până nu am dus la bun sfârșit fiecare proiect de croitorie, până nu am fost suficient de mândră de garderoba fiecărei păpuși.

Îmi aduc aminte cu drag de un capot pe care l-am croit pentru păpușa mea preferată, având drept sursă de inspirație unul dintre numeroasele capoate colorate ale mamei. Am fost foarte mândră de modul în care am reușit să croiesc capotul în miniatură și de cum l-am surfilat cu ajutorul acului și a aței. Încă păstrez piesa vestimentară în lada cu amintiri din vremurile pline de culoare ale copilăriei.

Am ajuns la școală, iar la ora de lucru manual am învățat să tricotez și să brodez pe etamină. Acele creații au rămas în vitrina școlii, dar și în propriile mele amintiri. Erau vremuri în care copiii desfășurau altfel de activități, care le sporea încrederea în forțele proprii și le cultiva simțul pentru frumos.

Anii au trecut ca vântul, eram deja o domnișoară în toată regula, care se pregătea pentru o seară de discotecă cu gașca de prieteni, dar ce să vezi, blugii pe care urma să-i îmbrac aveau o gaură exact în partea dorsală. Necaz nevoie mare, variantă de rezervă nu prea aveam, așa că am apelat la abilitățile mele de croitor. Am cusut fin ruptura și le-am aplicat trei nasturi decorativi, unul dintre ei acoperind partea cu probleme. I-am îmbrăcat și dusă am fost. Am regăsit blugii după ani și ani și mi-am adus aminte de momentul de improvizație. Între timp s-au uzat și au rămas cu doi nasturi din trei, dar au reușit să-mi readucă zâmbetul pe buze.

Iau și acum cu plăcere acul și ața în mână, în special pentru a prinde nasturii căzuți de la cămășile soțului. Nu am îndrăznit niciodată mai mult, nu m-am așezat la o mașină de cusut pentru a da frâu liber creativității. Dar nu este timpul pierdut, mai ales că undeva în sufletul meu există aceste amintiri atât de vii și pasiunea pentru croitorie.

Masina de cusut a zilelor noastre este net superioară celor din vremea bunicilor, este robustă și cu numeroase funcții care vin în ajutorul croitorului, îmbogățind totodată actul creației.

Cu pasiune, pricepere și creativitate la purtător, mizând pe accesorii croitorie, îmi pot pune în aplicare ideile, pot croi perne decorative cu modele de broderie și mesaje ce ating inimi. O, și câte aș putea să mai fac… rochițe pentru plajă, tricouri cu mesaje motivaționale, chiar și gentuțe și niște curele cu motive tradiționale.

O colecție de haine pentru mămici și pitici, colecții pentru păpuși sau pentru prietenii blănoși…tot ce-mi trece prin cap…universul Cusut si Brodat este atât de bogat!

Articol pentru SuperBlog 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s