Blogging creativ

Toate trec…urmează vacanța la mare

Când virusul se va pierde-n zare,

Noi vom evada la mare!

Foto arhiva personală

Acum stăm în casă și visăm vacanța la mare. Puterea imaginației este cheia salvatoare a unei realități care ne provoacă stres și nesiguranță, ne testează limitele și ne obligă să ne întoarcem atenția spre interior.

Acum este momentul să ne punem întrebarea ,,Ce-mi doresc cu adevărat?”. Să descoperim visuri uitate într-un colț de suflet, să ne explorăm pasiunile și să acordăm mai mult timp pentru relaxare.

Avem internetul care ne poartă virtual oriunde în lume, de la vârful de munte la plaje cu nisip fin și fierbinte.

Vacanță pe litoralul românesc

Ultima vacanță pe malul Mării Negre am avut-o în 2017, în stațiunea Mamaia, locul de care m-am îndrăgostit iremediabil în 2011, atunci când am avut parte de o escapadă romantică alături de cel ce avea să-mi devină soț. A știut cum să puncteze decisiv, mi-a dăruit valurile mării.

De atunci, indiferent pe unde îmi mai calcă pașii în decursul unui an, în mod obligatoriu trebuie să mă bucur de o aventură la malul mării, iar anul acesta va fi din nou în țara mea.

Cazare litoral

Eu și soțul meu alegem să ne continuăm povestea în aceeași stațiune care ne-a unit, unde ne întoarcem mereu cu zâmbetul pe buze, cu dorința de a-i descoperi o altă latură, de a trăi o nouă experiență memorabilă.

Cazare Mamaia este cea mai pronunțată expresie în casa noastră și în căutările pe internet. Nu pentru că nu am ști unde să căutăm, ci pentru că nu sunt încă hotărâtă ce hotel să aleg. Mizăm în continuare pe agenția de turism litoralulromanesc.ro, datorită experiențelor anterioare care ne-au satisfăcut așteptările, menționând diversitatea ofertelor și prețurile Early Booking de nerefuzat.

În 2017 am ales Hotel Florida, cu a sa terasă minunată pe lacul Siutghiol, unde am servit micul dejun respirând aerul curat și răcoros al dimineții, și un pahar de vin la ceas de seară, bucurându-ne de o priveliște de vis.

Atunci am optat pentru varianta de cazare cu mic dejun, cu avantajul că poți să pleci și să te întorci când dorești, pentru că nu depinzi de un program de masă și poți încerca bunătăți la orice restaurant care îți iese în cale.

Acum însă, poate pentru că ne-am mai liniștit și noi, nu mai vrem să alergăm de colo colo și să riscăm să mâncăm ceva care să ne pună sănătatea în pericol, optăm pentru o vacanță all inclusive. O plănuim în prima jumătate a lunii iulie.

În 2017 mi-a atras atenția Hotel Sulina, cu al său aer elegant, care invită la relaxare. Aici m-aș simți ca o prințesă, sunt absolut convinsă. Dar fiind femeie, ce să vezi, mi-a făcut cu ochiul și Hotel Zenith, cu al său centru SPA ce-mi pune imaginația pe jar.

Va trebui să decid repede, dacă nu vreau să pierd ofertele Early Booking și să scot mai mulți bani din buzunar.

Obiective turistice litoralul românesc

În vacanța noastră de șapte zile, sperăm noi toate cu soarele pe cer, îmi propun ca cinci să le dedic lenevitului pe șezlong și valurilor liniștite sau învolburate ale mării. Îmi pun în bagaj o carte bună și alături de prințul meu voi fi în al nouălea cer.

Ne vom trezi măcar într-o zi atunci când cântă cocoșii, pentru a admira mărețul răsărit de soare, cu o cafea aburindă în mână și cu picioarele în nisip.

Serile le vom dedica plimbărilor și distracției…pe faleză, în club sau în magicul Sat de Vacanță. Bifez cu siguranță o plimbare cu trenulețul și una cu telegondola, pentru o imagine memorabilă de la înălțime. Iar dacă îmi fac puțin curaj, poate mă urc și pe skijet, pentru o experiență trăită o dată în viață.

O zi vom evada de pe malul însorit al Mării Negre pentru a poposi într-un loc unde liniștea domnește. După o plimbare relaxantă cu vaporașul pe Lacul Siutghiol, ne vom trezi într-un decor rustic, desprins parcă din viața simplă de la țară. Este Insula Ovidiu.

Foto arhiva personală

Cazinoul din Constanța este obiectivul turistic emblemă al orașului. Este tot mai des imortalizat în fotografiile de pe rețelele de socializare, cerându-și parcă dreptul la faima de odinioară. Este o clădire impunătoare, care poartă încă un strop din farmecul de altădată. Consider că merită să-i acordăm câteva clipe din vacanța noastră.

Foto arhiva personală

Acum că am făcut planul de vacanță, mai rămâne să aleg hotelul și să fac rezervarea online. Plătesc cu cardul, din confortul propriului cămin, și mă apuc de făcut bagajul. Costumul de baie, ochelarii de soare, aparatul de fotografiat…să înceapă vacanța la care am visat!

Articol pentru SuperBlog, proba propusă de litoralulromanesc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s