Blogging creativ

Vrei siguranță? – Fii arhitectul propriului viitor

Viitorul sună bine când e proiectat de tine! Îți iei astfel rolul de personaj principal al vieții tale, ai o direcție de urmat și nu te mai lași prins în proiecte care nu se pliază pe valorile și aspirațiile tale. Întrebarea pertinentă pe care să ți-o pui înainte de a porni la drum este ,,Ce-mi doresc cu adevărat?”. Când ai găsit răspunsul poți să te declari un om liber, liber să descopere potecile înfloritoare ale vieții.

Fii arhitectul propriului viitor, permite-ți să visezi la casa perfectă pentru familia ta, la o carieră de succes, la abundență și fericire. Pe principiul ,,Omul cât trăiește învață”, descoperă dicționarul de arhitectură și apelează la profesioniști pentru realizarea mărețului proiect de casă.

Casa activă este o realitate a zilelor noastre, este dorința omului modern, a celui ce conștientizează că grija pentru mediul înconjurător are impact major pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare. Conform acestui concept, confortul personal și consumul redus de energie își dau mâna pentru a construi o punte solidă între om și natură.

Tu ești personajul principal din poveste, cel care deține cârma unei vieți trăite cu sens, care are capacitatea de a obține echilibru în toate ariile vieții. Dar te-ai întrebat vreodată care sunt domeniile pe care vrei să-ți concentrezi atenția, unde vrei să-ți investești resursele și care sunt rezultatele pe care le țintești? Fără un plan de acțiune vei pluti dus de valurile vieții. Pentru o călătorie semnificativă, stabilește ariile importante ale vieții tale și ocupă-te de fiecare în parte.

Arii importante ale vieții

  • sănătate
  • familie
  • carieră
  • dezvoltare personală
  • bani
  • timp liber
  • dăruire

Sănătate

În această perioadă de încercare pentru fiecare dintre noi, de cumpănă la nivel global, grija pentru sănătate a devenit pilonul numărul unu al societății. Să stăm în casă este cel mai înțelept lucru pe care îl putem face acum pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru de virusul care face ravagii.

Această situație ne permite să ne îndreptăm atenția mai mult spre noi, să ne punem pe primul loc. Este un bun prilej să începem să gătim mai sănătos, să ne ascultăm corpul și să-l hidratăm cum se cuvine.

Obiectivele în domeniul sănătății, ca de altfel în toate ariile vieții, trebuie să fie clare, importante pentru fiecare om în parte și cu un termen de realizare.

,,Vreau să mănânc mai sănătos” este o dorință, pe când ,,Începând de mâine, 26 martie 2020, includ în meniul meu cel puțin un fruct servit la micul dejun”, este un obiectiv pe care îți propui să-l îndeplinești zilnic.

Printre obiceiurile sănătoase pe care mi le-am însușit de-a lungul vremii se numără și servirea unui pahar cu apă pe stomacul gol. Este combustibilul care trezește organismul la viață, pune organele în funcțiune și curăță corpul de toxinele acumulate peste noapte.

Tu ce faci pentru sănătatea ta?

Familie

Familia este refugiul fiecăruia dintre noi, este locul sacru unde iubirea se revarsă, unde măștile cad și autenticitatea se manifestă deplin. Dacă ar fi să faci o analiză obiectivă, să privești cu ochii unui observator, ce ai îmbunătăți sau ai schimba în familia ta?

Carieră

Cariera este drumul pe care îl pavezi în viață bazându-te pe talentul și abilitățile tale. Pentru un drum trainic este nevoie să folosești materie primă de cea mai bună calitate, aici intrând în scenă propria pregătire, timpul acordat și relațiile consolidate de-a lungul vremii.

Cariera nu ar trebui să fie doar un mijloc de a-ți susține cheltuielile zilnice și stilul de viață, ci un izvor al satisfacției și împlinirii personale.

Dacă ai putea alege orice în viață, ce carieră ai urma?

Dezvoltare personală

Viața presupune mișcare și evoluție continuă, iar noi trebuie să ținem pasul, să ne adaptăm schimbării, să fim mai buni cu fiecare zi care trece. Dezvoltarea personală presupune introspecție, presupune visare și obiective clare.

Dezvoltarea personală poate începe cu o carte, poate presupune un mentor care să te ghideze pe calea spre reușită sau un coach care să aducă claritate în tumultul vieții de zi cu zi. Regula de bază este să te raportezi la propria persoană, nu să privești în curtea vecinului.

Care este punctul nevralgic al vieții tale și cum poți produce transformarea necesară pentru o viață trăită la cel mai înalt nivel?

Bani

Banii sunt un mijloc de schimb, nu un bun în sine. Dacă ești naufragiat pe o insulă pustie și ai o valiză cu bani, valoarea lor este zero. În funcții de ce poți achiziționa cu ei, banii devin jucători de seamă pe piața de bunuri și servicii.

Se mai spune că banii sunt energie, iar dacă nu trag la tine se prea poate să ai niște credințe limitative care îi țin la distanță.

Dacă ai dispune de resurse financiare nelimitate, ce ai cumpăra?

Timp liber

Viața nu trebuie să fie o luptă, nu suntem obligați să trăim zile la indigo, putem dedica timp prețios pasiunilor noastre, autocunoașterii și relaxării.

Dacă nu ai încă o listă cu 100 de lucruri de făcut în viață, te invit să o scrii acum și să bifezi rând pe rând experiențe care să-ți bucure inima.

Care este cel mai nebunesc lucru pe care vrei să-l faci?

Dăruire

Supremul act al acestei lumi este dăruirea. Să oferi din ceea ce ai și să-ți pui talentul și abilitățile în slujba celor care au mult mai puțin face parte din misiunea fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să descoperi cauza care îți face inima să vibreze și să te întrebi cum te poți implica.

Fii arhitectul propriului viitor, colorează harta lumii cu energia ta!

Articol pentru SuperBlog, proba propusă de Activehouse.ro și AIA Proiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s