Blogging creativ

Cum echipăm mașina pentru vacanță

Fiecare om este un călător pe cărările vieții, un explorator desăvârșit, un hoinar prin anotimpuri, peste mări și țări, vânător de experiențe, emoții, trăiri…

Avionul este o opțiune pentru cei grăbiți sau care la împărțirea fricii au chiulit. În schimb, mașina este pentru cei ca noi, atașați de zona de confort, obișnuiți să parcurgă traseul cu ochii mari, lăsându-se surprinși de măreția peisajului și hotărând pe loc câte un popas.

Fiecare călătorie este o mică aventură pe care ne dorim s-o trăim din plin și ne pregătim cum se cuvine înainte de a pleca la drum.

Sarcina mea este să pun pe listă fiecare obiectiv și să fac bagajele pentru destinația spre care pornim, în timp ce iubitul meu soț se ocupă de ce-i place cel mai mult, echipează mașina pentru drum.

Autoturismul din dotare este a doua lui iubire, după mine bineînțeles, așa că treaba este una minuțioasă, cu verificări tehnice, vizită la spălătorie și accesorii montate pe mașină.

Fiind pasionați de natură, iubitori de mișcare, nu avem cum să plecăm în vacanță fără bicicletele personale, cele mai memorabile clipe fiind cele în care descoperim locuri ascunse, peisaje de vis într-o aventură pe două roți.

Soțul meu a montat un cârlig de remorcare Volkswagen Tiguan, care, pe lângă faptul că protejează spatele mașinii în cazul unui impact în traficul nebun din oraș, în cazul vacanțelor ne servește pentru a atașa de el un suport pentru biciclete.

Beneficiile acestui accesoriu sunt multiple, vom putea tracta chiar și remorca pe care o folosim pentru diverse activități la casa de la țară.

Știu sigur că va veni ziua în care acest cârlig va fi util pentru a porni la drum cu mult dorita rulotă, într-un tur prin fermecătoarea noastră patrie, dar și spre renumitele destinații ale Europei…marele meu vis.

Acum avem în plan să ne vizităm rudele și prietenii din Germania, să le ducem murături, zacuscă gustoasă, plăcintă românească și fel și fel de bunătăți de la mama de acasă, produse atât de apreciate în special de cei care își duc traiul peste granițele țării.

Ne pregătim să umplem portbagajul, iar de nu ne va rămâne loc pentru bagajele personale, nu ne facem griji, apelăm la o cutie portbagaj cu prindere pe bare transversale.

Nu pun eu tot dulapul în bagajul de vacanță, dar cum zice o prietenă dragă, tot am nevoie de câteva ținute și încălțăminte pentru fiecare, așa că se adună, universul femeii fiind unul extrem de bogat. Dacă mai luăm în calcul că pe unde mergem achiziționăm suveniruri pentru toți cei dragi și măcar câte o piesă vestimentară pentru noi doi, trebuie să ne lăsăm și o marjă pentru a putea pune totul în mașină la întoarcerea acasă.

Voi reveni cu un articol după această vacanță, cu impresii despre nemți și a lor țară atât de căutată, cu fotografii memorabile din locurile vizitate. Adevărul este că abia așteptăm să surprindem natura în adevărata sa splendoare, în culorile magice ale toamnei.

Ne dorim să petrecem momente frumoase alături de oameni dragi, să ne bucurăm de zile de relaxare, să avem parte de o vacanță minunată și de o călătorie în siguranță.

Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de AutoGedal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s