Blogging creativ

Haihui prin lume cu Christian Tour

Cascada Iguazu

V-am tot povestit despre cât de minunată poate fi călătoria vieții și cât de privilegiați suntem că avem ocazia de a ne bucura de măreția acestei lumi. V-am îndemnat să vă ascultați vocea interioară și să trăiți în armonie cu propriile valori, păstrând echilibrul între muncă și bucuria de a descoperi lumea.

Azi vă vorbesc despre această bucurie, despre depășirea granițelor și explorarea unor destinații de vis, despre lărgirea zonei de confort și despre experiențe unice.

Ați tot auzit despre oamenii care își iau un an sabatic și pornesc în aventura vieții prin diferite colțuri de lume, nu-i așa?

Azi vreau să împărtășesc cu voi acest vis și să pășim împreună pe drumul călătorului obișnuit într-o lume minunată.

Nu va fi un an, dar timpul nici nu mai contează atunci când ai în plan bucuria de a descoperi lumea prin circuite culturale Christian Tour.

Însoțitor de ,,bord” va fi iubitul meu soț, care are importanta sarcina de a localiza fiecare obiectiv turistic pe care visătoarea din mine dorește să-l bifeze pe lista minuțios alcătuită de acasă.

Nici nu mă gândesc ce voi pune în bagaje, aș pleca oricând doar cu hainele de pe mine, un aparat foto și nelipsita agendă în care notez cu lux de amănunte fiecare experiență, emoții și gânduri care-mi dau târcoale.

Începem maratonul pe bătrânul continent și vă ținem în suspans până la ultima destinație a unui itinerariu dictat de vocea înțeleaptă a inimilor noastre.

Circuit Franța – Belgia – Germania

vacanta Paris

Ne-am gândit să ne exersăm limba franceză deprinsă în primii ani de școală, în timp ce ne plimbăm pe străzile aglomerate ale Parisului, spre cel mai cunoscut obiectiv turistic al orașului de pe malul Senei – Turnul Eiffel.

Obiectivele turistice sunt multiple și ne dorim să descoperim pagini de istorie și să simțim energia vieții de aici, bifând bineînțeles și o vizită la enormul muzeu Luvru. Am de gând să mă pierd pentru câteva ore printre cele mai mari opere de artă ale celor mai renumiți artiști, printre care se numără și Mona Lisa lui Leonardo da Vinci.

Cu o comoară adunată în inimii și o alta în aparatul de fotografiat, vom porni încrezători spre Bruxelles, capitala care găzduiește impunătorul sediu al Parlamentului European, locul pe care fiecare cetățean al Uniunii Europene își dorește să-l descopere.

Vom face un popas și la Grădina Botanică din capitala Belgiei, una dintre cele mai mari din lume, dar și în Parcul Mini Europa, unde pot fi admirate peste optzeci de orașe și trei sute cincizeci de clădiri reprezentate în miniatură.

În Germania poposim pentru a ne întâlni cu prieteni dragi, pentru un meci de fotbal pe stadionul lui Bayern Munchen, dar și pentru o vizită dulce la Muzeul Ciocolatei din Koln. Aici îmi voi răsfăța papilele gustative cu diverse sortimente de ciocolată și voi burduși bagajul cu cadouri delicioase pentru cei dragi.

India – locul redescoperirii de sine

Vacanta India

Se spune că dacă dorești o schimbare radicală în viața ta trebuie să mergi în India, să descoperi tainele prin care inteligența infinită îți comunică scopul vieții și misiunea personală.

Abia așteptăm să ne conectăm cu energia acestui loc, să descoperim modul diferit de a trăi viața practicat într-un ashram și să vedem dacă yoga ni se potrivește și nouă.

Vizităm Taj-Mahalul, cel mai faimos monument din India, iar înainte de întoarcere ne rezervăm câteva ore pentru bazarul din New-Delhi, pentru a cumpăra câte un mic suvenir oamenilor dragi care ne așteaptă acasă. Nu avem cum să uităm de diversitatea condimentelor, ne pregătim să vă surprindem la întoarcere cu o masă pe cinste.

Dar să nu credeți că plecăm din capitala Indiei fără a păși în universul copilăriei, în Muzeul Internațional al Păpușilor Shankar, care găzduiește peste 6500 de modele realizate artizanal și îmbrăcate în costumele populare ale țărilor pe care le reprezintă.

Vom ajunge și la mormântul părintelui Indiei, Mahatma Gandhi, mentorul spiritual care ne ghidează și azi prin citate pline de înțelepciune precum ,,Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.

Egipt –  croazieră pe Nil

vacanta Egipt

Am ales stațiunea Hurghada pentru a ne relaxa câteva zile pe un șezlong la malul mării.

Am de gând să explorez stațiunea și să-i fac galerie soțului când va ieși din zona de confort practicând snorkeling, scufundări, windsurfing și tot ce se mai poate.

Eu nu am spiritul acesta de aventură, iubesc apa dar trebuie să mă simt în siguranță, așa că optez să admir renumitele recifuri de corali dintr-o barcă cu fundul de sticlă.

Ne bucurăm de croaziera mult visată pe Nil și de aventura prin Valea Regilor.

Brazilia și Argentina – paradisul dansurilor latino

Vacanta Brazilia

Ne propunem să ne întoarcem acasă în pași de dans, astfel că dintre numeroasele circuite exotice Christian Tour am ales unul care să ne poarte prin America Latină.

Vom dansa samba chiar la faimosul carnaval de la Rio de Janeiro, într-un loc vibrant, plin de culoare, cu oameni energici și pasionali.

După o așa experiență, vom avea nevoie de câteva zile de recuperare, de reconectare cu vocea interioară și cu natura înconjurătoare. În acest sens, avem în plan să practicăm mindfulness în fața spectaculoasei cascade Iguazu.

Pași ne vor purta prin cartierele colorate din Buenos Aires, prin teatre și muzee, simțind intensa energie a unui loc unde tangoul este rege.

Și precum doi regi ai libertății, ne întoarcem acasă mult mai bogați și dornici să împărtășim întreaga experiență în paginile cărții ,,Călători prin viață – Destinații de vis pentru vacanța ta”.


Articol pentru SuperBlog – Proba propusă de Christian Tour.

2 gânduri despre „Haihui prin lume cu Christian Tour”

  1. M-am delectat citind aventura voastra. Nu as refuza nicio destinatie aleasa de tine, as imbina circuitul cultural cu unul culinar, nu de alta, dar si papilele mele gustative merita un rasfat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s