Blogging creativ

MODA prin ochii mei + TENDINȚE

Moda nu este precum un tapet tras la indigo de pe peretele din living. Tendințele se cer a fi adaptate propriului stil vestimentar, ținând cont de siluetă, vârstă, personalitate, momentul zilei sau eveniment.

answear

Primele noțiuni despre modă le-am învățat, culmea, de la bunica mea, care, în fiecare duminică, înainte de a pleca la Biserică, se așeza în fața oglinzii și își potrivea ținuta. De la ea am deprins atenția pentru detalii, combinarea atentă a culorilor și un strop de eleganță.

Mama mi-a predat lecția simplității, preocupându-se să aleg ținute care să mă pună în valoare și cele mai calitative accesorii. Datorită ei am dezvoltat o dragoste aparte pentru rochiile din materiale fluide și pentru culoarea mov. Ea mi-a lăsat moștenire pasiunea pentru încălțăminte, având grijă să puncteze faptul că, indiferent de model, sandalele, pantofii, cizmele sau botinele de damă trebuie să fie de cea mai bună calitate, de preferat din piele naturală.

Mi-am desăvârșit stilul vestimentar probând, analizând și concluzionând ce mi se potrivește și ce nu.

Nu îmi plac deloc hainele din piele și nici majoritatea articolelor din dantelă. Nu aș combina niciodată un top din dantelă cu o fustă sau pantaloni din piele, așa cum destul de des vedem pe stradă sau în revistele de specialitate. Pielea și dantela nu mi se par deloc sexy, ci din contră, mă duc cu gândul în direcția opusă. E dark zone pentru mine.

Dar să trecem în zona luminoasă, să vedem care sunt tendințele acestui sezon și ce v-aș recomanda eu.

Tendințele sezonului toamnă-iarnă

Dragile mele cititoare, se poartă carourile și avem de ales dintr-o paletă largă de articole vestimentare care ne duc cu gândul la anii de școală. Dacă fustele și pantalonii în carouri nu cred că mi se potrivesc, când vine vorba de paltoane situația se schimbă. Am găsit câteva articole șic și vi le prezint și vouă.

paltoane carouri

Sunt în trend și cămășile cu volane și cele cu gulere mari, extrem de feminine și romantice, potrivite pentru femeile care vor să emane delicatețe și eleganță. Aceste cămăși sunt superbe și se pliază perfect pe stilul meu vestimentar.

camasi

Când vine vorba de blugii cei de toate zilele, moda ne poartă prin anii ’90, în trend fiind acei pantaloni cu croială dreaptă și talie înaltă, care promit să subțieze silueta și să ofere căldură în zona mijlocului. Frigul a început să-și facă simțită prezența, așa că blugi să fie…

blugi talie inalta

Nicio șansă să uităm de genți, doar în ele se ascunde lumea unei femei, nu-i așa? Și pentru ca universul femeii estre extrem de bogat, geanta de damă trebuie să fie mare. Gențile de dimensiuni mari sunt pasiunea mea vinovată. Ce să fac, fiecare cu durerea sa. Așa ,,dureri” aș tot vrea…

Ce mai tura-vura, moda prin ochii mei arată chiar așa:

Must have: propriul stil vestimentar

Obligatoriu: un articol vestimentar tradițional

Dragoste pentru autenticitate

Armonie prin simplitate

În final, dacă ar fi să ofer câteva sfaturi, ar suna chiar așa:

  • Consultă oglinda atunci când te îmbraci. Ea este cel mai sincer consultant vestimentar, nu minte niciodată.

  • Pune în garderoba ta măcar un articol vestimentar care să-ți arate originile. O ie o poți purta cu ocazia sărbătorii naționale, a serbărilor câmpenești sau atunci când sufletul tău o cere.

  • Nu încerca să imiți, să copiezi, să te înscrii în tipare. Adu-ți aminte că autenticitatea are valoare inestimabilă. Fii unică și specială, draga mea!

  • Când crezi că este prea puțin adaugă o pată de culoare, iar când crezi că este prea mult, scoateee…

Pomul de Crăciun stă în suport, nu umblă pe stradă, nu uita!


Articol scris pentru SuperBlog – Proba propusă de Answear.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s