Comoara din cărţi

Cum să te deconectezi și să te regăsești prin mindfulness

Mintea noastră ,,patinează” între trecut și viitor, aflându-se mult prea puțin timp în momentul prezent, trăind clipa de acum, singura care contează cu adevărat.

Trecutul nu mai poate fi schimbat și este cu adevărat necesar să facem pace cu evenimentele care cândva ne-au rănit.

Viitorul nu este o certitudine, iar mare parte dintre fricile care ne macină inima nu se vor adeveri niciodată.

Singurul lucru cert este momentul prezent, pe care, din păcate, îl trăim și-l prețuim mult prea puțin.

Dar este timpul să ne schimbăm perspectiva, să ne îndreptăm atenția spre lumea noastră interioară și spre minunatul univers care ne înconjoară, să ne antrenăm starea de prezență și să ne bucurăm de frumusețile lumii.

Carte mindfulness

,,În natură – Cu să te deconectezi și să te regăsești prin mindfulness” este cartea pe care am pus-o în rucsac în cea mai recentă aventură în inima naturii.

Cartea apărută la editura Publica mi-a fost ghid pe cărările peisajului de munte, făcându-mă mult mai prezentă la decorul pictat cu atâta pricepere de mama natură.

M-a invitat să-mi antrenez simțurile pentru a percepe mesajul pe care natura îl are pentru fiecare dintre noi: naturalețe, bogăție, echilibru și dăruire fără margini.

exercitii mindfulness

Natura ne oferă adevărate lecții de viață, care odată însușite vor aduce relaxarea și bucuria de a trăi momentul prezent, fără frici și sentimente de vinovăție.

mindfulness2

Cartea cuprinde peste 70 de exerciții simple care invită la trăirea momentului prezent, la reconectarea cu propria voce interioară, cu adevărata înțelepciune a lumii, la contemplarea naturii, care prin bogăția de culoare, forme, mirosuri și sunete asigură relaxarea și liniștea interioară, precum și recunoștința pentru tot și toate.

Această carte m-a ajutat să privesc cu mai multă deschidere spre natura înconjurătoare și spre minunatele ei daruri.

Am făcut plimbări relaxante printre falnicii brazi, am admirat măreția unei cascade, în timp ce sunetul liniștitor al apei îmi însoțea recunoștința pentru sentimentul profund de pace.

Cartea cuprinde și un jurnal de călătorie, unde poți nota propriile trăiri experimentate în drumeții, dar și exerciții simple ce pot fi făcute cu pixul pe hârtie, precum să desenezi un buchet de flori cu ochii închiși sau să notezi asocierile care îți vin în minte cu privire la diferite elemente din natură.

Vă recomand cu drag acest ghid care invită la observare și experimentare, cu o concentrare a atenției spre senzațiile din corp și spre respirație.

Vă invit să ieșiți în natură și să vă lăsați surprinși de noile descoperiri!

Nu uitați, un colț de natură, un spațiu al relaxării poate fi creat atât în propriul cămin, cât și la birou, așa cum inspirat ni se sugerează în această carte.

,,Natura este chiar aici, de jur împrejurul nostru. Nu trebuie decât să încetinim pasul și să ne trezim nu numai simțurile, ci și inimile, pentru a-i observa existența și a stabili o relație autentică cu ea.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s