Ce gândește, ce simte și ce realizări bifează femeia independentă a zilelor noastre?
Este o întrebare complexă, una pe care fiecare femeie este invitată să și-o adreseze, menită să scoată la lumină adevărata forță care se află în noi, visuri mărețe și scopuri care să picteze în nuanțe vesele universul în care trăim.
Zilele acestea m-am bucurat să lecturez cartea ,,Femeia independentă”, o adevărată pledoarie pentru autocunoaștere, prețuire de sine, curaj și libertate de a fi.
M-am întrebat și eu dacă sunt cu adevărat o femeie independentă, m-am provocat să caut definiția potrivită a acesteia și m-am oprit la câteva cuvinte care spun totul:
,,Femeia independentă are libertatea de a face propriile alegeri, indiferent de moment sau situație, fiind cu adevărat creatoarea propriei vieți!”
Daniela Irimia, autoarea cărții, o femeie sensibilă, dar în același timp puternică și asumată, își spune propria poveste și ne ghidează pe noi, femeile interesate de propria dezvoltare, spre a ne descoperi cu adevărat și a transforma dorințe și visuri într-o realitate care să ne mulțumească.
Cartea este structurată pe zece capitole care abordează independența femeii în întreaga sa complexitate, ilustrând atât de firesc bogatul univers al fiecăreia dintre noi.
Eu am fost cucerită de trei capitole ale cărții, dar sunt absolut sigură că pentru fiecare cititoare în parte, mesajul și impactul vor fi diferite, în funcție de propriile nevoi și de provocările cu care se confruntă în momentul în care cartea o invită într-o călătorie a cunoașterii și a evoluției personale.
Identificarea valorilor personale
Totul începe cu autocunoașterea, totul începe cu atenția îndreptată spre lucrurile care îți plac cu adevărat, iar integrarea lor în propria viață va aduce zâmbetul și normalitatea.
Identificarea propriilor valori este punctul zero care schimbă întreaga perspectivă asupra felului în care alegem să ne trăim viața.
Dar ce te faci dacă valorile tale au atașate credințe limitative?
E, aici mărturisesc că am fost surprinsă, a fost o adevărată revelație acest subiect abordat de Daniela, aducându-mi claritate și intenția unei privire mai profunde asupra propriilor gânduri.
În carte sunt prezentate mai multe credințe care limitează, dar și modul în care ele pot fi transformate, invitându-ne pe fiecare să ne facem propria analiză și să privim lucrurile dintr-un unghi diferit, având încredere în propria persoană, în talentele și abilitățile noastre.
Într-o lumină nouă, ,,Viața este o luptă” se transformă în ,,Viața este provocatoare”, iar ,,Ai nevoie de bani ca să faci bani” în ,,Ai nevoie de creativitate, muncă și voință ca să faci bani”.
Relații armonioase în viața personală și profesională
Pilonii unei relații armonioase, fie ea de dragoste, între membrii unei familie sau chiar la locul de muncă, îi constituie autenticitatea, empatia și asertivitatea.
E dovadă de curaj să acționezi în conformitatea cu propriile valori, chiar dacă acest lucru nu îți va aduce întotdeauna sprijinul și acceptarea celor din jur.
Să simți și să accepți emoțiile și felul de a fi al unei persoane e dovada supremă de iubire necondiționată.
Să fii o persoană asertivă presupune să accepți punctul diferit de vedere al celorlalți, fără a renunța la propriile opinii, pe care le vei exprima într-un mod lipsit de agresivitate.
Dar cea mai mare provocare în relații, din punctul meu de vedere, cel puțin în cele romantice, este găsirea momentului potrivit pentru a purta o discuție serioasă.
Ce te faci dacă tu simți să exprimi ceva și iubitul sau soțul tău nu pare dispus să te asculte și să dezbată subiectul?
În carte se vorbește despre pregătirea comunicării, despre transmiterea mesajului și despre verificarea înțelegerii, dar și despre a cere acordul persoanei căreia te adresezi, în acest capitol fiind incluse câteva întrebări care ne pun în postura de a aborda într-un mod diferit relațiile interumane.
Independență financiară
Iată că am ajuns și la un subiect care poate pentru multe dintre noi este unul sensibil.
Independența financiară este ca cireașa de pe tort, este cea care desăvârșește totul!
Mărturisesc că am citit cu mare interes capitolul dedicat acestui subiect, m-am felicitat pentru unele decizii pe care le-am luat în sfera finanțelor personale și am adunat informații noi despre modul în care îmi pot investi economiile.
Așa cum am mai punctat, cartea este una completă și complexă, pe lângă cele zece capitole, sub formă de bonus, mai cuprinde perspectiva a zece femei de succes din România, puncte de vedere menite să inspire pe calea dobândirii statutului de femeie independentă și fericită.
www.femeiaindependentă.ro este locul în care Daniela Irimia își deschide sufletul și oferă din propria cunoaștere fiecăreia dintre noi.