Blogging creativ

Aventuri în Africa: safari și plaje exotice

Viața este o călătorie, iar noi suntem călătorii!
Acesta este motto-ul omului dornic să descopere frumusețile fiecărui colț de lume, bogăția fiecărei civilizații și unicitatea fiecărei culturi.
Visez de când mă știu să fac expediții în cele mai râvnite locuri ale lumii, să cuprind în suflet experiențe de neuitat și în fotografii peisaje magnifice.
Am în plan să scriu cartea ,,Călător prin viață – Destinații de vis pentru vacanța ta”, un volum cu fotografii grăitoare și experiențe unice trecute prin filtrul trăirilor personale, o sursă de inspirație pentru excursii personalizate în funcție de propriile aspirații și de personalitatea fiecărui pasionat de călătorii.
Cele mai atractive destinații le-am găsit pe site-ul “Extreme Travel”unde turismul de aventură este la el acasă.
Când vine vorba de circuite safari, ochii mei se luminează cu adevărat și inima îmi bate mai tare, câtă adrenalină trebuie să fie acolo, neprevăzut, aventură, surprindere și încântare.

Safari-Xtravel

Parcul Național Serengeti – aventură în savana africană

Serengeti se află pe lista mea dedicată destinațiilor de vis, locul în care poți admira în voie animalele pe care le vezi doar în documentare sau în mediul limitat al unei grădini zoologice.
Cu aparatul foto de gât, într-o mașină de safari, mă și visez la câțiva metri de cele mai fioroase mamifere, admirându-le frumusețea și măreția, surprinzându-le cele mai firești reacții, chiar în mediul lor natural de viață.

Safari_Serengeti

Aici are loc cea mai mare migrație anuală de mamifere din lume, Serengeti fiind celebru și pentru numeroșii săi crocodili Nil, a doua cea mai mare reptilă în viață din lume.
Abia astept să simt pulsul unei aventuri pe care orice iubitor de animale și-o dorește cu devărat, o experiență care îmbogățește și transformă fiecare persoană care îndrăznește să o bifeze ca și realizare.
În jurnalul meu de aventuri va avea loc de cinste, iar fotografiile mă vor ajuta cu siguranță să spun povești captivante despre universul animalelor neîmblânzite.
Africa este o destinație care cucerește și prin frumusețea sclipitoare a peisajelor, pe care am de gând să le surprind luând la pas insulele sale exotice.

Zanzibar – insula mirodeniilor și a relaxării totale

După așa o experință încărcată de adrenalină, cad mănușă și câteva zile de relaxare la umbra unui palmier, având în față un imens întins de apă azurie, simțind sub tălpi nisipul alb și fin al insulei care invită într-o escapadă romantică în orice perioadă a anului, o insulă exotică perfectă pentru un capitol aparte dintr-o frumoasă poveste de dragoste.

Dream-Island-1024x640

Locul în care apele calde și limpezi ale Oceanului Indian te seduc în aventura înotului alături de prietenoșii delfini sau în scufundări spre admiratele recifuri de corali.
Aici, spectaculosul fenomen al fluxului și refluxului se cere cu siguranță imortalizat, apa retrăgându-se aproximativ doi kilometri, moment în care intră în acțiune oamenii locului, care culeg  ceea ce aceasta, cu maximă generozitate, lasă în urma sa în fiecare zi.
E, și când intră în scenă foamea și pofta de ceva delicios și aromat, insula mirodeniilor este locul potrivit pentru răsfățarea papilelor gustative cu felurite preparate specifice locului.
Frumusețea acestor locuri se cere închisă în comoara propriului suflet și dăruită sub formă de emoții pure în paginile volumului născut pe cărările parcurse de inima omului îndrăgostit de viață și de ale sale daruri neprețuite.
Fie că veți opta pentru destinații exotice sau excursii în munții României, vă îndemn să alegeți întotdeauna în funcție de propriile dorințe și visuri, pentru a avea parte de experiențe memorabile alături de cei dragi.

Articol pentru SuperBlog, la proba propusă de Extreme Travel and Adventure.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s