scoala de bani BCR
Blogging creativ

Relația ta cu banii – Pași spre independență financiară

Ce reprezintă banii pentru tine?
Înainte de a răspunde, te provoc să faci un exercițiu de imaginație, să presupui că ai naufragiat pe o insulă pustie și ai la tine doar o valiză plină cu bani.
Făcând acest exercițiu vei realiza că banii în sine nu au valoare, valoarea este dată de felul în care ei sunt folosiți, de bunurile și serviciile care pot fi achiziționate cu ajutorul lor și care îți pot asigura o viață liniștită, confort și multe experiențe memorabile.
Banii nu dau valoare unui om, decât dacă ei sunt investiți în educația și dezvoltarea personală a acestuia.

scoala de bani BCR

Banii nu aduc fericirea, dar nici ochiul dracului nu sunt, sunt doar o formă de energie care se manifestă în scopul în care este direcționată de persoana care posedă banii.
Între venitul tău lunar și valoarea ta ca persoană nu poate fi pus semnul egal, asta pentru că banii nu îți sunt oferiți pentru cine ești tu, ci pentru contribuția pe care o aduci, cu amendamentul că ecuația este influențată întotdeauna de nivelul stimei de sine.
Niciodată nu vei primi mai mulți bani decât vei considera tu că meriți.
Aici intervine importanța cunoașterii de sine, a credinței că meriți tot ce este mai bun și a dorinței de evoluție continuă.
Când vine vorba de independență financiară, sunt două direcții care se cer abordate cu maximă seriozitate: cum să faci bani și cum să-i folosești cu cap.
Adevărul este că avem nevoie de educație financiară atât în școli, cât și în propria familie, la nivel de individ și societate, o nevoie conștientizată și abordată cu profesionalism și dedicare de BCR, care a inițiat cel mai amplu program de educație financiară din România   – Școala de Bani.
Acest program este special gândit pentru adulți și copii deopotrivă, concretizat prin organizarea unor ateliere gratuite la nivel național, unde sunt abordate subiecte precum disciplină financiară, buget personal, economii și investiții, stabilirea de obiective pe termen mediu și lung spre atingerea bunăstării.
Din postura de persoană preocupată de psihologia umană și de trăirea vieții la cel mai înalt nivel, punctez câțiva pași de parcurs spre atingerea independenței financiare și a împlinirii personale.
1. Investește în propria persoană și caută să fii în fiecare zi cea mai bună versiune a ta.
Nu degeaba se spune că cea mai bună investiție este în tine însuți, una pe care nu ți-o va putea lua cineva vreodată, pentru că bogăția cunoașterii nu poate fi furată, aceasta se dăruiește cu deschidere și implicare.
2. Nu vorbi despre sărăcie, vorbește despre visuri mărețe.
Caută să nu te plângi, nu rămâne blocat în abisul lipsurilor și al neîmplinirii, îndrăznește să visezi la mai mult și plătește prețul pentru schimbare, privește viața dintr-o nouă perspectivă și renunță la credințele limitative.
3. Fă bani din propria pasiune.
Atunci când faci ce-ți place cu adevărat jobul devine pasiune, însă pentru a-ți descoperi talentele și a le transforma în abilități este nevoie de multă muncă de autocunoaștere, dedicare și curajul de a schimba direcția, pășind pe un drum necunoscut și presărat cu obstacole.
4. Înconjoară-te de oameni de succes.
Știi, nu-i așa, că ești suma celor mai apropiați cinci oameni din viața ta și că venitul tău și comportamentul financiar seamănă izbitor cu ale acestora?
Dacă această situație te pune pe gânduri, găsirea unui mentor care să te ghideze devine cea mai inspirată decizie.
Poți studia biografia oamenilor de succes și găsi acele puncte comune pe care să le implementezi în propria viață, pentru a putea atinge performanțe asemănătoare.
Îți sugerez și evenimentele de educație financiară, cum sunt Școala de Bani și seminariile de business, unde te expui în mod conștient unor informații de calitate și poți lega prietenii și chiar relații de afaceri.
5. Țintește împlinirea, nu recompensa imediată.
Poți alege să arunci banii pe tot ce-ți dictează ,,foamea” de moment, sau poți să-ți faci un plan anual de obiective și să-l urmezi cu sfințenie.
În fiecare clipă, alegerea îți aparține!

BCR


Articol pentru SuperBlog, la proba propusă de Școala de Bani by BCR.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s