Punem ,,ștampile” pe fiecare cărare a vieții noaste și suntem influențați în mod cert de mediul în care trăim, de oamenii care ne înconjoară, de experiențele care se scriu secundă de secundă în jurnalul propriului suflet.
Suntem călătorii care ne căutăm propria identitate, scopul suprem al vieții, misiunea care să aducă schimbarea în societatea în care trăim, darul pe care fiecare dintre noi îl poate face acestei lumi.
Suntem unici și speciali, înzestrați cu un imesc bagaj numit visuri mărețe, iar dacă vocea interioară nu ar fi adusă la tăcere de tumultul fiecărei zile, de critici și manipulări, viața ar avea un alt curs, o altă culoare, o altă însemnătate și un alt reper numit atât de simplu ACASĂ.
Viața este precum un proiect de casa, are nevoie de un plan, de o direcție, de implicare și de accesarea celor mai bune resurse, care dublate de încrederea în propria persoană pot construi un palat din aparente fire de nisip.
Imaginația este cel mai de preț dar pe care omul la primit la naștere, este comoara care nu-i va putea fi furată niciodată, cu ajutorul căreia poate să vadă dincolo de limitări și uși închise.
Dăruirea este energia care mișcă munții din loc, care transformă cenușiul într-un tablou pictat în culorile curcubeului, având puterea de a face un om simplu să pară un adevărat magician.
Magia este pretutindeni, iar eu mă las acum purtată pe aripile ei, sunt sigură că cel mai renumit birou de arhitectura, din postura de creator de spații unicat, ar fi încântat să transforme ,,Inima orașului” într-un proiect pentru viitorul luminos al urmașilor noștri.
În viziunea mea, ,,Inima orașului” este un complex imens, sub umbrela căruia se întâlnesc grija pentru sănătatea trupului, gândurile cele mai pozitive și sentimentele cele mai nobile, fiind un loc care vorbește despre implicare și dăruire, despre omenie, pasiune, relaxare și bucuria de a trăi.
O clădire dotată cu un sistem modern care adună gunoiul menajer direct din interior și îl depozitează în spațiul special amenajat la subsol, fără a mai fi necesar să fie cărați pe scări saci cu un miros ințepător, fără a ne mai lovi de spațiile amenajate care oferă o imagine dezolantă, în care, din lipsă de spațiu și multă nepăsare, resturile menajere și deșeurile reciclabile sunt în continuare amestecate și dau pe dinafară.
La parterul modernei clădiri își face loc un restaurant elegant, în care preparatele gustoase și sănătoase vor fi vedetele fiecărei zile, acesta prelungindu-se cu o terasă unde tradiționalul și modernul își dau mâna pentru o experiență relaxantă indiferent de anotimp.
Terasa va purta pereți de sticlă prin care tabloul arămiu al toamnei și cel pictat de artista iarnă vor putea fi admirate având în față un vin fiert sau o cafea aromată.
La doar câțiva pași, o sală de lectură cu o bibliotecă ce se întinde pe un întreg perete își așteaptă cititorii dornici să descopere comori în pagini de carte, în fiecare săptămână desfășurându-se aici un cerc de lectură, fiecare participant contribuind cu o donație pentru dotarea bibliotecilor din mediul rural.
Tot la acest nivel va fi și universul copiilor, camera de joacă și lectură, unde cei mici se vor antrena în diferite jocuri și vor descoperi noi și noi povești captivante.
Vorbim de un centru în care întreaga familie se poate bucură de diverse activități, adunate parcă într-un buchet colorat de primăvară, purtând mesajul ,,Meriți tot ce este mai bun!”.
Având la bază complexitatea ființei umane, centrul de consiliere situat la pimul etaj va găzdui întâlniri individuale, dar și seri de autocunoaștere, în cadrul cărora participanții vor fi ghidați pe calea dezvoltării personale și a realizării celor mai înalte aspirații.
În sălile de conferință ale aceluiași etaj vor fi organizate workshop-uri care abordează teme de interes precum libertatea financiară, dezvoltarea afacerii, public speaking, dinamica relațiilor de cuplu, dezvoltarea încrederii în sine, alegerea carierei etc.
Pentru organizarea acestor eveimente vor fi cooptați cei mai renumiți specialiști deschiși să ofere câteva ore din timpul lor în schimbul unei taxe achitate de fiecare participant, care va fi donată pentru sprijinirea copiilor supradotați, investind astfel în adevăratele valori ale României.
Dăruirea este limbajul universal al fiecărei realizări, acesta fiind un proiect care invită fundațiile și asociațiile din oraș să-și înscrie proiectele pentru a putea fi finanțate cu un procent din fiecare factură emisă în cadrul acestui complex, clientul putând alege destinația propriei contribuții.
După cum v-ați dat seama, proiectul este gândit pe principiul win-win, primești și dăruiești cu deschidere și implicare, oferind un exemplu demn de urmat într-o societate sănătoasă pe care ne-o dorim cu toții.
Etajul doi este un spațiu dedicat relaxării, incluzând o sală de fitness, saună, masaj, sală de dans, dar și un cabinet de nutriție care va oganiza periodic demostrații de gătit, întrucât hrana sănătoasă și obținerea unei energii debordante ar trebui să fie ținta fiecăruia dintre noi.
Grădina complexului este una cât se poate de animată. Feluriți poni și flori multicolore, poziționate în straturi înălțate, înconjoară un amfiteatru special gândit pentru organizarea unor spectacole în aer liber.
Pe acoperișul impunătoarei clădiri va fi amplasat un mini bar care va servi înghețată și cocktail-uri răcoritoare, în fața sa întinzându-se o piscină albastră ca seninul, întreaga panoramă fiind una care va stârni curiozitatea fiecărui trecător.
,,Inima orașului” este paradisul în care eu și familia mea am alege să ne petrecem cu bucurie câteva ore pe săptămână sau o întreagă zi de duminică, un loc care arată aspirațiile unui tânăr pentru viitorul orașelor mari din România, un proiect pe care fiecare arhitect ar fi onorat să-l transforme într-o frumoasă realitate.
Articol pentru SuperBlog, la proba propusă de AIA Proiect.