La fel ca oricare om, am avut și eu superstiții care m-au determinat să fac anumite gesturi pe care acum le consider cel puțin ciudate, precum trei pași în spate atunci când o pisică neagră îmi tăia calea.
Superstițiile din copilărie și adolescență erau împrumutate din familie și din cercul de prieteni, din mediul de la țară unde par să fie o ,,zestre” care prin viu grai se transmite din generație în generație.
Consider că superstițiile ,,supraviețuiesc” atunci când există o slăbiciune care ne poate face să credem că anumite lucruri care se întâmplă, anumite situații cu care ne întâlnim ne pot influența într-un mod decisiv drumul vieții, fără ca noi să avem posibilitatea de a ne manifesta propria dorință și putere personală.
Am crezut mult timp că dacă spargi o oglindă ai parte de șapte ani de ghinion sau că nu te mai căsătorești niciodata. Am reușit să sparg câteva la viața mea, deci aș fi putut crede că anii de noroc nu vor mai veni niciodată, dar am ales să nu o fac, cu atât mai mult cu cât am pășit în urmă cu aproape șase ani și spre altar și am o căsnicie fericită.
De-a lungul vremii am reușit să păstrez doar superstițiile pozitive, mai ales cea care spune că e bine să porți roșu și să ai bani în buzunr la trecerea dintre ani, pentru un an nou cu multă energie și prosperitate.
Consider că superstițiile negative se risipesc atunci când intră în scenă adevărata cunoaștere, adevărata putere personală, acea credință că suntem valoroși și responsabili și că stă în puterea noastră să ne alegem propriul drum, să ne desenăm viața în culorile preferate.
Recomand cu căldură cărțile de dezvoltare personală, lucrări care aduc în atenția noastră aspecte ale vieții precum încredere și stimă de sine, responsabilitate și integritate, care prin poveștile adevărate, prin exercițiile recomandate ne vor ajuta să ne cunoaștem cu adevărat, să privim în direcția dorită cu mai mult curaj și încredere în forțele proprii.
Iată doar câteva dintre cărțile din biblioteca mea, care v-ar putea servi drept sursă de inspirație și cunoaștere.
Mult mai multe titluri interesante puteți găsi la Salonul Internațional de Carte Bookfest – București (ediția cu numărul 13, una fără superstiții, doar cu super reduceri), care se va desfășura în perioada 30 mai – 3 iunie, la Romexpo, în pavilionul B2.
Editurile se vor întrece în noi apariții editoriale, copiii se vor bucura de Bookfest Junior, iar invitatul de onoare va fi reprezentat de Statele Unite ale Americii.
Nu mai stați pe gânduri, întocmiți o lista cu titlurile dorite, lăsând spațiu și pentru cărțile care vă vor face cu ochiul la fața locului.