Blogging creativ

Vacanță în inima munților

65576113.jpg.1024x0

Atunci când vorbim despre vacanță, ne gândim fie la o plajă însorită și la valurile agitate ale mării, fie la o pârtie de schi și un decor de basm pictat cu măiestrie într-un alb strălucitor.

Eu iubesc marea, lenevitul pe șezlong, răsăritul care mângâie cu ale sale raze valurile mării, în timp ce soțul meu este un împătimit al sporturilor de iarnă, adoră aventura oferită de pârtia de schi și nu se satură niciodată să admire natura și să fotografieze spectacolul iernii.

Vacanța la malul mării este deja istorie, iar în ceea ce o privește pe cea de iarnă, am fost anunțată deja că anul acesta vom poposi voioși chiar în Poiana Brașov.

De această dată nu vom merge doar noi doi, nașii noștri intră și ei în joc, alături de fiul lor, un copil tare drăgălaș, curios și bineînțeles fascinat de zăpadă și săniuș.

Și cum fiecare are sarcini clar stabilite, așa cum îi șade bine oricărei familii, la noi lucrurile se desfășoară cam așa: el dă banul, eu fac planul.

Primul punct din planul de vacanță îl reprezintă cazarea în Poiana Brașov, iar după ce va fi bifat, îmi voi permite să visez cu ochii deschiși, adevărul este că nimeni nu se pricepe mai bine ca mine la asta.

Un decor de basm, un peisaj care să ne taie respirația, locul unde să realizăm cele mai reușite fotografii, care să ne rămână amintiri neprețuite peste ani, alături de trăirile pe care le vom așeza cu drag în comoara propriului suflet.

Pârtia de schi va fi atracția principală pentru cei mai curajoși dintre noi, în timp ce eu și cel mic ne vom mulțumi să testăm viteza de alunecare a saniei pe pârtie, să ne bucurăm de o priveliște de vis de la înălțime, într-o plimbare mult visată cu telecabina, să ne plimbăm cu sania trasă de cai și să facem fotografii memorabile.

Fiecare zi va fi o nouă aventură, iar atunci când seara va așterne a sa mantie, este important să ne retragem într-un spațiu care să ne ofere tot confortul propriului cămin, unde să facem o baie caldă și să ne lăsam purtați pe aripi de poveste privind un film bun la televizor sau să petrecem timp de calitate împreună, desfășurând diverse activități distractive care să ne unească și să ne bucure sufletele.

86840061-1.jpg.1236x617_default

După intense căutări și analize, am ales Hotel Royal Poiana Brașov, datorită amplasamentului în inima munților, în apropierea lacului Miorița și a confortului oferit de camerele spațioase destinate familiilor cu copii, hotelul asigurând și o parcare gratuită și spațiu de depozitare pentru echipamentele de schi, dar și diverse facilități de agrement și relaxare.

Îmi doresc să-mi încep fiecare dimineață cu un ceai cald și aromat servit în barul hotelului, admirând peisajul și descifrând schimbările pe care natura le-a țesut cu măiestrie de-a lungul nopții, reușind să ofere de fiecare dată un nou și minunat tablou ce-mi servește drept sursă de inspirație pentru versuri cu tâlc, care vor atinge cu iubire sufletele sensibile și frumoase ale celor care le vor citi cândva.

Abia aștept să inițiem un mic campionat la masa de biliard, la jocul de darts  sau fotbal de masă, învingătorul având privilegiul de a plasa porunci hazlii care să umple de culoare decorul mohorât al serilor de iarnă.

53387976.jpg.1024x0

În săptămâna pe care o vom petrece în ținutul falnicilor brazi, ne vom face timp să vizităm și împrejurimile, destinațiile vizate fiind Castelul Bran, locul unde suntem siguri că vom fi cu adevărat surprinși și Mănăstirea Caraiman, unde liniștea și simplitatea specifică lăcașurilor de cult ne va determina să aruncăm o privire spre interior, la semnificația vieții, la propriile valori și la misiunea personală care să lase o lume mai bună și mai frumoasă pe acolo pe unde trecem.

Mizăm pe o vacanță reușită, măsurată în zâmbete adevărate și în sentimentul de fericire pe care îl vom putea accesa și peste ani și ani.

Royal-300x300


Articol pentru SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s