Blogging creativ

Un vis, un specialist, un cămin

Se spune că toate visurile noastre se pot transforma în realitate, de fapt, corect spus este că pe toate suntem capabili să le realizăm, avem abilitățile și forța pentru a le transforma într-o realitate de care să fim mândri, care să ne mulțumească și să ne îmbogățească viața.

Tot ce există în această lume a fost imaginat, gândit, îmbunătățit și dus la bun sfârșit de cineva care a îndrăznit să viseze și să acționeze în direcția dorită.

Concluzia ar fi că primul pas este să-ți dai voie să visezi, eu sunt o visătoare incurabilă, dar am întâlnit mulți oameni care au uitat să o facă, care acționează într-un mod automat și de cele mai multe ori nu știu încotro se îndreaptă.

Sfatul meu este să vă opriți și să ascultați vocea inimii, să faceți o analiză a propriei vieți, descoperind unde vă aflați și unde vreți să ajungeți, creionând obiective clare și pași concreți pe care să îi faceți cu încredere și determinare. Călătoria aceasta vă v-a îmbogăți, veți descoperi lucruri uimitoare despre voi, sugestia mea fiind să lucrați alături de mentori pricepuți, la fel ca în cazul unui proiect de casă, să apelați întotdeauna la specialiști, ambele pot fi pentru întreaga viață.

Construirea unei căsuțe la marginea pădurii, în satul meu natal, este un obiectiv prioritar ce face parte din planul minunat pe care l-am scris pentru viața mea.

1-proiect-casa-P-M-Iasomie-0722494447

Și dacă la capitolul visare sunt un as, în ceea ce privește compartimentarea, materialele de construcții și sistemele de încălzire cele mai eficiente, design sau costuri de proiectare, sunt total în afara subiectelor, tocmai de aceea am început să caut soluții în acestă direcție, specialiști care să-mi facă sugestii avizate și să îmi ofere cifre concrete în ceea ce privește investiția, pentru a vedea cât îmi este plapuma să mă întind și ce variante îmi sunt la îndemână.

M-am documentat pe internet, am cerut sfatul unor oameni care cunosc acest domeniu, iar informațiile descoperite, recomandările făcute și intuiția mă determină să mă îndrept spre AIA Proiect.

sigla-AIA-2016-300x153

     Iată cinci dintre considerentele care stau la baza deciziei mele:

  • AIA Proiect pune la dispoziția beneficiarilor o colecție de proiecte case optimizate sau personalizează casa în funcție de amplasament și așteptările proprietarului.

  • GARANTEAZĂ ca toate aceste proiecte case obțin AUTORIZAȚIA DE CONSTRUIRE.

  • oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție, asigurându-se că toate cerințele beneficiarilor sunt implementate de constructor.

  • oferă o gama larga de servicii adiacente (avize și acorduri, certificat energetic, cadastru și intabulare, amenajări, reamenajări, renovări etc.) pe care beneficiarii secțiunii proiecte case le pot accesa cu prioritate și la costuri avantajoase.

  • echipa de specialiști include și un evaluator ANEVAR, care poate calcula valoarea edificiului la momentul finalizării sau în oricare alt moment.

11r-Proiect-casa-parter-cu-etaj-moderna-Dalia-de-la-AIA-Proiect-tel-0722494447

Valoarea unei case este dată de calitatea vieții din interiorul acesteia, aspect care are la bază confortul, amplasamentul, siguranța și armonia.

Confortul casei

În viziunea mea, o casă confortabilă este o casă spațioasă, călduroasă în anotimpul rece și răcoroasă în verile dogoritoare, aspecte care țin foarte mult de materialele folosite la construirea și izolarea pereților imobilului, dar și de calitatea sistemul de încălzire ales.

Îmi doresc o casă cu un living mare la parter, unde să putem primi prietenii și familia numeroasă, de unde să putem ieși pe terasă pentru a servi masa sau a admira natura, o bucătărie din care să nu lipsească mașina de spălat vase, pentru că spălatul vaselor reprezintă chinul vieții mele, deci mă vreau salvată.

Cu siguranță am nevoie de un birou, locul unde să mă retrag pentru a-mi pune ideile în ordine, pentru a-mi permite să mă ocup de propriile pasiuni și a visa cu ochii deschiși, un spațiu al inimii, cu mesaje motivaționale și propriul dream chart atârnate pe perete.

La etaj, trei dormitoare, fiecare având baie proprie, iar cel matrimonial să fie dotat cu un pat mare și pufos, o cadă cu  hidromasaj și un balcon de unde să pot privi cerul, Doamne cât iubesc să fac asta, câtă liniște și claritate îmi oferă cerul înstelat și aerul răcoros al nopții.

Amplasamentul imobilului

Atunci când iei în calcul să construiești o casă, un element extrem de important îl reprezintă spațiul în care aceasta va fi ridicată, cu ce învecinează, ce o înconjoară și totul se reduce la preferințele beneficiarilor.

Eu și soțul meu ne dorim o casă în inima naturii, la margine de pădure, să fim înconjurați de pomi și multă vegetație, să respirăm un aer curat, într-un loc unde dorința mea din copilărie, aceea de a avea o livada de nuci, să prindă viață.

Să ne bucurăm de o curte mare, în care să avem gazon, pietricele decorative de diferite culori și forme, felurite flori, un balansoar și o fântână pe care să fie inscripționate valorile familiei noastre.

Siguranța locuinței

În primul rând, ne dorim asigurarea obligatorie și cea facultativă pentru căsuța noastră, apoi, un sistem de supraveghere video, mai ales că locuința se va afla într-o zonă retrasă, de noi depinzând să fim protejați, atât noi cât și bunurile din interior locuinței.

Armonia căminului

Pionul principal în dobândirea armoniei căminului constă în înțelegerea și acceptarea unicității celorlalți membri, în libertatea de exprimare și iubirea necondiționată.

O casă armonioasă este o casă care îmbină și reflectă personalitatea fiecăruia.

Așadar, ne rămâne sarcina să armonizăm romantismul meu cu pasiunea lui pentru sport, având ca liant sensibilitatea amândurora.

Vom avea un cămin decorat cu tablouri și obiecte handmade realizate de mine, printre care vor dribla ingenios mingi de fotbal, echipamente sportive și obiecte aduse de prin colțuri de lume.

Acesta este tablou în care un specialist întâlnește un vis bine conturat, luând naștere un cămin adevărat.


Articol cu care particip la proba a treia din SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s