Blogging creativ

Arrival- Misterul unei vizite inopinate

Misterul vieții dă târcoale,

Apare veșnica  întrebare:

Suntem noi și lumea mare?

solar-system-465x390
sursa foto

În imensul Univers, noi suntem stăpânii sau există civilizații superioare, care într-un fel sau altul își fac simțită prezența, vor să ne asuprească sau chiar să ne distrugă?

Sunt întrebări care s-au pus de-a lungul vremii, sunt mărturii și dovezi, mai mult sau mai puțin contestate, cum că extratereștrii comunică cu marile puteri ale lumii, că sunt cu mult peste nivelul nostru de evoluție, că ar exista chiar printre noi sau că mesajul lor este despre pace și iubire, vizând propria noastră dezvoltare.

Farfurii zburătoare zărite pe cerul nopții, întâlniri cu ființe mici cu cap mare și ochi strălucitori sau chiar oameni care susțin că au fost răpiți de extratereștri, subiecte pe care fiecare dintre  noi le abordează în funcție de propriile credințe și de interesul manifestat în această direcție.

vaticanul-crede-in-extraterestri
sursa foto

Că vin de pe Luna, de pe planeta Marte sau de pe Nibiru, că au fost prezenți în zonele în care au avut loc dezastre naturale sau chiar că au împiedicat războaie, multiplele relatări despre prezența extratereștrilor pe Pământ ne fac să ne întrebăm cât este adevăr și cât este rodul unei imaginații bogate.

afis-Arrival-1-711x1024.jpg

InterComFilm ne poftește în sala de cinema, unde din 11 noiembrie 2016 rulează ,,Arrival”/„Primul Contact” , un thriller SF, în care întâlnirea dintre om și extraterestru se produce, iar Amy Adams, în rolul de expert în lingvistică, are dificila misiune de a descifra limbajul musafirilor nepoftiți, un film în care emoția și adrenalina ating cote înalte,  iar misterul vizitei inopinate se cere a fi elucidat cu rapiditate, miza fiind însăși viața.

Nu am ajuns încă la cinema să văd filmul, însă trailerul m-a făcut să-mi las imaginația să zboare…

Dacă m-aș întâlni cu extratereștrii, cum aș reacționa?

Presupun că asta este o situație în care ,,atacă sau fugi” nu ar avea efectul scontat, în fața unor ființe a căror intenție și forță ne este necunoscută, dar care au avut curajul de a ne călca teritoriul.

Și dacă tot se presupune că avem de-a face cu ființe evoluate, chiar superioare nouă, cea mai potrivită atitudine pare a fi cea de ,,bine ați venit”, relaxare și o poziție deschisă a corpului, comunicare nonverbală, zâmbet și contact vizual susținut.

Oare ne-au adus extratereștrii un cadou? Dar ce-ar fi să le oferim noi unul și cea mai potrivită alegere ar fi chiar steagul tării noastre, mesajul ar fi cu siguranță înțeles, pentru că dacă ne-au găsit și s-au prezentat în fața noastră, clar că ne cunosc.

Pentru destinderea atmosferei, poate ar fi de mare ajutor o muzică de relaxare, prin care să-i calmăm pe micuții oaspeți și dacă primul pas ar fi făcut, am putea avansa în cunoaștere, îndreptându-ne spre descoperirea motivului vizitei neanunțate.

Cu siguranță nu vorbim aceeași limbă așa că, ne-am putea folosi de hârtie și creioane colorate pentru a comunica, desenul și culorile folosite transmit mesaje chiar despre personalitatea celui care le realizează, deci dincolo de cuvinte spre aflarea adevăratelor intenții.

Și dacă mesajele ar fi liniștitoare, intenția putând fi de cunoaștere și colaborare, un fel de schimb de experiențe, poate o excursie extraterestră pe Terra, am putea chiar să-i invităm la masă, iar niște sarmale și o pălincă de Bihor i-ar putea trimite în lumea viselor.

Dacă totuși mesajele ar fi îngrijorătoare sau neclare, le-am putea aplica o ședință de hipnoză, timp în care le-ar putea fi cercetată nava spațială, pentru a descoperi eventuale arme de distrugere în masă și a trece la un plan de acțiune salvator.

Suntem energie, totul în jur este energie, iar când intențiile sunt bune, limbajul iubirii este unul universal.

Într-o lume în care frumusețea este fără margini, mă las des cucerită de măreția cerului nopții, întrebându-mă mereu ce se află dincolo de stele.

intercomlogo-300x300-2

Articol pentru SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s