Buchet de inspiraţie

GURA LUMII

mainBarfim, judecam si etichetam oamenii, fara a sti cu adevarat contextul actiunilor lor, gandurile si sentimentele acestora, bazandu-ne pe propriile perceptii, pe o imagine de suprafata, care de cele mai multe ori ne duce in eroare.

Cu totii barfim si cu totii suntem barfiti pentru ca asa este omul si societatea in care traim, în conformitate cu vorba ,, daca nu suntem discutati inseamna ca nu suntem interesanti”. Insa atunci cand ajung la urechile noastre anumite rautati, putem alege singuri daca lasam acele lucruri sa ne afecteze sau nu.

Sigur, atunci cand oamenii de pe strada ne barfesc, putem alege sa nu ne pese, pentru ca acei oameni nu ne cunosc cu adevarat si nu sunt atat de importanti pentru noi, insa atunci cand persoanele apropiate, prieteni si oameni pe care ii respectam si in care aveam incredere ne vorbesc pe la spate, tristetea si dezamagirea se nasc in sufletele noastre, ne doare, dar este important sa iertam si sa mergem mai departe, cu grija in cine avem incredere pe viitor.

Este important sa nu permitem ca sufletele noastre sa se inraiasca datorita unor oameni care se hranesc cu barfe, evadand din propria lor viata pentru a se ocupa de a noastra.

In loc sa barfim si sa emitem judecati, ar fi mult mai intelept sa incercam sa ne punem in situatia acelei persoane, pentru ca viata ne poate arata pe propria piele, puterea si semnificatia situatiei pe care astazi ne incapatanam sa nu o  intelegem , putand ajunge foarte usor din situatia barfitorului, in situatia celui barfit.

Atunci cad ne pregatim sa ,,tocam” viata unei persoane, ar fi indicat sa ne oprim cateva secunde pentru a ne pune urmatoarele intrebari:

– cunosc eu cu adevarat viata acestei persoane?

– daca as fi in situatia ei/lui ce as simti?

– am eu dreptul sa judec pe cineva?

– sunt eu oare fara greseli?

– barfa imi creste sau micsoreaza energia?

Om cu suflet special, priveste in propria ograda si traieste-ti viata avand siguranta ca actorul principal din ea esti chiar TU.

2 gânduri despre „GURA LUMII”

  1. Dupa cum stii, barfa este o reclama gratis care ne afecteaza in oarecare masura. S
    ingurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa inveti sa te exteriorizeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s